Τετάρτη , 22 Σεπτεμβρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Αρετουσάριστες Αλήθειες / Η φτώχεια δεν θέλει απόγνωση, αλλά σωστή αντίδραση!
Φτώχεια και σωστή αντιμετώπιση

Η φτώχεια δεν θέλει απόγνωση, αλλά σωστή αντίδραση!

PenΗ φτώχεια έχει φέρει απόγνωση στην πλειοψηφία των ανθρώπων και ορισμένοι οδηγούνται ακόμη και στην αυτοκτονία. Κατανοώ ότι η αυτοκτονία είναι μια πράξη απόγνωσης, αλλά με το να τελειώσεις τη ζωή σου, δεν λύνεις κανένα πρόβλημα, ούτε πρόκειται να συγκινηθούν αυτοί που σε έφεραν σε αυτό το σημείο και απλά τα προβλήματα θα μεταφερθούν στους επόμενους.

Ο καθένας από εμάς πρέπει πρώτα να ορίσει σε ποιό επίπεδο φτώχειας βρίσκεται, ώστε να προσπαθήσει με σωστή διαχείριση να βελτιώσει το επίπεδο φτώχειας και διαβίωσης προς το καλύτερο. Αυτοί που έζησαν και ζουν φτωχοί έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των νεόπτωχων, γιατί είναι από χρόνια εκπαιδευμένοι να ζουν λιτά
χωρίς περιττές σπατάλες και χωρίς τη δίψα για μεγάλη ζωή.

Οι φτωχές οικογένειες είναι σφιχτά δεμένες και δεν διαλύονται με την παραμικρή δυσκολία, όπως συμβαίνει στις πιο «openmind» οικογένειες.

Αυτοί οι άνθρωποι, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης δείχνουν πόσο αξιοπρεπείς και υπομονετικοί είναι παρά τις περικοπές και τους φόρους για χρήματα που εξαφάνισαν οι έχοντες και κατέχοντες.

Γιατί οι νεόπτωχοι δυσκολεύονται να ενσωματωθούν στην νέα κοινωνική τάξη;

Τα πράγματα είναι αρκετά επώδυνα για τους νεόπτωχους, διότι βρέθηκαν ξαφνικά στο χώρο των φτωχών χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία. Καλούνται να ζήσουν πιο συνετά και να αρκούνται με τα λίγα. Η διαχείριση, όμως, των νέων δεδομένων τους δυσκολεύει πάρα πολύ, καθώς δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν την περιουσία που απέκτησαν όταν είχαν την οικονομική άνεση.

Η ενσωμάτωσή σου στην τάξη των φτωχών εξαρτάται από τις σχέσεις που είχες με αυτή, όταν ήσουν ευκατάστατος. Αν περιφρονούσες τους φτωχούς, πώς ξαφνικά θα τους αγαπήσεις; Αν απέφευγες να κάνεις φίλο έναν φτωχό, πώς θα τον πλησιάσεις αφού δεν τον γνωρίζεις; Αν κάποιος απελπισμένος σου ζήτησε βοήθεια και εσύ αδιαφόρησες, με τι θάρρος θα ζητήσεις τη βοήθεια του;

Μην τρομάζεις αδελφέ νεόπτωχε! Η καρδιά του φτωχού είναι τόσο μεγάλη και γενναιόδωρη που δεν θα σου αρνηθεί τη βοήθειά του. Απλά, δώσε το χέρι σου και ενώστε τις θετικές εμπειρίες που έχετε, μήπως ξεκολλήσει το καράβι από το οικονομικό και ηθικό τέλμα που το βύθισαν οι μαθητευόμενοι καπετάνιοι.

«Η χειρότερη μορφή βίας είναι η φτώχεια»

-Μαχάτμα Γκάντι, Ινδός ηγέτης.

 

Συντάκτης: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Γλυκά Νερά: Αποκάλυψη για το τελευταίο SMS της Κάρολαϊν στον πιλότο

Πλέον, προστίθεται ακόμη ένα: Η αποκάλυψη έγινε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο …

Ο άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν κατακρίνει

Ο άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν κατακρίνει

Φλεβάρης 2020, πρώτη Γυναίκα ΠτΔ στην πατρίδα μας, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με 270 ψήφους …

Το ήξερες ότι μπορείς να βγάλεις έναν άνθρωπο από το σκοτάδι, δίνοντάς του μόνο ένα πράγμα;

Η αγάπη λιώνει τα παγόβουνα που κουβαλούν οι ταλαίπωροι άνθρωποι στις ψυχές τους, έχει ιαματικές …

Ανάσταση, Αναγέννηση, Άνοιξη… Ελληνικό Πάσχα!

Ανέκαθεν η αγαπημένη εποχή μας ήταν η Άνοιξη! Ίσως επειδή γιορτάζουμε και ανα-γεννηθήκαμε μέσα σ’ …