Τρίτη , Αύγουστος 14 2018
Αρχική / Συνταγές / Σπιτική γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και ούζο. Το απόλυτο θαλασσινό πιάτο!
Γαριδομακαρονάδα

Σπιτική γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και ούζο. Το απόλυτο θαλασσινό πιάτο!

Pen Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο, κατάλληλο για όλες τις εποχές! Είναι εύκολη στην παρασκευή της. Το μυστικό της επιτυχίας της έχει να κάνει με τα κατάλληλα υλικά και μερικά tips! Εάν έχετε και φρέσκες γαρίδες ακόμη καλύτερα!

Σπιτική γαριδομακαρονάδα!

Υλικά

  • 8 μεγάλες φρέσκιες γαρίδες ή μια συσκευασία κατεψυγμένες
  • 1/4 φλιτζανιού ούζο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο φινόκιο (μαραθόριζα) ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο ή κέτσαπ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι κόκκινο/ πάπρικα
  • Μακαρόνια λιγκουίνι/ λαζάνια

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε προσεκτικά της γαρίδες από το εντεράκι. Χαράζουμε  τη ράχη τους, τραβάμε προσεχτικά το εντεράκι και τις ξεπλένουμε. Κρατάμε το κεφάλι γιατί δίνει απίστευτη νοστιμιά στη σάλτσα μας.

Φυσικά η διαδικασία αυτή μπορεί να παραληφθεί εάν αγοράσουμε κατεψυγμένεςαποφλοιωμένες και καθαρισμένες γαρίδεςΣε αυτή την περίπτωση τις αφήνουμε σε μπολ στη συντήρηση του ψυγείου να ξεπαγώσουν από την προηγούμενη μέρα ή σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.

Στη συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις τηγανίζουμε για ελάχιστα λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα και μετά ρίχνουμε το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστές. Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και στη συνέχεια τις ντομάτες, το ταμπάσκο / κέτσαπ ,τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

Τέλος, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερο απότι τα βράζουμε συνήθως και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μας. Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι νερό από τα μακαρόνια που βράσαμε και τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και να απορροφήσουν τη σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!

* Το φινόκιο (μαραθόριζα) ταιριάζει πολύ στα φαγητά με θαλασσινά, καθώς δίνει γεύση γλυκάνισου .

** Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ούζο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί.

*** Τα μακαρόνια τα προσθέτουμε στη σάλτσα, για να κολλήσει η σάλτσα στα ζυμαρικά και να πάρουν τη γεύση και τα αρώματατά της.

 

Συνταγη & σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

πορτοκαλόπιτα σιροπιαστό γλυκό

Πορτοκαλόπιτα: ένα σιροπιαστό γλυκό για όλες τις εποχές! Σπιτική Συνταγή