Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Αρχική / Εκπαίδευση / Για εσένα που δεν πέρασες στη σχολή που ονειρεύτηκες!
Για εσένα που δεν πέρασες στη σχολή που ονειρεύτηκες

Για εσένα που δεν πέρασες στη σχολή που ονειρεύτηκες!

PenΕίσαι μαθητής που μόλις έδωσε πανελλήνιες; Οι βάσεις βγήκαν και εσύ έμαθες το πολυπόθητο αποτέλεσμα για το οποίο αγωνιούσες όλο το καλοκαίρι. Όμως, η σχολή που τελικά πέρασες δεν είναι αυτό που είχες ονειρευτεί. Λίγο η δυσκολία των θεμάτων, λίγο η ανατροπή των βάσεων σε έφεραν στην είσοδο ενός τμήματος που απέχει από το όνειρό σου.

Μια πρώτη λύση είναι να δώσεις ξανά πανελλήνιες 

Φυσικά αυτό σημαίνει ξανά διάβασμα και άγχος, αλλά είναι ένα τρόπος για να πετύχεις το στόχο σου. Ωστόσο, αν η ιδέα και μόνο των πανελλαδικών για άλλη μια φορά φαντάζει βουνό στο μυαλό, μάλλον δε θα σε οδηγήσει στο στόχο σου.

Μια δεύτερη λύση είναι να πας στη σχολή που μπήκες και να δεις το αντικείμενο σπουδών σου καθαρότερα, ώστε τότε να αποφασίσεις, αν αυτό το επάγγελμα μπορείς να το κάνεις.

Ακόμα κι αν διαπιστώσεις ότι τελικά δεν σου αρέσει, τελείωσε τη σχολή σου και μετά έχεις επιλογές. Δίνεις κατατακτήριες στο τμήμα που σε ενδιαφέρει ή κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό που θα ανοίξεις μια νέα επαγγελματική πόρτα.

Μια τρίτη επιλογή που έχεις είναι να πας σε κάποιο ΙΕΚ, δημόσιο ή ιδιωτικό

Θα μπορέσεις έτσι να σπουδάσεις αυτό που θες και σε δυο χρόνια να έχεις πάρει τις βασικές γνώσεις, να έχεις κάνει πρακτική και να είσαι έτοιμος να βγεις στην αγορά εργασίας και να διεκδικήσεις μια θέση στο αντικείμενο σπουδών σου! Μην ξεχνάς ότι πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι σπούδασαν σε κάποιο εργαστήρι δημοσιογραφίας και απορροφήθηκαν σε μεγάλα κανάλια! Αυτό συμβαίνει και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους!

Σε καμιά περίπτωση, όμως, μη σκεφτείς να τα παρατήσεις!

Ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέραν από τις επαγγελματικές διεξόδους που θα σου προσφέρει, θα σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο. Η απόκτηση ενός πτυχίου δεν είναι μόνο για τον τίτλο που παίρνεις, αλλά και για όσα έχεις εισπράξει στη διάρκεια των σπουδών σου. Οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις, οι φίλοι που θα αποκτήσεις, οι γνώσεις που θα πάρεις θα διευρύνουν τόσο τον κοινωνικό όσο και τον πνευματικό σου κόσμο. Θέλω να πω, ότι δεν το κάνεις μόνο για τον προορισμό, αλλά για το ταξίδι που λέγεται φοιτητική ζωή. Να θυμάσαι ότι δεν ανταλλάσσεται με καμιά παρόμοια εμπειρία στη ζωή.

Η ζωή θα σε πάει εκεί που πρέπει

Ακόμα κι αν δεν έχεις περάσει στη σχολή που έχεις ονειρευτεί, κάποιος λόγος θα υπάρχει για αυτό. Με άλλα λόγια, ίσως τώρα να μην το καταλαβαίνεις, αλλά η σχολή στην οποία έχεις εισαχθεί να είναι το κλειδί για τη μετέπειτα πορεία της ζωής σου. Αυτή θα καθορίσει τις επιλογές σου αφού πάρεις το πτυχίο σου. Και πίστεψέ με, αν πραγματικά αγαπήσεις το επάγγελμα που σπουδάζεις, θα είσαι γενικότερα ευτυχισμένος στη ζωή σου. Ωστόσο, όπως σου έγραψα, αν εσύ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι η σχολή που πέρασες δεν θα σου προσφέρει το επάγγελμα που ονειρεύτηκες, τότε αξίζει να προσπαθήσεις για να το αλλάξεις.

Μόνο επιλέγοντας την επαγγελματική πορεία που μας ταιριάζει γινόμαστε μετέπειτα ευτυχισμένοι επαγγελματίες.

 Στα λέω αυτά για να σε παρακινήσω να μην τα παρατήσεις και να κυνηγήσεις το όνειρο σου.

Και να θυμάσαι, ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

 

Σύνταξη και Επιμέλεια : Πέπη Ζέικου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Πέπη Ζέικου

Είμαι η Πέπη Ζέικου. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Ιωαννίνων και φοιτήτρια της Φιλολογίας. Αγαπώ πολύ τα βιβλία, τη λογοτεχνία και μου αρέσει να εκφράζω τις απόψεις μου γραπτώς. Στόχος μου είναι να μεταδώσω στους μαθητές μου την αγάπη μου για την Ελληνική γλώσσα και την ιστορία μας.

Δείτε Επίσης

Με ένα κλικ θα βλέπουμε ποια σχολεία στην περιοχή μας είναι κλειστά

Με ένα κλικ θα βλέπουμε ποια σχολεία στην περιοχή μας είναι κλειστά

Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμα στο covid19.gov.gr, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος …

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά!

Σχολική χρονιά 2020-2021: Φέτος όλα θα είναι διαφορετικά

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Φέτος, όμως, όλα είναι διαφορετικά! Σε λίγες μέρες το κουδούνι …

Αν οι μαθητές δεν ολοκληρώσουν τη σχολική ύλη της τάξης που φοιτούν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ύλης της επόμενης τάξης;

Κατά πόσο επηρεάζει τους μαθητές για την επόμενη σχολική χρόνια, η μισοτελειωμένη φετινή ύλη;

 Οι πασχαλινές διακοπές τελείωσαν και κάτω από άλλες συνθήκες οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αυτές …

Κάρυστος: Ο πρώτος δήμος που δίνει δωρεάν tablet, internet και εκτυπωτές σε όλους τους μαθητές

Κάρυστος: Ο πρώτος δήμος που δίνει δωρεάν tablet, internet και εκτυπωτές σε όλους τους μαθητές

«Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας», λέει ο …