Social Media και φλερτ

Social Media: Είναι το κατάλληλο μέσο για να φλερτάρεις;

Pen Στην εποχή του διαδικτύου οι άνθρωποι περιορίστηκαν στην έμμεση επικοινωνία, καταργώντας την άμεση επαφή με τον συνάνθρωπό τους. Δεν θα σταθώ στα θετικά και στα αρνητικά των Social Media, αλλά στον τρόπο που επιλέγουν να επικοινωνήσουν ή ακόμα και να φλερτάρουν οι άνθρωποι σήμερα.

Και ποιος δεν έχει σήμερα στο κινητό του ή στον υπολογιστή του μια εφαρμογή μέσω της οποίας συνομιλεί διαδικτυακά;

Για κάθε μέσο και τρόπο επικοινωνίας δεν μας φταίει το μέσο, αλλά το πώς το αξιοποιούμε εμείς ως χρήστες του. Ο διαδικτυακός κόσμος δεν διαφέρει σε τίποτα από την κοινωνία μας, καθώς οι ίδιοι άνθρωποι την αποτελούν. Μπορεί πολλοί να κρύβουν την ταυτότητά τους και να δηλώνουν μια ψεύτικη ταυτότητα, αλλά η προσωπικότητα και το ήθος του εκάστοτε ανθρώπου παραμένει το ίδιο.

Προφανώς, όλοι μας στην άμεση επαφή με τους ανθρώπους είμαστε πιο συνεσταλμένοι, ενώ στο διαδίκτυο πιο απελευθερωμένοι. 

Αξίζει να φλερτάρεις διαδικτυακά; 

Έχω ακούσει για διαδικτυακούς έρωτες, για μεγάλα λόγια, ακόμα και για παντρειές που η γνωριμία των ζευγαριών προήλθε από το διαδίκτυο. Αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι πολλές, αλλά είναι πραγματικές και οφείλουμε να τις αναφέρουμε.

Ωστόσο, θέλω να θίξω και να εστιάσω στους δήθεν μεγάλους έρωτες που εύκολα πλασάρει κάποιος μέσω του διαδικτύου και με τι ευκολία μπορεί να τον πιστέψει κανείς!

Ποιος φταίει στην περίπτωση που κάποιος χρήστης πιστέψει ότι τον έχει ερωτευθεί ένας διαδικτυακός φίλος, που δεν έχει δει ποτέ από κοντά;

Θα τολμήσω να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δω ως θύμα τον αποδέκτη του διαδικτυακού φλερτ. Ο κάθε άνθρωπος που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο κι έρχεται σε επαφή με άλλους διαδικτυακούς χρήστες οφείλει να προσέχει. Αν μή τι άλλο δεν πρέπει να εμπιστεύεται κάποιον που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του.

Και γιατί δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε;

Γιατί δεν γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από το προφίλ με το οποίο συνομιλούμε. Ακόμα κι αν είναι πραγματικό το πρόσωπο που μας φλερτάρει δεν γνωρίζουμε τον χαρακτήρα του και αν εννοεί όσα λέει. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις πραγματικές προθέσεις των διαδικτυακών φίλων. Μπορεί να είναι κάποιος που προσπαθεί να εκμαιεύσει πληροφορίες για να βλάψει είτε εμάς είτε κάποιο οικείο μας πρόσωπο.

Πώς θα τσεκάρεις αν το ενδιαφέρον του διαδικτυακού σου φίλου είναι πραγματικό;

Ζητώντας μια συνάντηση μαζί του σε άμεσο χρόνο μιας και ο ενθουσιασμός σας υπερχειλίζει! Η αντίδρασή του θα σου δώσει και την απάντηση που ψάχνεις. Αν βρει ένα σωρό δικαιολογίες ή εξαφανιστεί μετά από την απαίτησή σου αυτή, τότε σημαίνει ότι απλά ο τύπος έχει το διαδικτυακό φλερτ για να περνάει την ώρα του. 

Αν ωστόσο αποδεχτεί την πρόκληση- πρόσκλησή σου φρόντισε να ορίσεις εσύ το σημείο συνάντησης, το οποίο θα είναι σε κάποια πολυσύχναστη καφετέρια. Φρόντισε να ενημερώσεις για το μέρος και την ώρα του ραντεβού  σας την κολλητή ή τον κολλητό σου φίλο. Ιδανικά θα ήταν καλό να βρίσκεται στην ίδια καφετέρια ώστε σε περίπτωση που εξαπατηθείς να έχεις άμεση βοήθεια.

Σε καμία περίπτωση δεν κλείνουμε ραντεβού με έναν άγνωστο σε σπίτια, αυτοκίνητα, ερημικά μέρη και εστιάζουμε στο τί ζητάει από εμάς αυτός ο άνθρωπος.

Να θυμάσαι ότι το διαδικτυακό φλερτ μπορεί να γίνει επικίνδυνο ακόμα και για τη ζωή σου, εάν δεν προσέξεις. 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα παιδιά μας!

Μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα παιδιά μας!

Μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα παιδιά μας! Όταν φέρνουμε μία νέα ζωή στον κόσμο, …

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Verified by ExactMetrics