Τετάρτη , Μάι 12 2021
Αρχική / news4u / Η δύση και η ανάδυση!

Η δύση και η ανάδυση!

Pen

Hey folks, here is the deal. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτό το σύντομο πόνημα δεν παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά, ενός υποψήφιου ή νυν προέδρου ή ότι λέμε πιο από τα δυο αμερικανικά κόμματα είναι «το καλό και το Άγιο».

Άλλωστε, ο σώφρων μέσος Έλληνας δεν νομίζουμε ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να κοιτάει την ιδεολογία, οφείλει όμως να εύχεται μόνο ένα πράγμα: να είναι Αμερικανός Πρόεδρος εκείνος που θα φροντίσει υπέρ ζητημάτων γύρω από τον οικουμενικό Χριστιανισμό και θα δράσει εν καιρώ υπέρ του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή, στην Ανατολ. Μεσόγειο. Όταν και αν αυτό χρειαστεί, ακόμη και σε επίπεδο «απαλής ή σκληρής» σύρραξης με τον όποιο εχθρικό γείτονα.

Οι στενές (στενότατες) σχέσεις Ελλάδος και Η.Π.Α. μόνο καλό κάνουν και στην Πατρίδα μας και στις Η.Π.Α. Σε επίπεδο διπλωματικό, στρατηγικό και ενεργειακό. Θαρρούμε λοιπόν, ότι σοβαρό ζήτημα διαφορετικής ιδεολογίας δεν υπάρχει μεταξύ των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Οι κομματικές κόκκινες γραμμές μόνο… κόκκινες δεν είναι μεταξύ των Dems και των Rebs. Κατά 80-85 τα ίδια λένε και τα ίδια κάνουν. Δεν μιλάμε άρα Κομματικά ή Ιδεολογικά, αλλά Πολιτικά με την πολύ ευρεία έννοια της λέξης!

Στο κεντρικό μας θέμα. Δεν είναι (μόνο) μια νίκη, ή αν θέλετε δικαίωση των Δημοκρατικών γενικά, των αντιTrump ειδικά, των αντιTrump Ρεπουμπλικάνων και ευρύτερα δεξιών ή του νέου προεδρικού διδύμου Biden-Harris… ούτε μια νίκη των «σοσιαλιστών» του σαλονιού (!) τύπου Sanders, μα είναι μια μεγάλη νίκη και ηθική δικαίωση μια κυρίας που βρίσκεται στην πολιτική της δύση και μιας κυρίας που βρίσκεται στην πολιτική της ανάδυση.

Η Δύση…

Η κυρία Hillary R. Clinton «ξεφτιλίστηκε» πολύ και σκληρά από εχθρούς και φίλους το 2016 και για αρκετό διάστημα μετά… και σήμερα βλέπει το χορταστικό και πλούσιο πιάτο της εκδίκησης μπροστά της. Είναι παγωμένο, άργησε πολύ. Μα είναι εκεί και θα το χαρεί όσο τίποτε άλλοτε. Και της αξίζει να το χαρεί, καθότι εκείνη είχε φάει πρώτη τα μούτρα της, περήφανα και παντελονάτα όμως, απέναντι στο ακραίο πολιτικό φαινόμενο D. Trump.

Την βλέπουμε να γράφει ξανά κάποιο βιβλίο ή να χρηματοδοτεί κάποιο ντοκιμαντέρ με θέμα την ήττα Trump. Ως άλλη Olenna Tyrrel μπορεί να πει με πάθος και ικανοποίηση «It was me!». Για πάντα θα είμαι «I’m With Her!» Δεν αλλάζει αυτό…

Και η Ανάδυση…

Η νεαρά επιχειρηματίας και πλέον άτομο με γεμάτη πολιτική εμπειρία, κυρία Ivanka D. Trump από σήμερα, αν όχι εδώ και αρκετούς μήνες, ετοιμάζει την σταθερή πολιτικά και παγερή στρατηγικά πορεία της προς το 2023-2024. Σύμμαχος και μέντορας της ο πανέξυπνος και παμπόνηρος σύζυγος της. Αρχικά θα ξαναματακατακτήσει το Trumpέικο το αδύναμο και μουδιασμένο G.O.P (Reps.)… ίσως και πολύ εύκολα!

Ήδη τα γερασμένα γυναικεία και ανδρικά κομματικά στελέχη τρέμουν τον τυφώνα Ivan(k)a… τα ακούμε να κροταλίζουν από φόβο! Το κακό (για αυτούς) είναι αναπόφευκτο. Νιώθω ότι θα είναι η 1η γυναίκα υποψήφια με το Μεγάλο Παλαιό Κόμμα των ΗΠΑ. Και αν όλα τις βγουν σωστά (που θα βγούνε) η 1η γυναίκα Προέδρος των ΗΠΑ, κεντροδεξιά, βαπτισμένη Εβραία, πολύ μαχητική, γνήσια τσαμπουκαλού και τόσο ΜΑ ΤΟΣΟ γοητευτική.

Ποιος να της αντισταθεί; Ο 80-81 ετών το 2024, κος Joe Biden ή η ικανή βέβαια, μα λίγη ίσως και φυσικά θα κριθεί ανάλογα αν τα πάει καλά, κυρία V.P. Kamala Harris; Η Alexandria Ocazio-Cortez (υπέροχη!) είναι πολύ πολύ νέα ακόμη και δεν βλέπουμε τίποτα άλλο αυτή την στιγμή ως δυνατό εμπόδιο στο μεγάλο πολιτικό εμβαδό της Ιvanka D. Trump…

Η γυναίκα του σήμερα διψάει να συμμετέχει σε πολιτικές δραστηριότητες και θεωρείται σημαντικό δημοκρατικό έλλειμμα και πολιτική ένδεια η απουσία της από το πολιτικό στερέωμα. Η γυναικεία παρουσία, η μούσα και η αστείρευτη πηγή έμπνευσης των ποιητών του χθες, του σήμερα και του αύριο είναι ικανή να κάμει τη δική της υπέρβαση και να διαδραματίσει ρόλο κυρίαρχο με στόχο την υπεράσπιση της ποιότητας και των αξιών της ζωής.

Απόδειξη των ανωτέρω είναι η σημερινή πραγματικότητα όπου στην εποχή της παγκοσμιοποίησης συναντάμε γυναίκες σε όλες τις φάσεις της οικονομικής και πολιτικής ζωής. Παρατηρούμε δηλαδή γυναίκες επιστήμονες (οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ.), ανώτερα στελέχη τραπεζών, πολυεθνικών εταιριών, δημοσίων οργανισμών ακόμη και γυναίκες, βασίλισσες, αρχηγούς κρατών βουλευτές, υπουργούς, πρωθυπουργούς, ευρωβουλευτές και βασικά στελέχη της E.E. και των Η.Π.Α. Και στις Η.Π.Α. θα αναφερθούμε στις παρακάτω γραμμές.

Άρωμα γυναίκας στις τρέχουσες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ (03/11/20) με νικητή τον Δημοκρατικό κο. Τζ. Μπάιντεν, που τώρα αργοσβήνουν από την καθημερινή ενημερωτική ατζέντα ως ζήτημα. Νάνσυ Πελόζι, Χίλαρι Κλίντον, Ιβάνκα Τραμπ, Καμάλα Χάρις, Αλεξάντρια Κορτέζ-Οκάζιο, Κέιλι ΜακΈνανι, Μάρσα Μπλάκμπερν και τόσες άλλες κυρίες. Είναι γεγονός λοιπόν ότι η γυναίκα στις ΗΠΑ, βρίσκεται στις επάλξεις της κοινωνίας και της πολιτικής ζωής χωρίς φραγμό με ίσα δικαιώματα με τον άνδρα και συνεχώς κερδίζει χώρο, χρόνο και παράσημα. Της πρέπει λοιπόν πρωταγωνιστικός ρόλος στην πολιτική σκηνή! Στις Η.Π.Α., στην πατρίδα μας εδώ μα και παντού. Θα γίνει η οικογένεια Τραμπ κάτι σαν τους Μπους για τον Λευκό Οίκο;

Είτε έχανε, είτε κέρδιζε ο νυν πρόεδρος αν δοθεί η ευκαιρία (και θα δοθεί συν το χρόνο), τότε η Ιβάνκα Τραμπ θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της και να καθίσει και η ίδια στο Οβάλ Γραφείο, για 4 και ποιος ξέρει ίσως και 8 χρόνια. Η κόρη του Αμερικανού προέδρου και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ έχουν κάνει και θα κάνουν προεργασία για αυτό τον σκοπό. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, ίσως λοιπόν να είναι βαπτισμένη Εβραία και ιδεολογικά Ρεπουμπλικάνα. Τόσο η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ όσο και ο σύζυγός της είναι υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του προέδρου στον Λευκό Οίκο, ενώ έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στην προεκλογική καμπάνια του (16 και 20). Και δεν έχουν πατήσει καν τα 40…

Από την άλλη, έχουμε τους Δημοκρατικούς που επέλεξαν την 50αρα και πολύ δραστήρια επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά, κα. Καμάλα Χάρις για την θέση της υποψηφίας αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος λοιπόν και πιθανό κάποια μέρα και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά δείχνουν τον δρόμο στον δυτικό κόσμο. Είτε το 2024, είτε το 2028 -είναι εξαιρετικά πιθανό- ο ισχυρότερος ηγέτης του πλανήτη να είναι γυναίκα!

Κρατήστε άρα τα ονόματα: Ιβάνκα Τραμπ και Καμάλα Χάρις.

Να πούμε και στα δικά μας; Ε ναι το λέμε… Μακάρι Ελληνίδα Πρωθυπουργός κάποια στιγμή μετά το 2023! Μακάρι πάντα φιλία και συμμαχία μεταξύ της Πατρίδος μας και των Η.Π.Α. May GOD bless Hellenic Republic and United States of America! We are stronger together!

Γράφουν οι:

Αλεξία Σταυρούλα Χαρακίδα, Πτυχιούχος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ. / Π.Μ.Σ. Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Ε.Κ.Π.Α. / Π.Μ.Σ. Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική Ε.Κ.Π.Α. / Τομεάρχης Έρευνας και Καινοτομίας Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Αιτωλ/νιας / Υπεύθυνη Επικοινωνίας Εμπορίου και Βιομηχανίας Ο.Ν.ΝΕ.Δ.
και
Μαρκόπουλος Χ.Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος

 

Πηγή: lastpoint.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Κωνσταντίνος Γκούτης

Κωνσταντίνος Γκούτης
Με λένε Κωνσταντίνο και σπουδάζω φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λατρεύω τις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία. Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις και αναζητώ συνεχώς γνώση για νέα πράγματα.Τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού μου μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας ένα άρθρο μου.

Δείτε Επίσης

Χανιά: Το Σάββατο (13.03) απολογούνται οι συλληφθέντες για το μαχαίρωμα του 19χρονου

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν οι επτά συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή που είχε ως …

Σεισμός – Ελασσόνα: Ρωγμές σε σπίτια μετά τη νέα δόνηση της Παρασκευής

Νέες ζημιές και συγκεκριμένα ρωγμές σε σπίτια στα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που …

Παράταση του Lockdown στην Αττική – Οι οκτώ νέες περιοχές που μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο»

Στη διάρκεια των ανακοινώσεων για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής …

Μέγκαν Μαρκλ: Δεν ήθελαν να γίνει πρίγκιπας ο Άρτσι γιατί ανησυχούσαν για το χρώμα του δέρματός του

Μέγκαν Μαρκλ: Είχα τάσεις αυτοκτονίας, δεν ήθελα να είμαι πια ζωντανή

«Βόμβες» μεγατόνων έριξε η Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι …