Τρίτη , Αύγουστος 14 2018
Αρχική / Inspirational Quotes / Να τα δίνεις όλα, αλλά όχι τη ψυχή σου! [QUOTE]
Να δίνεις το είναι σου, αλλά όχι τη ψυχή σου

Να τα δίνεις όλα, αλλά όχι τη ψυχή σου! [QUOTE]

Pen Αν ανήκεις κι εσύ στους ανθρώπους που δίνουν τη ψυχή τους στη δουλειά που κάνουν, στους ανθρώπους που αγαπούν, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σκεφτείς αν αξίζει αυτό που κάνεις. Αν, δηλαδή, στο τέλος της ημέρας νιώθεις τη ψυχή σου ανάλαφρη ή φορτωμένη με τα «απόβλητα» του καθενός.

Είναι λογικό, όταν αναλαμβάνεις μία δουλειά να θες να την κάνεις σωστά, γι’ αυτό δίνεις το 100% του εαυτό σου και κάτι από τη ψυχή σου. Είναι προφανές πως, όταν αγαπάς έναν άνθρωπο δεν σκέφτεσαι πόση αγάπη θα δώσεις, γιατί αυτό βγαίνει από μέσα σου, όταν, όμως, τα δίνεις όλα και «εισπράττεις» ελάχιστα, τότε πέφτεις στην παγίδα! Γιατί, αντί να φύγεις από αυτή τη σχέση, παραμένεις και στην προσπάθειά σου να κάνεις τον άλλον να σε αγαπήσει, δίνεις καθημερινά ένα κομμάτι της ψυχής σου.

Μα η ψυχή σου δεν είναι ατσάλινη, αντιθέτως είναι πολύ ευαίσθητη και δεν αντέχει να την φορτώνεις με στεναχώριες, απογοητεύσεις, πίκρες… γιατί ψυχή είναι και θα αντιδράσει. Κι όταν αντιδράσει η ψυχή, τίποτα δεν θα είναι καλά μέσα σου και δύσκολα θα μπορείς να ορίσεις τα συναισθήματά σου μέχρι να πετάξει όλα τα «τοξικά» απόβλητα που την φόρτωσες τόσο καιρό.

Πρέπει να σταματήσεις να την δίνεις ως βορρά σε ανθρώπους που θέλουν να την κατασπαράξουν. Πρέπει να την κρατήσεις μόνο για σένα, γιατί στο δικό σου σώμα επέλεξε να είναι και προς Θεού μην τη θυσιάζεις και μην την αγνοείς, γιατί αν αντιδράσει θα βρεθείς αντιμέτωπος με πολύ δυσάρεστα συναισθήματα, όπως θλίψη, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού κ. ά.

Δεν αξίζει για καμία καριέρα και για κανέναν έρωτα να δίνεις τη ψυχή σου.

Υ.Γ. Μόνο τα παιδιά σου αξίζουν αυτή τη θυσία!

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

πολύχρονη σχέση και ευτυχία

Πέντε συνήθειες σε μια πολύχρονη σχέση, που δείχνουν ουσιαστική ευτυχία!