25η Μαρτίου, διπλή γιορτή

25η Μαρτίου: Γιορτάζει η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός

Pen Την 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, καθώς την ημέρα αυτή γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αφού της παρουσιάστηκε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και της ανήγγειλε ότι την επέλεξε ο Θεός να γεννήσει θαυματουργώς τον Υιό του για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία και να του δείξει τον δρόμο της σωτηρίας, ώστε να «κερδίσει» την αιώνια ζωή.

Επίσης, την ημέρα αυτή, διάλεξαν οι ανδρείοι πρόγονοί μας, να φωνάξουν στην Αγία Λαύρα με προεξάρχοντα τον Παλαιών Πατρών Γερμανό το: «Ελευθερία ή θάνατος», αρχίζοντας έναν αιματηρό και μακροχρόνιο πόλεμο εναντίον των Τούρκων, ύστερα από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς.

Από τη στιγμή εκείνη άρχισε να γράφεται με το αίμα των Ελλήνων το ενδοξότερο κομμάτι της ιστορίας μας, προκαλώντας το θαυμασμό και το σεβασμό όλου του κόσμου, ώστε να φθάσουν στο σημείο πολλοί από αυτούς να γίνουν τόσο φιλέλληνες, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για την Ελλάδα μας.

Ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, ώστε τα Ελληνόπουλα να μη διδάσκονται σωστά την ιστορία μας και να παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο όταν ρωτώνται, «τί γιορτάζουμε σήμερα;», να μη γνωρίζουν την απάντηση.

Αν αληθεύουν οι διάφορες απαιτήσεις αξιωματούχων Τούρκων που επισκέπτονται κατά καιρούς τη χώρα μας, για αποκαθήλωση ηρώων και ιστορικών πινάκων, διότι τους ενοχλούν και εμείς υποκύπτουμε, ενώ πηγαίνουμε στην Τουρκία και μας βάζουν κάτω από ένα τεράστιο πορτραίτο του σφαγέα, Ατατούρκ και δεν μας ενοχλεί, τότε μην παρεξηγούμε τους νέους μας που δεν γνωρίζουν τίποτα για τον Κολοκοτρώνη,  τον Διάκο, τον Καραΐσκάκη, τον Ανδρούτσο, τον Παπαφλέσσα, το Μεσολόγγι, το Σούλι και για τόσους άλλους ήρωες και ιστορικούς σταθμούς του γένους μας.

Προτρέπω τους γονείς να διδάξουν μόνοι τους τα παιδιά τους κάτι από Ελλάδα και Ορθοδοξία  πριν να είναι αργά για όλους μας.

Χρόνια πολλά!

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Καλή Σαρακοστή! Καθαρά Δευτέρα σήμερα, γιατί όμως ονομάζεται έτσι;

Καλή Σαρακοστή! Καθαρά Δευτέρα σήμερα, γιατί όμως ονομάζεται έτσι;

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά …

Σαρακοστή και νηστεία

Την Καθαρά Δευτέρα «καθαρίζουμε» τη ψυχή και το σώμα μας!

Μετά από το τριήμερο των απόκρεων και της κρεπάλης, η Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα …

ζητω το οχι

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940, ζήτω το Έθνος, ζήτω το «ΟΧΙ»!

Η 28η Οκτωβρίου 1940, είναι μια μεγάλη ημέρα για την ιστορία της Ελλάδας. Αυτή η …

12 Ιουλίου: Ο Άγιος Παΐσιος παρέδωσε την αγία του ψυχή στον Κύριο

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στην …

Verified by ExactMetrics