«Το βασίλειο», του Jo Nesbo: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

Pen

Αν είσαι λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας, τότε αυτό το καλοκαίρι πρέπει, οπωσδήποτε, να διαβάσεις «Το Βασίλειο» του βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το βιβλίο τοποθέτησε τον Jo Nesbo, ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται. Στον θρόνο ενός βασιλείου που ο ίδιος έχει καταφέρει να δημιουργήσει. Ενός βασιλείου που έχει χτίσει με τα ίδια του τα χέρια.

«Το Βασίλειο»: Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου

Στο νέο του βιβλίο, γινόμαστε μάρτυρες της ιστορίας δύο αδερφών, του Ρόι και του Καρλ, οι οποίοι μεγάλωσαν σε μια ορεινή φάρμα που ο πατέρας τους αποκαλούσε «Βασίλειο.» Όμως, όταν οι γονείς τους έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή, ο δεκαεξάχρονος τότε Ρόι έπρεπε να γίνει ο αρχηγός της οικογένειας και το στήριγμα του μικρότερου αδερφού του, την ανατροφή του οποίου ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου. Τα χρόνια πέρασαν και οι δρόμοι των δύο αδερφών χωρίστηκαν, με τον Ρόι να μένει πίσω στα πάτρια εδάφη, την ίδια ώρα που ο Καρλ ταξίδεψε μέχρι τις Η.Π.Α. και τον Καναδά αναζητώντας μια νέα, διαφορετική ζωή, μα και ένα καλύτερο μέλλον. Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο Καρλ επιστρέφει μαζί με την αρχιτέκτονα σύζυγό του στο σπίτι όπου μεγάλωσε, έχοντας μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν ένα τεράστιο ξενοδοχείο, εκεί όπου βρίσκεται «το Βασίλειο», μα και μια πορεία ανάπτυξης της περιοχής που θα ευνοήσει τους πάντες και πολύ περισσότερο τα πορτοφόλια τους.

Γιατί να το διαβάσετε:

Μιλάμε για μια ιστορία χαρακτήρων, όπου πάνω σε αυτούς χτίζεται όλη η αφήγηση και η πορεία αυτής. Η αφήγηση γίνεται από τον Ρόι, αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η παρουσία του Καρλ υποβιβάζεται. Τα δύο αδέρφια είναι κρίκοι μιας αλυσίδας και χωρίς κάποιον από αυτούς η αλυσίδα αυτή δεν μπορεί να μείνει σταθερή.

   Jo Nesbo

Το να μιλήσουμε για τις συγγραφικές ικανότητες του Νορβηγού Jo Nesbo, νομίζω πως είναι περιττό. Ακόμα και αν δεν είναι στη λίστα των αγαπημένων σου συγγραφέων, δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς πως ο άνθρωπος ξέρει να συγγράφει. Έχει ένα πολύ δικό του ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό στυλ. Είναι ένας άνθρωπος και ένας συγγραφέας με χαρακτήρα και προσωπικότητα και έτσι ακριβώς είναι και οι ιστορίες του. «Το βασίλειο» δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

 

Σύνταξη & επιμέλεια: Δήμητρα Γραμμένου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Δήμητρα Γραμμένου

Είμαι η Δήμητρα και έχω σπουδάσει μηχανικός υλικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Η γραφή για μένα είναι δημιουργία. Μια μορφή τέχνης. Όνειρό μου είναι να γίνω συγγραφέας.

Δείτε Επίσης

«Γινάτι»: Το συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου

Το «Γινάτι» είναι ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, με πρωτότυπους και αληθινούς χαρακτήρες. Πρόκειται για ένα …

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Αυτά τα Χριστούγεννα ας κάνουμε ένα δώρο στους καλούς μας φίλους που όχι μόνο θα …

Τι μπορεί να σημαίνει η επιστροφή σε μια πόλη που δεν σε θέλει;

«Η επιστροφή» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας» και διαδραματίζεται κυρίως …

Αγία Γραφή: Το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε στον κόσμο!

Αγία Γραφή: Το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε στον κόσμο!

Πριν από καιρό ξεφυλλίζοντας τις σελίδες ενός περιοδικού σταμάτησα στον τίτλο ενός κειμένου: «Το πρώτο …

Verified by ExactMetrics