Κυριακή , 2 Απριλίου 2023

Προτού ανοίξεις το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου, δες αν έχεις κλείσει το προηγούμενο

Pen  Ανοίγουμε πολλά κεφάλαια στη ζωή μας ταυτόχρονα και δεν ξέρουμε προς τα πού να δώσουμε απολογία. Για να ανοίξεις ένα νέο κύκλο, καλό είναι να κλείσεις προηγουμένως τον προηγούμενο. Αυτόν που αρνείσαι να του βάλεις την τελευταία πινελιά και να τον κλείσεις μια για πάντα. Πώς να ζήσεις άλλωστε κάτι καινούριο όταν το μυαλό και η καρδιά βρίσκονται στο παρελθόν;

Γιατί είναι σημαντικό, να κλείνεις εντελώς τον κάθε κύκλο- κεφάλαιο της ζωής σου και ύστερα να ανοίξεις ένα νέο;

Κάθε τομέας της ζωής μας, προσωπικός και επαγγελματικός έχει τα δικά του κεφάλαια.

Μια εργασιακή σχέση διακόπτεται και μια επόμενη έπεται. Για να βρεις την επόμενη θέση εργασίας, περνάς από διάφορες διακυμάνσεις, ιδίως αν σε απέλυσαν από την πρόσφατη εργασία σου. Η απογοήτευση και ο θυμός δεν σου επιτρέπουν να κλείσεις το κεφάλαιο αυτό γρήγορα και σε καθυστερούν από την εύρεση μιας καλύτερης θέσης εργασίας.

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι από εσένα εξαρτάται το μέλλον σου, βάζεις την τελευταία κουκκίδα για να κλείσει οριστικά ο κύκλος αυτός και πας παρακάτω. Τότε, σου δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες και είσαι έτοιμος να τις αδράξεις!

Γιατί αποτυγχάνεις στις ερωτικές σχέσεις;

Μήπως μετά από ένα χωρισμό θέλησες να πας παρακάτω, αλλά σύντομα είδες ότι δεν σου βγήκε;

Αναρωτήθηκες τι έφταιξε; Μήπως ένας από τους λόγους ήταν το γεγονός ότι δεν έκλεισες οριστικά μέσα σου το προηγούμενο κεφάλαιο της προηγούμενης σχέσης σου; Μήπως ο πρώην δεν έχει φύγει εντελώς από το μυαλό και την καρδιά σου;

  • Μήπως ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις την ευτυχία στο πλευρό κάποιου άλλου, όσο και να σε αγαπάει, όσο καλοσυνάτος κι αν είναι μαζί σου, αν εσύ δεν έχεις κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της προηγούμενης σχέσης σου;

Το παρελθόν στο παρόν και η ζωή συνεχίζεται;

Πόσοι άνθρωποι κάνουν παράλληλες σχέσεις, γιατί δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από την πρώην σχέση ή από τον παιδικό τους έρωτα; Πόσοι τα θυμούνται όλα αυτά αφότου παντρευτούν και καταστρέφουν το γάμο τους;

Πώς να βγει πέρα η ζωή με απωθημένα;

Όλοι έχουμε ερωτευτεί, έχουμε πληγωθεί κι έχουμε χωρίσει. Κάθε λήξη μιας σχέσης, ένας μικρός θρήνος. Σημασία έχει πόσο θα διαρκέσει και πότε θα έρθεις αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Πόσο γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις πως, όσο κι αν κλάψεις, όσο κι αν πιεις, όσο κι αν βρίσεις, τίποτα δεν θα απαλύνει τον πόνο σου.

Δες τα λάθη σου, μάθε από αυτά, εκτίμησε αυτό που έζησες και ύστερα συγχώρησε εσένα και μετά τον άλλον. Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου να ανακάμψει. Να βρεις ξανά τις ισορροπίες μέσα σου και να ανακτήσεις την αισιοδοξία και το χαμόγελό σου.

Μην ανοίξεις έναν νέο κύκλο προτού κλείσεις τον προηγούμενο

Αν θες να ευτυχίσεις, μην προσπαθήσεις να ζήσεις κάτι καινούριο έχοντας μέσα σου μισοτελειωμένες καταστάσεις του παρελθόντος. Έχοντας ένα ξεκάθαρο παρόν, μακριά από παρελθοντικές δεσμεύσεις, μπορείς να εγγυηθείς για ένα χαρούμενο μέλλον.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …