Πέμπτη , 4 Μαρτίου 2021
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Τα μωρά ανταποδίδουν το χαμόγελο της μαμάς τους…συνειδητά!
Τα μωρά ανταποδίδουν το χαμόγελο της μαμάς τους...συνειδητά!

Τα μωρά ανταποδίδουν το χαμόγελο της μαμάς τους…συνειδητά!

Pen Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να βλέπεις το πρώτο χαμόγελο του μωρού σου. Καταλαβαίνετε ποιο εννοούμε: εκείνο το ντροπαλό μειδίαμα που σου λιώνει την καρδιά και μετά από λίγο χάνεται, μόνο και μόνο για να επιστρέψει ξανά στα ξαφνικά. Είναι λες και το μωρό μας το κάνει συνειδητά για να μας φτιάξει τη διάθεση.

Και αυτό ακριβώς υποστηρίζει μια νέα έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τα ευρήματα τα μωρά χαμογελούν επίτηδες στην μαμά τους, γιατί περιμένουν ότι θα τους το ανταποδώσουν και εκείνες. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για να δεθούν ακόμα περισσότερο.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα έλαβαν μέρος 13 μωρά μεταξύ 4-17 εβδομάδων μαζί με τις μητέρες τους. Οι επιστήμονες θέλησαν να ανακαλύψουν ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν η μητέρα και το μωρό χαμογελάνε μεταξύ τους, αλλά και όταν δεν το κάνουν. Στη συνέχεια, εξέτασαν τι συμβαίνει μόνο όταν χαμογελάει η μητέρα ή μόνο το μωρό. Για να βρουν τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς εφάρμοσαν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ρομποτική, την ψυχολογία, αλλά και τον προγραμματισμό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα μωρά ανταπέδιδαν το χαμόγελο της μαμάς τους, μόνο όταν εκείνες τους χάριζαν ένα χαμόγελο. Αντίθετα αν εκείνες ήταν γενικά χαμογελαστές, χωρίς να εστιάζουν σε εκείνα, τα μικρά δεν ανταπέδιδαν το χαμόγελο. Ήθελαν δηλαδή την απόλυτη προσοχή τους.

Με αυτόν τον τρόπο οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι τα παιδιά μαθαίνουν μέσω του μιμητισμού. Από πολύ μικρή ηλικία έχουν κοφτερή αντίληψη και, όταν βλέπουν την μητέρα τους να είναι ευτυχισμένη όταν τα κοιτάζει, προσπαθούν να την μιμηθούν.

Οι υπεύθυνοι της μελέτης συμφωνούν ότι, αν και το αναλυθέν δείγμα μητέρων και μωρών ήταν πολύ μικρό, τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ σημαντικά -διότι μπαίνουμε στα αχαρτογράφητα εδάφη για το πώς επικοινωνούν τα μωρά με τους γονείς τους.

 

Πηγή: mama365.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Υπάρχουν άντρες που είναι γεννημένοι να γίνουν μπαμπάδες!

Υπάρχουν πολλοί άντρες με διαφορετικούς χαρακτήρες και διαφορετικές προοπτικές. Κάποιοι  ξεχωρίζουν από την όψη τους. …

Πόσο επικίνδυνο είναι το απότομα τράνταγμα του μωρού;[vid]

Πόσο επικίνδυνο είναι το απότομα τράνταγμα του μωρού; [vid]

“Δεν γνώριζα πόσο σοβαρό είναι” ήταν η πρώτη αντίδραση των γονιών νεογέννητων παιδιών στην ενημέρωση …

Με αγάπη προς όλες τις νέες και μέλλουσες μανούλες!

Με αγάπη προς όλες τις νέες και μέλλουσες μανούλες! Αγαπημένες μου, μέσα από αυτό το …

Μύθοι και εγκυμοσύνη! Προκαταλήψεις που ακούμε μέχρι και σήμερα!

Εγκυμοσύνη και προκαταλήψεις που ακούμε μέχρι και σήμερα!

Μύθοι και εγκυμοσύνη! Προκαταλήψεις μίας άλλης εποχής που ακούμε μέχρι και σήμερα! Μία γυναίκα τόσο …