Παρασκευή , Νοέμβριος 16 2018
Αρχική / Cinema Corner / La casa de papel, η σειρά του Netflix που σαρώνει!
la casa de papel η νέα επιτυχία του netflix

La casa de papel, η σειρά του Netflix που σαρώνει!

Pen

Θα μιλήσουμε για τη νέα επιτυχία του Netflix, το La casa de papel. Σίγουρα την έχεις ακούσει! Το καλοκαίρι, όλοι μιλούσαν για αυτή τη σειρά. Ποιο είναι, όμως, το συστατικό επιτυχίας της σειράς και τη πραγματεύεται το σενάριο;

Η υπόθεση του «La casa de papel»

Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ληστεία στα χρονικά των ληστειών! Οι ικανότεροι των εγκληματιών και των ληστών, έχουν επιλέγει από έναν αυτοαποκαλούμενο «Καθηγητή.» Αυτοί εκπαιδεύονται μέσα σε 5 μήνες πάνω σε ένα σχέδιο και στο πως αυτό θα εφαρμοστεί τέλεια και χωρίς κανένα ψεγάδι. Ο σκοπός είναι να ληστέψουν το Νομισματοκοπείο της Ισπανίας και να γίνουν πλουσιότεροι κατά 2,5 δις ευρώ! Ναι καλά διάβασες! Φυσικά όλοι αυτοί διατηρούν την ανωνυμία μεταξύ τους και χρησιμοποιούν κωδικοποιημένα ονόματα για στην μεταξύ τους επικοινωνία.

Πόσο καλά μπορεί να είναι οργανωμένη μια ληστεία με 64 ομήρους;

Ξεκινώντας το casa de papel όμως καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η ομάδα καταφέρνει να μπει στην τράπεζα και να τη ληστέψει. Επιπροσθέτως, κρατάει και 64 ομήρους, οι οποίοι θα παίξουν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση. Η όλη πλοκή της σειράς εκτυλίσσεται σε 11 μόλις ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι αναπόφευκτα υπάρχουν λάθη στην εφαρμογή του σχεδίου, καθώς όπως αποδεικνύεται, δεν είναι τέλειο. Ούτε η ομάδα του Καθηγητή, ούτε ο ίδιος! Η φιλοδοξία όμως παραμένει.

Σκηνοθεσία!

Το «Lcasa de papel» έχει πολύ καλή σκηνοθεσία! Νιώθεις ότι έχεις μπει στη σειρά, νιώθεις κι εσύ ότι είσαι ένας από τους ληστές. Δε λείπουν φυσικά τα παρελκόμενα, όπως διαμάχες, έρωτες, πάθη και φόνοι! Όπως είναι λογικό να συμβούν με τόσο μεγάλη ομάδα και ομήρους, όντας όλοι κλειδωμένοι σε ένα χώρο.

Μήπως είναι η σειρά που θα ξεκινήσεις να βλέπεις αυτό το Σαββατοκύριακο; Περιμένουμε εντυπώσεις!

 

Σύνταξη: Σωτήρης Μπελεζάκης

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πηγή φωτογραφίας εξώφυλλου: wallpapercave.com 

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Σωτήρης Μπελεζάκης

Σωτήρης Μπελεζάκης

Δείτε Επίσης

Lady gaga

«A star is born»: Ένα υπερθέαμα στην οθόνη σου.

Σίγουρα θα γνωρίζεις την ταινία, καθώς έχει γίνει remake ήδη 4 φορές. Το πιο πρόσφατο  …