Δευτέρα , Ιούλιος 22 2019
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Εγκυμοσύνη… Ένα μικρό θαύμα που σου αλλάζει τη ζωή!
εγκυμοσύνη, βιολογικό ρολόι

Εγκυμοσύνη… Ένα μικρό θαύμα που σου αλλάζει τη ζωή!

PenΗ εγκυμοσύνη είναι η πιο ιερή στιγμή για μία γυναίκα. Σχεδόν σε όλες τις γυναίκες έρχεται η στιγμή που χτυπάει το βιολογικό τους ρολόι, δηλαδή ξυπνάει μέσα τους το μητρικό φίλτρο, και θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδάκι.

Αυτό είναι τόσο υπέροχο όταν συμβαίνει!

Η γυναίκα είναι από την φύση της πλασμένη για να γίνει μητέρα!

Πιστεύω ότι η μέρα που η γυναίκα ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία!  Είναι ένα τόσο όμορφο συναίσθημα, θέλεις να κλάψεις και να φωνάξεις από χαρά!

Ξέρεις ότι το αγαπάς, ήδη, βλέποντας τις δύο ροζ γραμμές που έχουν εμφανιστεί στο τεστ εγκυμοσύνης!

Από εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι πόσο θα αλλάξει η ζωή σου, η καθημερινότητά σου. Ίσως να σκεφτείς ότι σε λίγους μήνες δεν θα σου κάνουν τα ρούχα σου και ότι θα αποχαιρετήσεις τα αγαπημένα σου τακούνια!

Αλλά μικρό το κακό!

Όλοι πιστεύουν ότι στην εγκυμοσύνη πρέπει και τους 9 μήνες να πετάς στα σύννεφα και να χαμογελάς όλη μέρα!

Μμμμ σίγουρα αυτό δεν ισχύει!

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό σου είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για την κούραση, την ανησυχία και ίσως κάποιες αλλαγές στην συμπεριφορά σας, για παράδειγμα μπορεί να είστε λίγο πιο ευαίσθητες και να κλαίτε με το παραμικρό!

Θα γίνω καλή μαμά?

Σίγουρα όλες οι γυναίκες σκέφτονται αν θα είναι καλές μητέρες για τα παιδιά τους ή ακόμα και αν είναι κατάλληλες για να γίνουν μητέρες! Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με τον σύντροφο σας ή με κάποιο κοντινό σας πρόσωπο!

Η πρώτη «φωτογραφία» του εμβρύου!

Ήρθε η μέρα που θα πάτε μαζί με τον σύντροφό σας για τον πρώτο υπέρηχο! Σίγουρα, η αγωνία είναι μεγάλη, αλλά η χαρά σας είναι ακόμα μεγαλύτερη!  Όταν ξαφνικά αντικρίζεις μια τόσο δα μικρή κουκκίδα, σκέφτεσαι «αυτό είναι το μωράκι μου!» Ο γιατρός σου δίνει την πρώτη φωτογραφία του μωρού και εσύ την παίρνεις γεμάτη από συγκίνηση!

Τα σχέδια μαζί με τον σύντροφο σας.

Σίγουρα η είδηση ότι θα γίνετε γονείς είναι μια ευχάριστη είδηση για εσάς και τον σύντροφό σας!  Καθόσαστε μαζί και σκέφτεστε πώς θα διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο, τί χρώμα θα έχουν οι τοίχοι, κάνετε εικασίες για το φύλο του μωρού και παράλληλα ψάχνετε και όνομα!

Οι μήνες περνάνε και το έμβρυο πλέον διακρίνεται καθαρά στον υπέρηχο! Ακούς την καρδούλα του που χτυπάει και νιώθεις ευλογημένη και τα δάκρυα αρχίζουν να τρέχουν από τα μάτια σου «ποτάμι»

Σπάσανε τα νερά! Και τώρα?

Οι ανησυχίες για την γέννα είναι απολύτως φυσιολογικές! Όλοι προσπαθούν να σε καθησυχάσουν λέγοντάς σου ότι «όλα θα πάνε καλά!» Εσύ όμως συνεχίζεις να ανησυχείς για τα πάντα! Σίγουρα δεν θα είσαι η μόνη που θα έχει άγχος! Ο άνθρωπος που θα είναι μαζί σου την ώρα του τοκετού σίγουρα έχει και αυτός αρκετό άγχος, όμως αν το συζητήσετε σίγουρα θα βρείτε τρόπο να τα καταφέρετε μαζί!

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά σε μια εγκυμοσύνη!

Όμως, τη στιγμή που θα ακούσεις το πρώτο κλάμα του μωρού σου και βέβαια τη στιγμή που θα το κρατήσεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου, μετά από 9 μήνες, ο πόνος θα ξεχαστεί!

Γιατί εκείνη την ώρα θα κρατάς στην αγκαλιά σου το δικό σου μικρό θαύμα, εκείνο το θαύμα που έζησε μέσα στο σώμα σου και άκουσε τους χτύπους της καρδιάς σου!

Δεν υπάρχει πιο όμορφο δώρο από τον Θεό! Όσες γυναίκες έχουν γίνει μανούλες σίγουρα γνωρίζουν καλά τί εννοώ, αλλά και όσες δεν έχουν γίνει ακόμα, σίγουρα θα καταλάβουν στο μέλλον!

Εύχομαι σε κάθε γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα να υλοποιηθεί η επιθυμία της, χωρίς κόπο!

Αν ωστόσο, παρά τις επανειλλημένες προσπάθειες δεν τα καταφέρνετε θέλω να γνωρίζετε ότι «μητέρα δεν είναι μόνο αυτή που γεννάει ένα παιδί, αλλά και αυτή που το μεγαλώνει.»

 

Σύνταξη: Ζηνοβία Φωτεινού

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Ζηνοβία Φωτεινού

Ζηνοβία Φωτεινού
Είμαι η Ζηνοβία και κάνω ένα από τα πιο όμορφα επαγγέλματα, είμαι Παιδαγωγός! Αγαπάω πολύ το να διαβάζω και να γράφω για διάφορα πράγματα.. Λατρεύω τα ταξίδια, γιατί μπορείς να ανακαλύψεις καινούργια μέρη και πράγματα και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που είναι ειλικρινής και συμβιβασμένοι με τον εαυτό τους!

Δείτε Επίσης

Πόσες αγκαλιές την ημέρα χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά;

Πόσες αγκαλιές την ημέρα χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά;

Αναμφίβολα, η πιο όμορφη στιγμή ενός παιδιού είναι η αγκαλιά με την μαμά του. Η …