Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Αρχική / news4u / Ο Κ. Μητσοτάκης δωροδοκεί τη νεολαία για να εμβολιαστεί
Ο Κ. Μητσοτάκης δωροδοκεί τη νεολαία για να εμβολιαστεί

Ο Κ. Μητσοτάκης δωροδοκεί τη νεολαία για να εμβολιαστεί

Pen Οικονομικό κίνητρο έδωσε ο πρωθυπουργός στους νέους μεταξύ 18-25 για να εμβολιαστούν. Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για ένα ψηφιακό πορτοφόλι υπό το όνομα «freedom pass» στο οποίο θα έχουν πιστωθεί 150 ευρώ και θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους νέους 18-25 αφού έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, με το Freedom Pass γίνεται μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι νέοι μεταξύ 18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η προπληρωμένη κάρτα θα αφορά τους νέους που είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν και έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003.

Η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η διαδικασία θα γίνεται από το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους νέους είπε:

«Γνωρίζουμε πως ταλαιπωρηθήκατε, σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείξατε, σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες κατά κύριο λόγο δεν είχατε κάποιο οικονομικό όφελος.»

Δείτε το σχετικό βίντεο από την παρουσίαση των νέων μέτρων:

Δείτε το βίντεο για την Κάρτα Ελευθερίας

Οι χρήστες του Twitter τρόλαραν το «αντίδωρο» που προσφέρει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στους νέους για να εμβολιαστούν. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω για πρώτη φορά τους δικούς μου προβληματισμούς σε σχέση με τις παραπάνω ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και όχι μόνο.

  • Γιατί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δωροδοκεί την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα νέων για να τους δελεάσει να εμβολιαστούν;
  • Γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα σε φτωχές οικογένειες μιας που, όπως φαίνεται, περισσεύουν στο ταμείο του κράτους;
  • Γιατί πιστεύει το κυβερνόν κόμμα ότι οι νέοι μεταξύ 18-25 που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, θα υποκύψουν στα 150 ευρώ και θα αλλάξουν γνώμη;
  • Πώς είναι δυνατόν να στέλνετε τους νέους διακοπές έχοντας κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και που όπως είναι γνωστό δεν επέρχεται ανοσία, αντιθέτως μπορούν να κολλήσουν αλλά και να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, κάτι το οποίο φυσικά ισχύει και με την δεύτερη δόση του εμβολίου;

Κύριε Πρωθυπουργέ, μήπως σας διαφεύγει ότι ένα νέο στέλεχος του ιού εν ονόματι Δέλτα έχει καταφτάσει στη χώρα μας και όλες οι μελέτες λένε ότι η προστασία των εμβολίων στο συγκεκριμένο στέλεχος είναι γύρω στο 30% που σημαίνει ότι η πλειονότητα είναι υποψήφια να κολλήσει και μάλιστα σοβαρά; Ρωτώ, διότι το οικονομικό δέλεαρ που δίνετε στους νέους για να τσιμπηθούν με το εμβόλιο αφορά τα ταξίδια αναψυχής και τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

  • Τελικά, να φοβόμαστε το νέο στέλεχος του κορωνοϊού ή όχι;
  • Προστατεύονται οι εμβολιασμένοι κατά 30% από το στέλεχος Δέλτα ή οι διεθνείς μελέτες είναι άκυρες;

Είναι σαφές, ότι ζούμε σουρεαλιστικές καταστάσεις τις οποίες 2 χρόνια πριν αν μας έλεγαν ότι θα συμβούν στο μέλλον, θα γελούσαμε (το λιγότερο).

Είναι επικίνδυνο να δωροδοκούνται οι πολίτες από το κράτος με σκοπό να προβούν σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη όταν μάλιστα το ίδιο δεν φέρει καμία ευθύνη για ενδεχόμενες παρενέργειες από αυτήν.

Είναι απίστευτα υποτιμητικό να θεωρείτε μια συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα ανθρώπων υπόδουλη των χρημάτων.

Είστε γελασμένοι αν θεωρείτε ότι οι νέοι έχουν ανάγκη από τα 150 ευρώ σας για να πάρουν μια τόσο σημαντική απόφαση για το άτομό τους, όπως είναι ο εμβολιασμός.

Ξέρετε, τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει σε εύπορες οικογένειες, όπως είναι η δική σας κ. Μητσοτάκη.

Οι γονείς τους διέθεταν τον πενιχρό μισθό τους (αν δεν ήταν άνεργοι) για να πληρώνουν φόρους, δάνεια, ρεύμα, ενοίκιο, φροντιστήρια, σουπερμάρκετ, ρουχισμό κ.ά.. Επομένως, δεν έμαθαν στα παιδιά τους τη δωροδοκία αλλά την αξιοπρέπεια.

Μην περιμένετε, λοιπόν, να «τσιμπήσει» η νεολαία από τα πολιτικά τεχνάσματά σας. Αν θέλει θα πάει να εμβολιαστεί κατά βούληση δική της και όχι για τα ψίχουλα που της προσφέρετε σαν αντάλλαγμα.

Σεβαστείτε τη νεολαία για να σας σεβαστεί.

Σταματήστε τώρα τον εσωτερικό εμφύλιο που πάτε να δημιουργήσετε με το να χωρίζετε τους πολίτες της Ελλάδας σε προνομιούχους και μη.

Ο ρατσισμός θα έπρεπε να καταπολεμάτε και όχι να δημιουργείται από τους κυβερνόντες.

Αλίμονο αν δεν έχει πέσει στην αντίληψή σας κ. Μητσοτάκη ότι ήδη οι εμβολιασμένοι τσακώνονται με τους ανεμβολίαστους και τούμπαλιν.

Αλίμονο αν θα είστε η αιτία να επέλθει μεγαλύτερη εσωτερική αναταραχή μεταξύ των πολιτών ύστερα από τον διαχωρισμό που τους κάνετε σε προνομιούχους και μη.

  • Δώστε στοιχεία για να πείσετε όσους δεν έχετε πείσει να εμβολιαστούν και αφήστε τα τσιμπήματα και τον λαϊκισμό στην άκρη.

Η ανοχή έχει τα όριά της και πολύ φοβάμαι ότι σήμερα τα ξεπεράσατε.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου από άλλα sites χωρίς την αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο προς το Nancy’s Blog.

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής – Καίγονται σπίτια στο Σούλι – Δείτε βίντεο

Χτυπούν καμπάνες για να απομακρυνθεί ο κόσμος – Η  φωτιά έχει φτάσει στην Περιμετρική –  Εκκενώθηκαν σπίτια στην Εγλυκάδα …

Πέτρος Φιλιππίδης: Μαζί με τον Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης – Ποιους κρατούμενους θα έχουν «παρέα»

Πέτρος Φιλιππίδης: Μαζί με τον Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον γνωστό ηθοποιό να κρίνεται προφυλακιστέος μετά την …

Ραγδαίες εξελίξεις: Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ραγδαίες εξελίξεις: Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν λίγο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια …

Θρήνος: Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος: Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό τραγούδι – Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 …