Δεν είναι λίγες οι μητέρες που θέλουν να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη ζωή του παιδιού τους.
Είναι οι λεγόμενες παρεμβατικές μητέρες, που θεωρούν το παιδί τους κτήμα τους και ανίκανο να πάρει μόνο του αποφάσεις για τη ζωή του και το μέλλον του.Είναι οι μανάδες που δεν θέλουν να «απογαλακτιστεί» το παιδί τους. Γιατί θέλουν να εξουσιάζουν πάνω του. Συνήθως, είναι προσκολλημένες στον γιο τους, τον οποίο όσο χρονών και να φτάσει τον χρησιμοποιούν. Τον χρησιμοποιούν για να καλύψουν το συναισθηματικό κενό που μπορεί να έχουν από τη σχέση τους με τον άντρα τους ή με τον πατέρα τους.
Πρόκειται για τις «τοξικές» μητέρες που δεν αφήνουν το ενήλικο παιδί τους να ευτυχήσει στη ζωή του.
Γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλουν να χάσουν τα πρωτεία που έχουν όσο εκείνο είναι αδέσμευτο. Αναπόφευκτα, όμως, όλοι οι άνθρωποι συνάπτουν σχέσεις. Και αυτό είναι το υγιές και πολλοί παντρεύονται και δημιουργούν τη δική τους οικογένεια.
Σε αυτή την περίπτωση η «τοξική» μητέρα αισθάνεται να χάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού της. Και μηχανεύεται δόλια μέσα και τρόπους εξόντωσης του εχθρού, δηλαδή της δόλιας νύφης ή του κακόμοιρου γαμπρού.
Παίρνει τηλέφωνα όσο είναι το ζευγάρι μαζί αν και το γνωρίζει, ίσα για να πει κοίτα η μανούλα είναι εδώ και εννοείται να περάσει το μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι η μανούλα θα είναι πάντα η προτεραιότητα του παιδιού της.
Αν καταφέρει η σχέση και φτάσει στο γάμο η προσκολλημένη μάνα γίνεται ράκος, αρχίζει να λέει στις φίλες της ότι τον τύλιξε τον γιο της η κακούργα νύφη ή την τύλιξε την κόρη της ο «άφραγκος» γαμπρός. Και η παράνοια δεν σταματάει εκεί.
Φροντίζει πάντοτε το παιδί της να μένει σε μικρή απόσταση από το σπίτι της.
Αν είναι εφικτό και στο διπλανό διαμέρισμα και δεν διστάζει να εισβάλλει στο σπίτι των νεόνυμφων ό,τι ώρα θελήσει. Εκεί το ζευγάρι έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση. Το παιδί της δεν έχει μάθει να την αντιμετωπίζει και όλο υποκύπτει. Ενώ η νύφη ή ο γαμπρός δυσανασχετεί με αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα να έρχεται το ζευγάρι σε διαρκείς διαπληκτισμούς και διαφωνίες εξαιτίας της παρεμβατικής μάνας.
Στο τέλος, η «τοξική» μάνα καταφέρνει να χωρίσει το ζευγάρι. Να δυστυχήσει το παιδί της μόνο και μόνο για να το έχει ξανά του χεριού της. Να έχει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά του.
Προστατεύστε την ιδιωτική σας ζωή από τους χειριστικούς ανθρώπους και τρέξτε μακριά από τα «τοξικά άτομα».
Η προσωπική ευτυχία του καθενός πρέπει να ορίζεται από τον ίδιο και όχι από τρίτους!
Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου
Follow & Like Nancy’s Blog