Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχει παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με άνδρες της Ασφάλειας να οδηγούν τις επόμενες ώρες τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην προϊσταμένη για περαιτέρω έρευνα.
Ακόμη, πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για πιθανή έκδοση εντάλματος σύλληψης για τη μητέρα.
Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Για το λόγο αυτό ορισμένα άτομα θα κληθούν να καταθέσουν στην Αθήνα.
Από τη στιγμή που η δικογραφία φτάνει στη Δικαιοσύνη σημαίνει ότι υπάρχουν εξελίξεις που χρειάζεται να γίνουν άμεσα κινήσεις.
Φόβος για απόπειρα αυτοκτονίας
Η επίσπευση των διαδικασιών φέρεται να έγινε μετά από πληροφορίες ότι η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει κλονιστεί μετά τις αποκαλύψεις και πιθανώς να προέβαινε σε απόπειρα αυτοκτονίας.
Καταιγιστικές εξελίξεις
«Η δικογραφία έχει ζητηθεί από την Αθήνα γιατί η Τζωρτζίνα κατέληξε στο «Παίδων». Μέσα στην εξίσωση υπάρχουν περισσότερες από μια σταθερές και πιθανότατα θα κληθούν οι γονείς να δώσουν εξηγήσεις για τα δεδομένα που θα τους παρουσιάσουν οι Αρχές» τόνισε στο MEGA ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξελίξεις δικαστικά θα είναι καταιγιστικές χωρίς να σημαίνει ότι στοχοποιούμε κάποιον.
Η ουσία που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το MEGA, στο αίμα της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε κεταμίνη, μια φαρμακευτική ουσία που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.
Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης μίλησε στο «Live News» για την κεταμίνη. Πρόκειται για ένα ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης, το οποίο εάν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις προκαλεί άπνοια και θάνατο.
«Είναι μία ουσία που καταγράφεται ιατροδικαστικά και στη τοξικολογία, γιατί σε συγκεκριμένες δόσεις μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Ιδιαίτερα τόνισε πως είναι μία ουσία που δεν πωλείται σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.
Ακόμη, η κεταμίνη δεν θα πρέπει να χορηγηθεί σε ασθενείς που έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους.
«Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών» δήλωσε ο κ. Κούτσης.
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.«Εφόσον έχουμε αύξηση παλμών μία τέτοια χορήγηση θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια εικόνα. Θα είναι κι άλλα πράγματα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία» πρόσθεσε.