Με 17 συνολικά ελληνικές συμμετοχές οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να πάρουν 1 χρυσό, 2 ασημένια και 1 χάλκινο και καταφεραν να ανεβάσουν την ελληνική σημαία ψηλά.
Μας αποδεικνύουν πως παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός και την μηδενική υποστήριξη που έχει από το κράτος, οι Έλληνες αθλητές δεν το βάζουν κάτω και διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο.
Χρυσός ο 20χρονος Έλληνας Πρωταθλητής Μίλτος Τέντογλου.
Λίγο αργότερα από την επιτυχία της Βούλας Παπαχρήστου, ο 20χρονος Μίλτος Τέντογλου στο άλμα εις μήκος φέρνει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Καταφέρνει να σηκώσει την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σημείο και να ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Με 8,38μ. άλμα ο Τέντογλου κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση τον Σουηδό Τομπίας Νίλσον με 8,17μ. Το άλμα του Τέντογλου είναι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο και το 2ο καλύτερο άλμα όλων των εποχών στην Ελλάδα, μετά το άλμα του Λούη Τσάτουμα, που είχε πηδήξει στα 8,66μ.
Την αρχή έκανε ο Κώστας Μπανιώτης κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος.
Ο Μπανιώτης στον τελικό του Σαββάτου στο άλμα εις ύψος, πήδηξε τα 2,18μ. με την πρώτη, τα 2,22μ. με την δεύτερη και τα 2,26μ. με την τρίτη. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι με άλμα 2,32μ. Ο Έλληνας Αθλητής μοιράστηκε την δεύτερη θέση με τον Ουκρανό Αντρέι Προτσένκο, καθώς και οι δύο έκαναν άλμα 2,26μ. με τις ίδιες προσπάθειες.
Συνέχεια στα μετάλλια έδωσε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν.
Την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου με άλμα 14.50μ. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ισπανίδα Άνα Πελετέιρο, η οποία βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα και έκανε άλμα 14,73μ.
Χάλκινη η Νικόλ Κυριακοπούλου στο Άλμα επί κοντώ γυναικών.
Την τρίτη θέση κατάφερε να πάρει με δύο επιτυχημένες προσπάθειες στα 4,45μ. και 4,65μ. η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου. Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και τερμάτισε στην 4η θέση, πηδώντας τα 4,65μ. με την τρίτη προσπάθεια ενώ δεν τα κατάφερε στα 4,75μ.
Φυσικά υπερήφανοι δεν είμαστε μόνο για τους αθλητές που πήραν μετάλλιο.
Με υπερηφάνεια μας γεμίζει κάθε συμμετοχή ενός Έλληνα αθλητή σε μια μεγάλη διοργάνωση ακόμα και αν δεν καταφέρει να είναι μέσα στα μετάλλια. Φυσικά και είμαστε υπερήφανοι για την χρυσή μας ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ γυναικών Κατερίνα Στεφανίδη, που δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και κατέκτησε την 4η θέση. Την Ελένη Πολάκ επίσης στο άλμα επί κοντώ γυναικών. Για τους Κώστας Φιλλιπίδης και Εμμανουήλ Κάραλης στο άλμα επί κοντώ ανδρών. Για τον Νικόλα Σκαρβέλη στην σφαιροβολία. Για τον Ανδρέα Δημητράκη στα 1500μ. Για την Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος. Την Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ. Στα 60 μ. τον Κώστα Ζήκο, τον Παναγιώτη Τριβυζά και τον Μάκη Στεργιούλη. Τον Κώστας Δουβαλίδη στα 6ομ. με εμπόδια. Και την Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 60μ. γυναικών.
Όλοι οι αθλητές ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, με το αν πέρασαν ή όχι στους τελικούς, ή αν κέρδισαν μετάλλιο, μας γεμίζουν με υπερηφάνεια με την συμμετοχή τους σε τόσο υψηλό επίπεδο αγώνων. Είμαστε υπερήφανοι, που διατηρούν και ενισχύουν την ελληνική παρουσία στον αθλητισμό.
Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος
Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr