Σάββατο , 4 Απριλίου 2020
Αρχική / Συνταγές / Κουραμπιέδες:Το τέλειο Χριστουγεννιάτικο γλυκό! Πανεύκολη συνταγή
Κουραμπιέδες-Το τέλειο χριστουγεννιάτικο γλυκό! Πανέυκολη Συνταγή.

Κουραμπιέδες:Το τέλειο Χριστουγεννιάτικο γλυκό! Πανεύκολη συνταγή

Pen Οι κουραμπιέδες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης μας, για αυτό και κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα δεν λείπουν από το τραπέζι μας. Μικροί και μεγάλοι τους λατρεύουμε! Αυτή εδώ λοιπόν, είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ώστε όλοι μας να μπορέσουμε να φτιάξουμε τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες, χωρίς κόπο και να απολαύσουμε την τέλεια γεύση τους! 

Υλικά:

  • 1 kg βούτυρο αγελάδος
  • 320 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 βανίλιες ή ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2500 γρ. μαλακό αλεύρι
  • 325 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο.
  • ½ κουταλιά του γλυκού σόδα

Εκτέλεση:

Καταρχήν, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ξεκινάμε να το χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα στην αρχή, στη μεσαία ταχύτητα, για ένα λεπτό μόνο του.

Αφού μαλακώσει λίγο το βούτυρο, ρίχνουμε την άχνη, χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα και αφού έχει μαλακώσει και ενσωματωθεί λίγο η άχνη, ξεκινάμε να το χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Αφού είναι έτοιμο, σταματάμε και βάζουμε το φτερό στο μίξερ μας. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, όποια αρωματική ύλη διαλέξουμε (βανίλιες ή ξύσμα πορτοκάλι) και την σόδα.

Τέλος, βάζουμε λίγο αλεύρι και ξεκινάμε το ζύμωμα. Πολύ σημαντικό το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο-λίγο και πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση περιμένουμε να έχει αφομοιωθεί η προηγούμενη.

Όσο ζυμώνουμε, αν η ζύμη κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την ανοίγουμε με πλάστη ομοιόμορφα και την κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με ποτήρι ή με κουπ-πατ και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.

Όταν οι κουραμπιέδες μας θα είναι έτοιμοι, τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους ραντίζουμε προαιρετικά με ανθόνερο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη στο τέλος.

Tips!

  • Είναι πολύ σημαντικό να έχουν κρυώσει πολύ καλά οι κουραμπιέδες για να ξεκινήσουμε την διαδικασία να τους ραντίσουμε γιατί αν δεν έχουν κρυώσει καλά η άχνη θα λιώσει πάνω τους και θα γίνει σαν λάσπη.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ! 

 

Συνταγή & σύνταξη: Παναγιώτης Μακρής

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Τζαμάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Παναγιώτης Μακρής

Παναγιώτης Μακρής
Ονομάζομαι Παναγιώτης Μακρής και ζω στον Πειραιά. Από μικρός, αντί να παίζω με τα ξαδέρφια μου, πήγαινα στην κουζίνα με την γιαγιά μου και βοηθούσα. Πάντα με συνέπαιρναν οι μυρωδιές, ιδίως αυτές που είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν αναμνήσεις. Για αυτό και οι σπουδές μου στο ΤΕΙ Πειραιά, γρήγορα έχασαν την μαγεία τους και την θέση τους πήραν οι σπουδές μου στην ζαχαροπλαστική. Στο Νews4u.gr και στο Νancy’s Βlog, θα σας οδηγήσω στην κουζίνα μου και στις δικές μου αγαπημένες αναμνήσεις, που τόσο μου αρέσει να μοιράζομαι. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε Επίσης

Κέικ Πορτοκάλι με Καρύδια και Γκανάζ Σοκολάτας- Πεντανόστιμο Κέικ!

Κέικ Πορτοκάλι με Καρύδια και Γκανάζ Σοκολάτας- πεντανόστιμο κέικ!

Το κέικ, είναι αναμφισβήτητα, ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλου του κόσμου και όχι άδικα, …