Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Αρχική / Σχέσεις / Θρησκευτικός Γάμος: «πανηγυράκι» ή Ιερό Μυστήριο;
Γάμος και πίστη

Θρησκευτικός Γάμος: «πανηγυράκι» ή Ιερό Μυστήριο;

Pen Προτού αποφασίσεις να παντρευτείς με Θρησκευτικό γάμο ψάξε στο YouTube να ακούσεις τα λόγια των ψαλμών της Ακολουθίας του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου και εφόσον κρίνεις ότι συμφωνείς με αυτά και ακόμα περισσότερο ότι μπορείς να τα τηρήσεις, τότε πάρε τον ή την σύντροφό σου και πηγαίνετε σε μια εκκλησία να ευλογηθεί η σχέση σας από τον Θεό.

Δυστυχώς, πολύ συχνά ακούω, κυρίως νέους ανθρώπους, να αποκαλούν ότι ο Θρησκευτικός Γάμος, είναι «πανηγυράκι». Παρ’ όλα αυτά ισχυρίζονται ότι θα παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο γιατί το θέλει το έτερον ήμισυ και η οικογένεια αυτού.

Ω Θεέ μου πώς δεν μας έχεις βάλει ακόμα φωτιά να μας «κάψεις» με αυτά που κάνουμε!

Αν δεν πιστεύεις, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου και συνάμα απολύτως σεβαστό. Όμως, ας έχουμε συνείδηση του τί λέμε και τί εν τέλει κάνουμε. Να συνάδουν, δηλαδή τα όσα ισχυριζόμαστε με όσα πράττουμε!

Για κάποιον που είναι Ορθόδοξος Χριστιανός και πιστεύει στο Ιερό μυστήριο του γάμου είναι πολύ σημαντικά τα όσα διαβάζονται και ψάλλονται κατά την Ακολουθία του Ιερού αυτού μυστηρίου.

Τί γίνεται, όμως, αν ένας από τους δύο δεν βλέπει το Θρησκευτικό μυστήριο με το ίδιο δέος;

Θεωρώ, ότι ένας τέτοιος γάμος δεν μπορεί να έχει γερές βάσεις. Γιατί οι σύζυγοι διαφέρουν σε καίρια θέματα, όπως είναι αυτό της θρησκευτικής πίστης και στην πορεία της ζωής τους θα τους διχάσει.

Ένας άνθρωπος που εκκλησιάζεται, εξομολογείται και ζει με αρχές και ιδανικά πολύ δύσκολα θα απατήσει τον ή την σύζυγο. Γιατί το ιερό μυστήριο της εξομολόγησης βάζει κάποιους φραγμούς στον άνθρωπο και σκέφτεται καλύτερα αυτό που πάει να πράξει.

Έπειτα, όταν το ζευγάρι αποκτήσει παιδιά και ο ένας θέλει να εκκλησιάζει το παιδί του και να το κοινωνά και ο άλλος κάθεται στο σπίτι, τί πρότυπο θα έχουν αυτά τα παιδιά. Θα διχάζονται από τη στάση των γονιών τους.

Σε κάθε περίπτωση το «πιστεύω» του καθενός είναι προσωπική υπόθεση. Αλλά οι βαπτισμένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, στους οποίους και αναφέρομαι οφείλουν να σέβονται τα Θεία και να μην τα ισοπεδώνουν όλα στο βωμό του εκσυγχρονισμού και των χαλαρών αξιών.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Να μάθεις να φεύγεις από τους τοξικούς ανθρώπους!

Μάθε να φεύγεις μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους!

Να μάθεις να φεύγεις από τους τοξικούς ανθρώπους! Να μάθεις να απομακρύνεσαι, να φεύγεις μακριά! …

Αγάπη: 10 αλήθειες που ξεχνάμε

Τι είναι η πραγματική αγάπη; 10 αλήθειες που ξεχνάμε

Όλοι αναζητάμε την αγάπη, τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που θα μας προσφέρει τη ζεστασιά, …

Προτού ανοίξεις το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου, δες αν έχεις κλείσει το προηγούμενο

 Ανοίγουμε πολλά κεφάλαια στη ζωή μας ταυτόχρονα και δεν ξέρουμε προς τα πού να δώσουμε …

Φίλε μου άντρα η γυναίκα σου δεν είναι το υπηρετικό σου προσωπικό!

Φίλε μου άντρα, η γυναίκα σου δεν είναι το υπηρετικό σου προσωπικό!

Οι δουλειές του σπιτιού γίνονται πολλές φορές η αιτία να έρθει σε αντιπαράθεση ένα ζευγάρι, …