Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Ψυχή: Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

PenΟι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Σίγουρα, κάπου, κάποτε θα τους έχεις συναντήσει, θα τους έχεις μιλήσει, θα τους έχεις γνωρίσει. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι τους οποίους, πολλές φορές, δυσκολεύεσαι να καταλάβεις από τί πάστα είναι και ούτε που σου πάει το μυαλό να σκεφτείς πόσο «άδειοι» είναι μέσα τους!

Άνθρωποι κενοί, χωρίς συναισθήματα, χωρίς ψυχή. Είναι εκείνοι που έχουν την υπεροψία ραμμένη πάνω τους και το κόμπλεξ κολλητό τους. Κυκλοφορούν έχοντας την ψευδαίσθηση πως είναι ανώτεροι από τους άλλους και πως ο κόσμος τους ανήκει.

Μπερδεύουν το δυναμισμό με την κακία. Μέσα τους έχουν μόνο ζήλια για οποιονδήποτε συναντήσουν. Φοράνε τη «μάσκα» με το «αγγελικό πρόσωπο» εκεί που τους συμφέρει και ξεκατινιάζονται όπου και με όποιον δεν έχουν να κερδίσουν κάτι.

Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα καλό σε κανένα. Το οξυγόνο τους είναι το κουτσομπολιό και το ψέμα. Άνθρωποι κενοί από μέσα, άνθρωποι που είναι εγωιστές και δήθεν.

Θα μου πεις, αν ο άλλος δε σέβεται και δεν αγαπάει πρώτα τον εαυτό του, είναι σε θέση να σεβαστεί και να δώσει αγάπη στους άλλους;

Η απάντηση είναι όχι, δεν μπορεί! Όλα ξεκινάνε από μέσα μας, από το πόσο καλά τα έχουμε με τον εαυτό μας, από το πόσο αγαπάμε και σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι πρώτα εμάς και κατά συνέπεια τους άλλους.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να κάνουν αληθινές φιλίες, να ερωτευτούν, να ζήσουν. Δε διστάζουν να σε κοιτάξουν στα μάτια και να σου πουν ψέματα, να παριστάνουν τους «καλούς» όταν είσαι μπροστά και να σε «θάβουν» μόλις γυρίσεις την πλάτη. Δεν έχουν το θάρρος να σε αντιμετωπίσουν κατάματα, δε γνωρίζουν τι θα πει ειλικρίνεια. Δε ξέρουν να είναι αληθινοί, γι’ αυτό και καταλήγουν μόνοι.

Έχοντας συναντήσει πολλούς τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου, έμαθα να μην επιτρέπω τα «σκουπιδάκια» να μολύνουν τη ψυχική μου υγεία! Παλιά στεναχωριόμουν και συχνά αναρωτιόμουν γιατί ένας άνθρωπος να είναι κακός. Τώρα, απλά, δε με ενδιαφέρει, γιατί ο καθένας από εμάς πορεύεται με τις επιλογές που κάνει.

Έχω μάθει να κρατάω έξω από τη ζωή μου όσους κάνουν κακό στη ψυχολογία μου ή με γεμίζουν με αρνητικότητα. Και σε περιπτώσεις που δεν είναι εφικτό να τους απομακρύνω, απλά επιλέγω να μην ασχολούμαι μαζί τους, γιατί δεν αξίζει να σπαταλάω ούτε ένα λεπτό από το χρόνο μου για χάρη τους.

Αν συναντήσεις τέτοιους ανθρώπους, να θυμάσαι ένα πράγμα: Η ζωή είναι δική σου, εσύ επιλέγεις ποιοι θα είναι δίπλα σου και ποιοι μακριά σου.

Μη διστάσεις να τους απομακρύνεις, αν θέλεις να έχεις ψυχική υγείαφρόντισε να μένεις μακριά από ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν και εννοείται πως δεν εννοώ να σου προσφέρουν υλικά αγαθά!

Από τους ανθρώπους που επιλέγουμε να έχουμε στη ζωή μας, είτε είναι συγγενείς, είτε φίλοι, είτε γνωστοί, είτε συνάδερφοι, καλό είναι να μπορούμε να παίρνουμε θετικά συναισθήματα, διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται στη ζωή μας! Φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις, είναι δύσκολο να αποφύγεις ένα ψυχικά κενό άτομο, όπως για παράδειγμα στο εργασιακό μας περιβάλλον, όπου αναγκάζεσαι να συνεργαστείς. Σε αυτή την περίπτωση έχεις δύο επιλογές ή αποχωρείς και αναζητάς νέα εργασία ή παραμένεις και απλά δεν ασχολείσαι μαζί τους! 

Εσύ, έχεις συναντήσει τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου; Πως τους έχεις αντιμετωπίσει;

Μπορείς να μου στείλεις στο animir22@yahoo.gr τη δική σου γνώμη!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: menofstyle.gr

Πηγή εσωτερικής φωτογραφίας: pinterest

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …

Κιλά εγκυμοσύνης: Ο άντρας σέβεται, το αντράκι μειώνει!

Κιλά εγκυμοσύνης: Ο άντρας σέβεται, το αντράκι μειώνει!

Συχνά πυκνά γίνομαι μάρτυρας συζητήσεων που αφορούν τα κιλά της εγκυμοσύνης και τη στάση του …