Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
mama

Με την έκτρωση «σκοτώνεις» τον ίδιο σου τον εαυτό!

PenΗ έκτρωση είναι μια πράξη που θα σε σημαδεύει μια ζωή. Είναι η ευκαιρία σου να ζήσεις το θαύμα της ζωής και εσύ την πετάς. Σύμφωνα με τους γυναικολόγους έχει αποδειχτεί ότι το έμβρυο αισθάνεται πόνους κατά την  διαδικασία της έκτρωσης και ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς του. Η γνώμη μου είναι ότι καμιά γυναίκα δεν θα έκανε έκτρωση αν ενημερωνόταν προηγουμένως με κάθε λεπτομέρεια πώς γίνεται ακριβώς η άμβλωση.

Πριν σκεφτείς να απαλλαχτείς από το έμβρυο που κυοφορείς, βάλε το χέρι στην καρδιά και σκέψου αν αντέχεις να συναινέσεις στην δολοφονία μιας αγέννητης ψυχής που έχει σάρκα και οστά μέσα σου ;

Καμία εγκυμοσύνη δεν «τυχαίνει», αν δεν θέλεις!

Πολλές φορές, λένε κάποιες γυναίκες: «έτυχε, δεν το θέλαμε». Πως θα τύχει όταν παίρνεις τις σωστές προφυλάξεις; Η μόνη εγκυμοσύνη που είναι πραγματικά ανεπιθύμητη είναι αυτή που προήλθε από την αποτρόπαια πράξη του βιασμού.

Προτίμησε να ξοδέψεις μερικά λεπτά από την ζωή σου και να χρησιμοποιήσεις προφυλάξεις, παρά μια ζωή να μετανιώνεις για την έκτρωση που έκανες.

Ίσως να είσαι μικρή σε ηλικία και να μην θες να χαραμίσεις τα νιάτα σου, ίσως να μην έχεις χρήματα να μεγαλώσεις ένα παιδί, ίσως να μην είσαι έτοιμη να γίνεις μητέρα… Για όλα αυτά τα «ίσως», οφείλεις να είσαι υπεύθυνη του εαυτού σου κατά την σεξουαλική πράξη. Να καταφέρεις να προστατεύσεις και την δική σου ζωή (που δεν θέλεις να χαλάσεις, με την γέννηση του μωρού) και τη ζωή μιας αθώας ψυχής (που δεν φταίει σε τίποτα).

Επίσης, μην ξεχνάς ότι με αυτή την πράξη βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου. Δεν έχεις ακούσει ότι από λάθη γιατρών αρκετές γυναίκες δεν μπόρεσαν να γίνουν μητέρες μελλοντικά;

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες…

«Ο πατέρας δεν δέχεται να το αναγνωρίσει και να αναλάβει τις ευθύνες του»:

Αυτός ο πατέρας είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για αυτήν την εγκυμοσύνη, αλλά και εσύ ήσουν εκεί κατά την συνουσία. Δεν ήξερε να πάρει προφυλάξεις; Και οι δύο γνωρίζατε, αλλά δεν θελήσατε την ασφαλή μέθοδο και τώρα απλά αποχωρεί σαν κύριος και σου λέει ότι η λύση είναι η έκτρωση. Εσύ όμως, ως γυναίκα και ως μέλλουσα μητέρα, αν θέλεις πραγματικά το έμβρυο που βρίσκεται ήδη μέσα σου, μπορείς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου…

Εσύ η ίδια μπορείς να βρεις δουλειά και να μεγαλώσεις το παιδί σου. Και καθώς θα μεγαλώνει θα το αγκαλιάζεις και θα σου είναι αδιανόητο να σκεφτείς πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς αυτό, αν είχες κάνει έκτρωση τότε που ο πατέρας του σε άφησε μόνη.

«Δεν θέλεις να χαλάσεις την καριέρα σου και η λύση είναι η έκτρωση;»

Η καριέρα σου δεν θα σου γεμίζει για πάντα τη ζωή. Μπορεί να ζεις με ανέσεις, μέσα στην χλιδή και τα χρήματα, αλλά το κενό που θα έχει η άδεια σου ζωή, μόνο ένα παιδί μπορεί να στο γεμίσει. Δεν μπορείς να συνδυάσεις δουλειά και παιδί και εσύ διαλέγεις την δουλειά σου, οπότε καταφεύγεις στο χειρουργείο για να σου φύγει το ένα «βάρος». Γυρίζεις σπίτι σου και λίγες μέρες μετά ξεκινάς και πάλι την καθημερινότητά σου, τα ταξίδια σου και τις βόλτες σου.

Τα χρόνια, όμως, θα περάσουν και η δουλειά σου θα έρθει στο τέλος της. Τότε θα σκεφτείς εκείνη την ημέρα που πριν από πολλά χρόνια διέκοψες την εγκυμοσύνη σου. Στα μάτια σου θα τρέχουν δάκρυα, η ψυχή σου θα μαυρίσει, γιατί τότε θα καταλάβεις πως η πραγματική σου ευτυχία θα ήταν εκείνο το παιδί που του στέρησες τη ζωή για να μην σου στερήσει την κοσμική χαρά. 

Αντέχεις να «σκοτώσεις» το παιδί σου;

Είναι το παιδί σου, δεν είναι απλά οποιοδήποτε έμβρυο που δεν έχεις γνωρίσει. Το έχεις γνωρίσει με τα μάτια της καρδιάς. Αρχίζει να μεγαλώνει μέσα σου, να παίρνει μορφή από το αίμα σου. Με τι καρδιά να το ξεριζώσεις από μέσα σου; Αν το είχες γεννήσει, δεν θα το μεγάλωνες; Δεν θα το αγαπούσες; Αυτή η αθώα ψυχή σε λίγους μήνες θα σε φωνάζει μαμά και το σπίτι σου θα μυρίζει «μωρουδίλα», την πιο όμορφη μυρωδιά του κόσμου!

Υπάρχουν γυναίκες που αποβάλλουν και μαζί ξεριζώνεται η ψυχή τους.

Ωστόσο, εσύ επιμένεις να απαλλαχτείς από το έμβρυο που βρίσκεται ήδη μέσα στα σπλάχνα σου. Πώς μπορείς να δεχτείς κάποια εργαλεία να πνίξουν το παιδί σου για να συνεχίσεις τη ζωή σου όπως ήταν πριν; 

Αλήθεια, νομίζεις πως μια τέτοια πράξη δεν θα βαραίνει τη συνείδησή σου για την υπόλοιπη ζωή σου;

Θυμήσου ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλά ζευγάρια, τα οποία πασχίζουν χρόνια να κάνουν ένα παιδί και δεν τα καταφέρνουν. Εσύ όμως, κατάφερες να μείνεις έγκυος με μεγάλη ευκολία, έστω κι αν δεν ήταν το ζητούμενό σου ένα παιδί, αλλά η ηδονή της ελεύθερης σεξουαλικής πράξης.

Όταν κάνουμε ελεύθερο σεξ, χωρίς προφυλάξεις  θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι της πράξης αυτής και έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.

Να θυμάσαι ότι η έκτρωση δεν είναι μια λύση δίχως συνέπειες. 

Δείτε την εκπομπή Hashtag της Ελεονώρας Μελέτη με πλήρες ρεπορτάζ για το μείζον θέμα της έκτρωσης.

Ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο, μπορείς να αλλάξεις γνώμη και μαζί να αλλάξει όλη σου η ζωή!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us onFacebook & Follow us on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …