Δευτέρα , 3 Αυγούστου 2020
Αρχική / Μαμά&Παιδί / 3 πράγματα που έχω να σου πω για το σύνδρομο της άδειας φωλιάς
3 πράγματα που έχω να σου πω για το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

3 πράγματα που έχω να σου πω για το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

Pen Επιστημονικά, το σύνδρομο της άδειας φωλιάς είναι αυτό που νιώθουμε -κυρίως οι μαμάδες- όταν τα παιδιά μας μεγαλώνουν και εγκαταλείπουν την πατρική εστία. Πρακτικά, είναι ένα κενό που νιώθεις όταν τα παιδιά μεγαλώνουν, ακόμη κι αν ζουν στο ίδιο σπίτι μαζί σου. Και γι’ αυτό το τελευταίο θέλω να σου πω. Να μοιραστώ μαζί σου τον πόνο μου για τη φωλιά που είναι γεμάτη αλλά τα πουλάκια απουσιάζουν συνέχεια.

Τι έχω να σου πω εκ πείρας για το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

#1 Είναι παράξενο

Όταν τα παιδιά σου ήταν μικρά παρακαλούσες να σε αφήσουν για 5 λεπτά ήσυχη να κάνεις τις δουλειές σου, να διαβάσεις, να πας στην τουαλέτα. Τώρα τα κυνηγάς για να σου πουν δυο κουβέντες, κοφτές και χωρίς να σε κοιτάζουν τις περισσότερες φορές γιατί κάνουν κάτι άλλο. Πάντα!

#2 Fake σύνδρομο της άδειας φωλιάς

Όταν ο γιος μου έφυγε με Erasmus είχα πέσει σε μεγάλη θλίψη. Το επιχείρημα που μου αντέτεινε ο αγαπημένος μου και πατέρας του ήταν πως και στο σπίτι να είναι, πάλι δεν τον βλέπω. Και τώρα που έχει πλέον επιστρέψει, αντιλαμβάνομαι ότι είχε δίκιο. Και πώς να πω ότι ζω το σύνδρομο της άδειας φωλιάς όταν τα παιδιά μου ζουν μαζί μας; Fake news. Για μένα όμως, και για σένα αν θέλεις, είναι σαν να το ζω. Αφού η μόνη ένδειξη που βλέπω ότι τα παιδιά μου ζουν στο σπίτι είναι που αδειάζουν οι κατσαρόλες και γεμίζει το καλάθι των απλύτων!

#3 Να’ μαστε πάλι οι δυο μας

Και αυτή είναι βέβαια η φυσιολογική εξέλιξη της οικογένειας όπως περνάνε τα χρόνια. Ήμασταν δύο, γίναμε τέσσερις, μάθαμε να ζούμε έτσι με ευθύνες, τρέξιμο και υποχρεώσεις, και τώρα είμαστε ουσιαστικά πάλι δύο. Αυτά είναι τα καλά νέα. Ξανα-ανακάλυψε τον σύντροφό σου. Βγείτε έξω μαζί. Περπατήστε, αποκτήστε ένα κοινό χόμπι – έστω το να βλέπετε σειρές μαζί στο Netflix. Βρείτε τρόπους να θυμηθείτε γιατί είχατε επιλέξεις και ερωτευτεί ο ένας τον άλλο τότε. Και ανακαλύψτε νέους λόγους για να ερωτευτείτε ξανά ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το καλύτερο αντίδοτο στο σύνδρομο της άδειας φωλιάς.

 

Πηγή: shape.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Να μάθεις να φεύγεις από τους τοξικούς ανθρώπους!

Μάθε να φεύγεις μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους!

Να μάθεις να φεύγεις από τους τοξικούς ανθρώπους! Να μάθεις να απομακρύνεσαι, να φεύγεις μακριά! …