Παρασκευή , Νοέμβριος 16 2018
Αρχική / Συνταγές / Σπιτικό, ζουμερό και λαχταριστό burger που όλοι λατρεύουμε.
Σπιτικό burger

Σπιτικό, ζουμερό και λαχταριστό burger που όλοι λατρεύουμε.

PenΕτοιμάστε νόστιμα και λαχταριστά σπιτικά burger και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας! Ζουμερό μπιφτέκιλαχταριστό τυρί και τραγανό μπέϊκον μέσα σε υπέροχα ψωμάκια συνθέτουν τα σπιτικά μπέργκερ. Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν!

 Υλικά:

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 φέτες μπέϊκον
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 8 φέτες τυρί τσένταρ
  • 2 κρεμμύδια
  • 2-3 πρέζες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 4 φέτες ντομάτα
  • Μαγιονέζα
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα
  • Αγγουράκι πίκλες( προαιρετικά)
  • Πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Έπειτα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν, να αποκτήσουν άλλο χρώμα. Για να καραμελώσουν χρειάζονται περίπου 5′.

Στη συνέχεια σε ένα άλλο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα χωρίζουμε τον κιμά σε 4 μέρη ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πλάθουμε πολύ απαλά τα μπιφτέκια. Στο τηγάνι που ψήσαμε το μπέϊκον ρίχνουμε τις άλλες δυο κουταλιές λάδι και το ζεσταίνουμε. Ψήνουμε τα μπιφτέκια από τη μια μεριά πατώντας τα ελαφριά με μια σπάτουλα και μόλις αλλάξουν χρώμα γυρνάμε από την άλλη μεριά και βάζουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι δυο φέτες τυρί και μια φέτα μπέϊκον. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Καθαρίζουμε το τηγάνι με λίγο χαρτί κουζίνας. Έπειτα ανοίγουμε τα ψωμάκια μπέργκερ στη μέση και τα περνάμε λίγο από το τηγάνι.

Αρχίζουμε την συναρμολόγηση των μπέργκερ με την εξής σειρά. Πρώτα το κάτω μέρος από τα ψωμάκια, μετά μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, έπειτα τα μπιφτέκια με το τυρί και το μπέϊκον και στο τέλος το μαρούλι, τη ντομάτα και τις πίκλες αν θέλουμε και το πάνω μέρος από τα ψωμάκια.

Σερβίρουμε ζεστά μαζί με τηγανητές πατάτες και δεν τα ετοιμάζουμε πολύ ώρα πριν για να μην πανιάσουν τα ψωμάκια.

 

Καλή σας όρεξη!

 

*Δίνουμε έμφαση στον κιμά.Ζητάμε από τον κρεοπώλη κιμά απο σπάλα για να είναι ζουμερός. Επίσης ζητάμε να μην τον πιέσει πολύ όταν τον τυλίξει. Ομοίως κι εμείς ζυμώνουμε απαλά τον κιμά.

*Για να μην επιβαρυνθούμε πολύ με τις τηγανητές πατάτες μπορούμε να τις ψήσουμε σε λαδόκολλα ωε εξής. Τις κόβουμε όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε 1-2 κ.σ, ελαιόλαδο και αλάτι,ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες

Ψητή γλυκοπατάτα και βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας.

Η γλυκοπατάτα είναι μια τροφή πολύτιμη για τον οργανισμό μας. Πλούσια σε βιταμίνες Β, C …