Κυριακή , 2 Απριλίου 2023
Ανεκτικότητα και χωρισμός
Σε έναν χωρισμό φταίνε πάντα και οι δύο;

Σε μία σχέση που τελείωσε φταίνε πάντα και οι δύο;

Pen Μία σχέση για να υφίσταται θέλει δύο άτομα! Συνήθως αυτό που φέρνει κοντά δύο ανθρώπους είναι η ακαταμάχητη έλξη που αισθάνεται ο ένας για τον άλλον. Στην πορεία αναπτύσσονται βαθύτερα και ουσιαστικότερα συναισθήματα, τα οποία κρατούν το ζευγάρι ενωμένο στις χαρές και στις δυσκολίες.

Δεν υπάρχει ζευγάρι παντρεμένο ή μη, που να μην έχει περάσει κάποια στιγμή έστω και μια κρίση στη σχέση του. Το θέμα είναι πόσο κράτησε η δύσκολη φάση και πόσες πληγές άφησε στο πέρασμά της. Με ποιόν τρόπο ξεπέρασε το ζευγάρι τα προβλήματά του κι αν τα «κουκούλωσε» ή τα έλυσε.

Το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στις σχέσεις τους είναι ότι δεν επικοινωνούν εγκαίρως τους προβληματισμούς τους στο ταίρι τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται όλο και περισσότερα προβλήματα, τα οποία σταδιακά δημιουργούν απόσταση και ρήξη στο ζευγάρι.

Λένε ότι πάντα σε έναν χωρισμό ευθύνονται και οι δύο.

Και ίσως να είναι αλήθεια, αλλά το βάρος της ευθύνης πάντοτε γέρνει προς τη μία πλευρά. Γενικότερα, η ανεκτικότητα είναι προσόν, αλλά είναι και σοβαρό μειονέκτημα.

Μπορεί να ανέχεσαι να σε απατά ο/η σύντροφός σου, να σου ασκεί ψυχολογική- σωματική βία, να μην βρίσκεις τη δύναμη να τον/την χωρίσεις και μετά από χρόνια που το σώμα σου και η ψυχή σου δεν αντέχουν άλλο, χωρίζεις.

Τότε είναι που κατηγορείς τον εαυτό σου για τα τόσα πολύτιμα χρόνια που έχασες με το να ανέχεσαι να σε υποτιμά το έτερόν σου ήμισυ- η μέχρι πρότινος επιλογή σου και νιώθεις ότι έχεις μερίδιο ευθύνης στον χωρισμό. Ναι, η αλήθεια είναι ότι η ανοχή θα πρέπει να έχει ένα όριο. Να προσφέρεται σε ανθρώπους που την αξίζουν και για λόγους πολύ σοβαρούς.

Βλέπεις, όποιος ανέχεται θεωρείται αδύναμος και όπως μου είχε πει κάποτε μια καλή μου φίλη, «όταν στρώσεις ένα ωραίο κόκκινο χαλί στον άλλον και του πεις περπάτησε, θα περπατήσει εκτός του χαλιού»; Όχι βέβαια, όταν γίνεις χαλί να σε πατήσουν, θα σε ποδοπατήσουν μέχρι τελικής πτώσεως!

Η σχέση θέλει θυσίες, υποχωρήσεις, ανεκτικότητα, αλλά παν μέτρον άριστον. Εκεί που νιώθεις ότι θίγεται η αξιοπρέπεια σου πάρε «το χαλάκι» σου και φύγε! 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …