Σάββατο , Δεκέμβριος 15 2018
Αρχική / Σχέσεις / Τον πρώτο σου έρωτα, τον θυμάσαι πάντα με νοσταλγία.
πρώτος έρωτας

Τον πρώτο σου έρωτα, τον θυμάσαι πάντα με νοσταλγία.

PenΔεν υπάρχει περίπτωση να μην θυμάσαι τον πρώτο σου έρωτα. Αυτόν τον άνθρωπο, για τον οποίο έκανες κοπάνες από το σχολείο ή από την σχολή σου για να πας να τον δεις. Αυτόν που σε στιγμάτισε και σίγουρα δε θα ξεχάσεις ποτέ.

Ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται ποτέ. 

Ήταν παλιά, ίσως έχετε χαθεί από τότε, ίσως κρατήσατε τυπικές επαφές, ίσως σε παίρνει τηλέφωνο μια φορά το χρόνο στα γενέθλια σου, ίσως είσαι τυχερή και τον παντρεύτηκες. Σίγουρα, όμως, δεν έχεις ξεχάσει τα συναισθήματα που σου δημιούργησε.

Όλα ξεκίνησαν με ένα φλερτ, αθώο, παιδικό και αμήχανο. Μετά ήρθε το πρώτο ραντεβού. Σε κάποιο καφέ, σε κάποιο σινεμά. Είχες αυτό το άγχος του πρώτου ραντεβού και αυτές τις πεταλούδες που ονομάζουν όλοι στο στομάχι, οι οποίες κάθε φορά που βρισκόσασταν έκαναν πάρτι. Τι συναίσθημα! Χανόσασταν ο ένας στο βλέμμα του άλλου. Ήταν καθαρός και αγνός έρωτας.

Πότε θα σε ξαναδώ;

Φυσικά όσο πιο σύντομα γίνεται! Τότε δεν είχες υποχρεώσεις, δεν είχες άγχη, δεν υπήρχε η οικονομική κρίση να σε κρατήσει πίσω. Μόνο ο έρωτας! Σου αφιέρωνε τραγούδια που θυμάσαι μέχρι και σήμερα. Που θα τα ακούσεις τυχαία στο αμάξι και θα σε πάνε χρόνια πίσω. Στην πρώτη φορά που κρατηθήκατε χέρι- χέρι. Στην πρώτη φορά που χαθήκατε ο ένας στα μάτια του άλλου. Στις φορές που περπατήσατε στη θάλασσα σκεπτόμενοι το μέλλον σας μαζί. Στις φορές που κάνατε σχέδια, πότε θα ξαναβρεθείτε, στις «χαζές»  προτάσεις γάμου που κάνατε και στο «για πάντα».

Τι σου άφησε πίσω; 

Σίγουρα ταυτίστηκες κάπου σε όλα αυτά που σου ανέφερα. Σίγουρα σου ήρθε στο μυαλό αυτός ο άνθρωπος που σε έκαψε με τα μάτια του και τα λόγια του. Ακόμα κι αν δεν έχεις επαφές μαζί του μέχρι και σήμερα, ξέρεις πόσο τον νοιάστηκες τότε και πόσο τον σκεφτόσουν αυτά τα ατελείωτα βραδιά μέχρι να ξανά βρεθείτε.

Στην πιο άσχημη εκδοχή, δεν ξαναβρεθήκατε. Τελείωσε το σχολείο, περάσατε σε άλλες σχολές ή αλλάξατε πόλεις, ακόμα και χώρες. Χαθήκατε, μεγαλώσατε, αλλάξατε. Φυσικά δεν είσαστε πια τα παιδιά που ήσασταν κάποτε. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι ξεχάσαμε τον πρώτο μας έρωτα. Την αγνή αγάπη που είχαμε για αυτόν και τα αμέτρητα σχέδια που κάναμε μαζί του. Στην καλύτερη περίπτωση, παντρεύτηκες τον πρώτο σου έρωτα και είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη, όπως τότε!

Όπως και να έχει, έχεις ένα σημάδι του κάπου. Ένα κομμάτι στην καρδιά σου, που γράφει το όνομα του.Ίσως, κάπου, κάποτε, να μπορέσεις να υπάρξεις μαζί του. Άλλωστε όλα είναι θέμα ένωσης ψυχών σε όλες τις ζωές.

 

Σύνταξη: Σωτήρης Μπελεζάκης

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Σωτήρης Μπελεζάκης

Σωτήρης Μπελεζάκης

Δείτε Επίσης

άνανδρος

Άνδρας δεν λέγεται αυτός που χτυπάει μια γυναίκα!

Η λέξη «άντρας» είναι βαριά, θέλει μπέσα, τιμή και μαγκιά. Μαγκιά είναι η σωστή συμπεριφορά απέναντι …