Γκρέυ: Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι μέσα από τα μάτια του Κρίστιαν

Pen Όσοι από εσάς αγαπήσατε την τριλογία των 50 Αποχρώσεων θα λατρέψετε και το «Γκρέυ.» Η E.L. James με την απλή γραφή της μας ταξιδεύει μέσα στις σκέψεις, στα όνειρα αλλά και τα βάσανα του Κρίστιαν Γκρέι. Θεωρώ πως το «Γκρέυ» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται στους φανατικούς αναγνώστες της τριλογίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Γκρέυ»

Το βιβλίο αποτελείται από είκοσι πέντε κεφάλαια, τα οποία αντιστοιχούν στις ημερομηνίες της γνωριμίας και της σχέσης του Κρίστιαν με την Άνα. Στο βιβλίο υπάρχουν κάποια αποσπάσματα τα οποία αναδεικνύουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Τι σκεφτόταν ο Κρίστιαν πριν κάθε κίνηση του; Τι συμβουλές του έδινε ο ψυχίατρος του; Πώς ένιωσε όταν έφυγε η Άνα από κοντά του; Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα δεν είναι μεγάλα σε έκταση, προσωπικά όμως, τα βρήκα αρκετά ώστε να συγκινηθώ και να ικανοποιήσω την περιέργεια μου.

Μπορεί οι καταστάσεις και τα γεγονότα να μου ήταν γνωστά, όμως, απόλαυσα αυτό το βιβλίο από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία. Βλέπουμε έναν άλλο Κρίστιαν. Έναν ερωτευμένο άντρα που δεν έχει συνειδητοποιήσει τα αισθήματα του και που παλεύει καθημερινά με τους εφιάλτες της νηπιακής του ηλικίας. Mέσα από τις ίδιες τις σκέψεις και τα λεγόμενά του, βλέπουμε ένα πονεμένο άνθρωπο που παλεύει με τον ίδιο του τον εαυτό. Διαλύθηκα και εγώ μαζί του και πόνεσα όταν χώρισε με την Άνα. Ήλπιζα μαζί του για μια επανασύνδεση. Λένε πως αγαπάς πραγματικά κάποιον, όταν έχεις γνωρίσει και έχεις αγαπήσει τα σκοτάδια του. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα, η λατρεία μας για τον κυρίαρχο Κρίστιαν Γκρέυ να δοκιμαστεί, μαθαίνοντας την ιστορία από τη δική του μεριά.

Παγκόσμιο φαινόμενο

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η λογοτεχνική σειρά «Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» άλλαξε τα παγκόσμια εκδοτικά δεδομένα. Η πένα της James έχει κάνει άλματα, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό, μιας και έχει πλέον την εμπειρία του χρόνου και της συγγραφής. Το σεξ βέβαια εξακολουθεί να έχει κυρίαρχο ρόλο στις σελίδες του βιβλίου, αφού και ο Κρίστιαν εξαρχής δεν επιθυμούσε κάτι περισσότερο. Η ιστορία των 50 αποχρώσεων έχει από μόνη της κάτι που σε ελκύει. Αρκετές από εμάς έχουμε μια τάση προς τα «κακά παιδιά» και προσπαθούμε να τους αλλάξουμε χαρακτήρα.

Ο Κρίστιαν Γκρέυ κατάφερε να γίνει η φαντασίωση αρκετών γυναικών με τον αυταρχικό και «brutal» χαρακτήρα του. Στο καινούργιο βιβλίο, εκτός από τα γνωστά μαστίγια, βλέπουμε έναν άλλο Κρίστιαν. Έναν ειλικρινή και συχνά κυνικό πρωταγωνιστή που προσπαθεί να μείνει μακριά από την άβγαλτη Αναστάζια.

 

Διαβάσαμε και σου προτείνουμε το απόλυτο ερωτικό μυθιστόρημα! 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Δήμητρα Γραμμένου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Δήμητρα Γραμμένου

Είμαι η Δήμητρα και έχω σπουδάσει μηχανικός υλικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Η γραφή για μένα είναι δημιουργία. Μια μορφή τέχνης. Όνειρό μου είναι να γίνω συγγραφέας.

Δείτε Επίσης

«Το βασίλειο», του Jo Nesbo: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

Αν είσαι λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας, τότε αυτό το καλοκαίρι πρέπει, οπωσδήποτε, να διαβάσεις «Το …

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Αυτά τα Χριστούγεννα ας κάνουμε ένα δώρο στους καλούς μας φίλους που όχι μόνο θα …

Τι μπορεί να σημαίνει η επιστροφή σε μια πόλη που δεν σε θέλει;

«Η επιστροφή» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας» και διαδραματίζεται κυρίως …

Αγία Γραφή: Το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε στον κόσμο!

Αγία Γραφή: Το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε στον κόσμο!

Πριν από καιρό ξεφυλλίζοντας τις σελίδες ενός περιοδικού σταμάτησα στον τίτλο ενός κειμένου: «Το πρώτο …

Verified by ExactMetrics