Κυριακή , 2 Απριλίου 2023

Αν είναι καλό παιδί, να το κεράσουμε μια «πάστα!»

PenΤα καλά παιδιά, καμία φορά, δεν τα εκτιμάμε, λέει ο σοφός λαός. Έχει, όμως, αναρωτηθεί γιατί δεν τα εκτιμάμε; Θα σας πω εγώ μετά από ώριμη σκέψη και πολλές συζητήσεις. Σε καμία σχεδόν κοπέλα δεν της αρέσει ένα καλό παιδί που το κάνει ό,τι θέλει, αφού δεν υπάρχει μυστήριο ούτε μπορούν έτσι να ανάψουν τα αίματα. Κάπως έτσι, καταλήγουμε στην φράση που λέει συχνά μια φίλη: «Είναι καλό παιδί, αλλά όχι για εμένα, ας το κεράσουμε μια πάστα!» Η λεγόμενη «πάστα» σημαίνει ότι το καλό παιδί το προσπερνάμε και περνάμε στο επόμενο.

Ενδιαφέρεται για εμάς και μας το δείχνει με κάθε τρόπο; Ας του ρίξουμε την λεγόμενη «χυλόπιτα!» 

Όλες ψάχνουμε τον ιδανικό! Συχνά λέμε ότι θέλουμε ένα καλό παιδί που να ενδιαφέρεται για εμάς και να μας το δείχνει. Ωστόσο, όταν βρεθεί αυτό το παιδί, εμείς μόνο κυρίες δεν είμαστε απέναντί του. Κάνει ό,τι μπορεί για να μας φερθεί με τον καλύτερο τρόπο και εμείς για ανταπόδοση σε αυτό τον αφήνουμε στο «διαβάστηκε».. Τι άλλο να κάνουμε άλλωστε; Αφού κολλάμε με το κακό παιδί που μας απαντάει μετά από ώρες… Μην το ψάχνουμε, η «πάστα» έχει ήδη σερβιριστεί!

Μας κυνηγάει το καλό παιδί;

Εμείς θα κυνηγήσουμε τον άλλον που εξαφανίζεται…

Είναι στην φύση του ανθρώπου να έλκεται από το αντίθετο, το δύσκολο και το παράλογο. Όταν κάτι είναι εύκολο και δεν μας παιδεύει, δεν μας ελκύει. Βλέπουμε ότι ένα καλό παιδί κάνει τα πάντα για εμάς. Μας παίρνει τηλέφωνα, κανονίζει να μας δει κάθε μέρα, να μας κάνει έκπληξη, να ακυρώσει οτιδήποτε έχει κανονίσει για να μας δει, εμείς ωστόσο θα τον απορρίψουμε. Βέβαια δεν θα φανούμε αγενείς. Θα βρούμε πάντα την δικαιολογία μας, για να μην τον δούμε και να πάρουμε την κολλητή τηλέφωνο να έρθει να κάνουμε σύσκεψη για το πώς θα καταφέρουμε τον άλλον που δεν μας προτείνει καν να μας δει και μας «έχει βγάλει την ψυχή.» Και κάπου εδώ ξανά σερβίρεται η «πάστα» στο καλό παιδί…

Προσπαθεί να μας προσεγγίσει ένα καλό παιδί και ξεκάθαρο;

Εμείς θα πέσουμε με τα μούτρα στον άλλον που δεν ξέρει τι θέλει και μιλάει και με άλλες δύο…

«Ηθελέστα και παθέστα», λέει ο σοφός λαός που πρώτα έπαθε και μετά τα είπε, ή μάλλον μόνο τα είπε, γιατί μετά τα ίδια έκανε. Βλέπουμε είναι καλό παιδί και ξεκάθαρο. Ξέρει τι θέλει, δεν μας παιδεύει το μυαλό να ανακαλύψουμε «τι θέλει να πει ο ποιητής», αλλά εμείς θα πέσουμε στον άλλον τον λεβέντη που μια λέει άσπρο την άλλη μαύρο. Ψάχνουμε στα social media, βλέπουμε το καλό παιδί να μην κάνει «like» στα κοριτσάκια με τα σορτσάκια, είναι κύριος, απαντάει και κατευθείαν, εμείς τι θα κάνουμε; Θα πάρουμε στο ζαχαροπλαστείο τηλέφωνο να του παραγγείλουμε την πάστα. Μέχρι να του έρθει η πάστα ας παρακολουθήσουμε τον άλλον πόσες καρδούλες έχει πατήσει αντί για «like» στα κοριτσάκια, για να μην χαλαρώνουμε καθόλου και να είμαστε σε εγρήγορση!

Τελικά κορίτσια, πόσες «πάστες» κεράσαμε;

 

Υ.Γ.: Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες, υπάρχει και το υπόλοιπο ποσοστό που ξέρει να εκτιμάει το καλό παιδί!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like Nancy’s Blog on Facebook & follow on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …