Παρασκευή , 3 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Εκπαίδευση / Αξίζει να υπάρχουν θλιμμένα παιδικά ματάκια τα Χριστούγεννα;
παιδάκια

Αξίζει να υπάρχουν θλιμμένα παιδικά ματάκια τα Χριστούγεννα;

PenΤα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Έχεις αναρωτηθεί, τι μπορείς να κάνεις για να δώσεις χαμόγελα στα μικρά αγγελούδια; Δυστυχώς, στην σημερινή εποχή αρκετές οικογένειες δεν έχουν ούτε τα βασικά αγαθά για να περάσουν τις Άγιες μέρες. Πολλά παιδάκια δεν έχουν πάρει ποτέ Χριστουγεννιάτικο δώρο, γιατί οι γονείς τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε.

Το σχολείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μπορεί να κάνει αυτές τις μέρες ακόμα πιο ξεχωριστές.

Ας βοηθήσουμε όλοι αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά να είναι χαμογελαστά!

Πώς μπορεί το σχολείο να βοηθήσει κάποιους μαθητές που βρίσκονται σε ανάγκη, να περάσουν χαρούμενα τα φετινά Χριστούγεννα;

Κάθε δασκάλα γνωρίζει τις οικογένειες των μαθητών της. Ξέρει ποιες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ούτε τα βασικά αγαθά στα παιδιά τους.

Η δασκάλα μπορεί να γίνει αρωγός αυτών των οικογενειών. Πως; Μιλώντας στους υπόλοιπους συναδέλφους και ζητώντας την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αν επιστρατεύσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους, θα μπορέσουν να χαρίσουν χαμόγελα στις οικογένειες των παιδιών αυτών.

Οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων είναι μέρες αγάπης!

Δεν αξίζει σε κανένα παιδί το συναίσθημα της λύπης και της απογοήτευσης. Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι η γιορτή των παιδιών. Όλα αυτά τα προσωπάκια πρέπει να είναι ευτυχισμένα και να χαμογελούν τα ματάκια τους.

Μπορούμε να συμβάλουμε στον αγώνα αγάπης του σχολείου.

Να γίνουμε όλοι μια γροθιά και να χαρίσουμε αγαθά πρώτης ανάγκης στις οικογένειες των παιδιών. Δεν χρειάζονται πολλά, αρκεί η καλή θέληση μόνο. Επίσης, όλοι οι γονείς του σχολείου σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, μπορούν να συγκεντρώσουν ένα χρηματικό ποσό και να το δώσουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουν να έχουν ένα πλήρες γιορτινό τραπέζι.

Εύλογη πράξη αποτελεί το να δώσει κάθε μανούλα, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια του παιδιού της που είναι σε καλή κατάσταση. Να συγκεντρωθούν όλες όσες θα τα προσφέρουν και να τα φτιάξουν σε πακέτα δώρων και να τα μοιράσουν. Αυτή η πράξη, θα φωτίσει με χαμόγελα και ευτυχία πολλά μικρά προσωπάκια.

Ανταλλαγή δώρων.

Μια όμορφη και εκπαιδευτική πράξη ανθρωπιάς προς τα παιδιά, είναι να μάθουν να δίνουν, όχι μόνο να παίρνουν. Μπορούν, λοιπόν, όλα τα παιδάκια να φέρουν από ένα παιχνίδι τους και να το δώσουν στον συμμαθητή τους. Όσα παιδάκια δεν έχουν παιχνίδι, θα φτιάξουν μια ζωγραφιά και θα την δώσουν ως αντάλλαγμα. Αυτά είναι δώρα καρδιάς από μικρές αθώες ψυχές.

Έτσι από μικρή ηλικία, τα παιδιά διδάσκονται σπουδαία μαθήματα ανθρωπιάς και αγάπης.

Αφού τα παιδιά είναι το μέλλον, ας δημιουργήσουμε εμείς ένα ωραιότερο μέλλον που θα αποτελείται από ανθρώπους με αισθήματα!

Και μην ξεχνάτε! Για να είναι ένα παιδάκι ευτυχισμένο, πρέπει να είναι και η οικογένειά του!

Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα, να έχουν περισσότερη αγάπη και ανθρωπιά και λιγότερα θλιμμένα ματάκια!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κάηκε, μαζί με τις ψυχές μας

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κάηκε, μαζί με τις ψυχές μας

Πέρασαν 14 χρόνια από το ολοκαύτωμα του 2007 που έλαβε χώρα στο τόπο της Αρχαίας …

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα! [QUOTE]

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, γιατί όπως υπάρχει το καλό, υπάρχει και …

Ελλάδα μου, πάλι σε καίνε οι άθλιοι. Ποιοι φθονούν την ομορφιά σου;

Ελλάδα μου, ακόμα ένα καλοκαίρι που σε καίνε οι άθλιοι. Κλαις για τα παιδιά σου …

Θρήνος: Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος: Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό τραγούδι – Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 …