Δευτέρα , Οκτώβριος 14 2019
Αρχική / Σχέσεις / Η αγάπη είναι το πιο όμορφο υποκινούμενο συναίσθημα!
love

Η αγάπη είναι το πιο όμορφο υποκινούμενο συναίσθημα!

PenΥπάρχουν άνθρωποι που λεηλατούν το μυαλό σου, την καρδιά σου και την ζωή σου. Άνθρωποι που τους αγάπησες με όλο σου το είναι, έδωσες όλη σου την καρδιά και άνοιξες όλα σου τα χαρτιά από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία.

Η αγάπη δεν είναι λέξη, αλλά συναίσθημα!

Έδωσες για ό,τι ένοιωσες. Έδωσες για όσα ένοιωσες. Αγάπησες χωρίς να ζητήσεις αντάλλαγμα. Η άνευ όρων αγάπη είναι αυτή που αξίζει να ζήσει κάποιος για να αισθανθεί τι πραγματικά σημαίνει έρωτας, αγάπη και θαυμασμός. Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που δεν περιγράφεται με λόγια.

Είναι τυχερός όποιος αισθάνθηκε το μεγαλείο της αγάπης και ακόμα πιο τυχερός αυτός που εισέπραξε αγάπη από τον σύντροφό του. Για πόσο όμως κρατάει η αγάπη; Είναι φοβερό να διαπιστώνεις ότι η αγάπη έχει ημερομηνία λήξης λες και είναι φαγώσιμο είδος. Η αγάπη τρέφει την καρδιά και θρέφει όλες τις πληγές.

Αγαπήθηκες ή μόνο αγάπησες;

Η προδοσία όμως, διαλύει τον εσωτερικό κόσμο σου και σε κάνει κουρέλι. Πολλοί αγάπησαν, αλλά δεν αγαπήθηκαν. Πολλοί αγαπήθηκαν, αλλά δεν αγάπησαν, παρά μόνο κορόιδεψαν τον εαυτό τους. Ρούφηξαν όλα τα θετικά που προσφέρει αυτό το ιερό συναίσθημα της αγάπης και όταν καλύφτηκε ο εγωισμός τους την έκαναν με αλαφρά πηδηματάκια. Πολλοί, λοιπόν, αγάπησαν το τίποτα και έμειναν για το καθόλου.

Αξίζει τελικά να αναλώνεις τον χρόνο σου και τα συναισθήματά σου για κάποιον που δεν αξίζει; Αξίζει να δίνεις και ποτέ να μην παίρνεις; Πόσες φορές δεν μείναμε σε μια σχέση στο βωμό του τι νοιώσαμε μόνο εμείς; Και πόσα βράδια κλάψαμε για ένα τίποτα που του κάναμε κάτι και του δώσαμε υπόσταση και αξία στην ζωή μας;

Να αγαπάς, αλλά να μην εθελοτυφλείς!

Τα μάτια της αγάπης συνήθως είναι κλειστά. Δεν βλέπει παρά μόνο αισθάνεται τους παλμούς της καρδιάς που χτυπάνε κόκκινο κάθε που βρίσκεσαι μπροστά τον έρωτά σου. Λένε ότι στον έρωτα δεν χωράει η λογική. Λάθος ή σωστό, στην πραγματικότητα ο έρωτας χρειάζεται και τα δυο.

Να συμπεριφέρεσαι αυθόρμητα, αλλά να χρησιμοποιείς και τη λογική που και που. Αυτή θα σου ανοίξει τα μάτια και θα σε βοηθήσει να διακρίνεις όσα η αγάπη σου για αυτόν τον άνθρωπο δεν σε αφήνει να δεις. Ζήσε τον έρωτά σου με αυτόν που πραγματικά αξίζει!

Και ποιος αξίζει τελικά να του ξεγυμνώσεις την καρδιά σου;

Μόνο εκείνος που θα είναι άξιος να την σεβαστεί. Και πως θα το διακρίνεις αυτό εξ’ αρχής; Όταν θα κάνεις ένα και θα σου δίνει δυο. Όταν θα σε κοιτάει στα μάτια και θα ξέρεις ότι δεν έχει μάτια για άλλη. Όταν γίνεις προτεραιότητα στην καθημερινότητά του. Όταν αρρωστήσεις και σου φτιάξει σούπα κι ας μην τρώγεται. Όταν θα του πεις σήμερα δεν έχω διάθεση να κάνουμε έρωτα και θα σε κοιμίσει στην αγκαλιά του. Όταν κάθε του όνειρο περιλαμβάνει και εσένα τότε να τα δώσεις όλα γιατί θα αξίζει και το τελευταίο χτύπο της καρδιάς σου. Αγάπησε σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά μην ξεχνάς ότι μπορεί να έρθει και η αυριανή μέρα!

«Η αγάπη αποτελείται από μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα!»
-Αριστοτέλης

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Γιατί ένας κακός γάμος είναι χειρότερος για τα παιδιά από ένα διαζύγιο

Γιατί ένας κακός γάμος είναι χειρότερος για τα παιδιά από ένα διαζύγιο

Όταν ήμουν παιδί, οι χωρισμένοι γονείς επικρίνονταν άσχημα για την απόφασή τους. «Θα έπρεπε να …