Σάββατο , Οκτώβριος 20 2018
Αρχική / Συνταγές / Banoffee: ένα εντυπωσιακό και απολαυστικό γλυκό! Πανεύκολη σπιτική συνταγή!
Banoffee, αγαπημένο γλυκό

Banoffee: ένα εντυπωσιακό και απολαυστικό γλυκό! Πανεύκολη σπιτική συνταγή!

PenΑπολαυστικό και εντυπωσιακό banoffee!!! Τραγανή βάση μπισκότου, υπέροχη σάλτσα καραμέλας, δροσερές μπανάνες και βελούδινη σαντιγύ συνθέτουν το απόλυτο γλυκό!

Σπιτική συνταγή για banoffee!

Υλικά!

Για τη βάση :

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • Μισό πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο (125 γρ)

Για τη σάλτσα καραμέλας:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Μισό πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο (125 γρ)
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη

Για την επικάλυψη:

  • 2-3 μπανάνες
  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ ( 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε)
  • Ζάχαρη άχνη κατά βούληση
  • Λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένο μπισκότο

Εκτέλεση:

Για τη βάση στην αρχή, αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το τριμμένο μπικότο και ανακατεύουμε να βραχεί καλά το μπισκότο. Απλώνουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή τσέρκι και ψήνουμε για 10′ στους 170-180°. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σάλτσα καραμέλας :

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα καραμέλας. Ρίχνουμε τη σάλτσα καραμέλας πάνω στο κρύο μπισκότο να πάει παντού. Κατόπιν κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με ζάχαρη άχνη, δυο-τρεις κουταλιές είναι αρκετές, αλλά αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη. Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω από το γλυκό και γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένα μπικότα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και μετά σερβίρουμε!

Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να μην ψήσουμε το μπισκότο, αλλά να το βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα καραμέλας. Το ψήσιμο, όμως, του χαρίζει υπέροχο μπισκοτένιο άρωμα!

Καλή σας απόλαυση!

 

Extra tip: Η αυθεντική συνταγή για την καραμέλα έχει ζαχαρούχο γάλα βρασμένο για 3 ώρες. Επειδή, όμως, είναι χρονοβόρο, υπάρχει εναλλακτικά η σάλτσα καραμέλας που σας παρέθεσα παραπάνω.

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

ψαρόσουπα και υλικά

Ψαρόσουπα, ιδανικό πιάτο τώρα που η θερμοκρασία πέφτει!

Το φθινόπωρο έφτασε, η θερμοκρασία έπεσε και ένα ζεστό πιάτο ψαρόσουπα φαντάζει ιδανική ιδέα. Νόστιμη, …