Πέμπτη , 9 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Πώς να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας τα Χριστούγεννα.
Χριστούγεννα, εποχή ξεγνοισιάς.

Πώς να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας τα Χριστούγεννα.

Pen

Οι μέρες περνούν και τα Χριστούγεννα φτάνουν… Η εποχή της απόλυτης χαράς και της ξεγνοιασιάς για τα παιδιά σας, που διακόπτονται οι δραστηριότητες τους και αναμένουν να περάσουν χρόνο μαζί σας.

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας προτείνει ιδέες, για το πώς να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας αυτές τις μέρες.

  1. Μπορείτε λοιπόν, να στολίσετε το σπίτι και το δέντρο, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χορεύοντας, όλοι μαζί οικογενειακά. Τα παιδιά σας θα το χαρούν ιδιαίτερα, καθώς θα μπορούν να κάνουν την «φασαρία» τους μαζί με εσάς.

  2. Βοηθήστε τα παιδιά σας να συντάξουν ή ακόμη και να σας υπαγορεύσουν το γράμμα τους για τον Άγιο Βασίλη.

  3. Φτιάξτε ευχετήριες κάρτες για όλη την οικογένεια για να τις ανταλλάξετε την ημέρα των Χριστουγέννων.

  4. Βρείτε μια ταινία με θέμα τα Χριστούγεννα και μεταμορφώστε το σπίτι σας σε σινεμά.. Τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν με την ιδέα, αλλά και από το γεγονός ότι θα είστε όλοι μαζί.

  5. Ετοιμάστε μαζί το δείπνο των Χριστουγέννων. Κάντε τα παιδιά σας βοηθούς σεφ, με πρωτοβουλίες. Και μόνο που τους δείχνετε εμπιστοσύνη για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο σημαίνει πολλά γι’αυτά που θέλουν πάντα να σας ικανοποιούν.

  6. Φτιάξτε μαζί τα κουλουράκια και όλα τα γλυκά των Χριστουγέννων.. Μπορεί να μην είναι το καλύτερό σας ούτε το δυνατό σας στοιχείο, αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Έτσι κι αλλιώς σημασία έχει η διαδρομή και όχι τόσο το αποτέλεσμα. Σημασία έχει ο χρόνος που θα περάσετε με τα παιδιά σας και η χαρά που θα νιώσουν, όχι αν θα είναι γευστικά ή εμφανίσιμα τα γλυκά σας.

  7. Αδράξτε την ευκαιρία για κάποια εξόρμηση σε κοντινές περιοχές και κάντε δραστηριότητες μαζί. Αν βέβαια κάτι τέτοιο είναι δύσκολο λόγω οικονομικής στενότητας, δεν χάθηκε ο κόσμος, υπάρχουν τόσα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε ή και να κατασκευάσετε ακόμη μαζί με τα παιδιά σας (π.χ. επιτραπέζια, παραμύθια κ.α.)

 Η δημιουργική απασχόληση και ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά σας θα συσφίξει τις σχέσεις σας, ίσως τις θέσει ακόμη και σε νέες βάσεις. Δοκιμάστε το, γιατί τα παιδιά σας χρειάζονται δίπλα τους.

Αποδείξτε το λοιπόν….

 

Σύνταξη : Λάλου Σπυριδούλα Μαρία, Εκπαιδευτικός

Αναδημοσίευση: Teacher’s blog

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Σπυριδούλα- Μαρία Λάλου

Είμαι η Σπυριδούλα Μαρία Λάλου και έχω επιλέξει το ομορφότερο επάγγελμα, Παιδαγωγός. Υποστηρίζω πως είναι το ομορφότερο, διότι λατρεύω τα παιδιά για τον αυθορμητισμό τους, τις γλυκές τους σκέψεις και τις χωρίς φόβο εκφράσεις τους. Η συγγραφή είναι το χόμπι μου. Με βοηθάει να εκφράζω τις σκέψεις, τις ιδέες και τα πιστεύω μου. Γι’ αυτό δημιούργησα και το δικό μου Blog, βέβαια δεν θα έχανα ποτέ την ευκαιρία να συνεργαστώ με το Nancy’s Blog, ένα site που μου έδειξε αμέσως την εμπιστοσύνη και την αγάπη του. Ευχαριστώ Nancy’s Blog!!!

Δείτε Επίσης

Θάλασσα και παιδί: Κολύμπι και παιχνίδι με ασφάλεια!

Θάλασσα και παιδί: Κολύμπι και παιχνίδι με ασφάλεια!

Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι η χαρά των παιδιών, ταυτόχρονα όμως γεννούν και ανησυχία …

Πειθαρχία: Έτσι θα μάθετε στο παιδί να σας ακούει!

Πειθαρχία: Έτσι θα μάθετε στο παιδί να σας ακούει!

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να σας ακούσει, χωρίς εντάσεις και φωνές Έχετε πει …

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα! Αφιερωμένο!

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα! Αφιερωμένο!

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα, για εμένα, είναι σαν να έμαθα πως …

Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

«Ένα παιδί ίσο με κανένα», μία από τις πιο γελοίες φράσεις που έχω ακούσει. Πέντε …