Με ένα κλικ θα βλέπουμε ποια σχολεία στην περιοχή μας είναι κλειστά

Με ένα κλικ θα βλέπουμε ποια σχολεία στην περιοχή μας είναι κλειστά

Pen Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμα στο covid19.gov.gr, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου οι πολίτες εισάγοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα θα μπορούν να βλέπουν μαζί με τα μέτρα που ισχύουν και τα σχολεία που κλείνουν στην περιοχή τους.

Ειδικότερα ο ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής:

  • Προκειμένου, λοιπόν, κάθε πολίτης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο covid19.gov.gr.

  • Οι πολίτες θα βλέπουν ένα χάρτη της Ελλάδας με δυο βαθμίδες, ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον «βαθμό επικινδυνότητας» ο οποίος ισχύει εκείνη την χρονική περίοδο για την περιοχή αυτή. Κάθε Δήμος ή αντιστοίχως Περιφερειακή Ενότητα θα είναι χρωματισμένη με ένας από τους τέσσερις βαθμούς επικινδυνότητας, με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί ή με κόκκινο.

  • Ο πολίτης επίσης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα και αυτόματα να βλέπει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων για την περιοχή του. Επιπλέον του χάρτη, θα υπάρχει και ένας πίνακας στην σελίδα, στον οποίο θα αναρτώνται και θα αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία. Τι ισχύει, δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος Δήμος είναι σε πράσινο, σε κίτρινο και ούτω καθ’ εξής και βέβαια και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει, δηλαδή, για τα σχολεία, για την εστίαση, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την άθληση. Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των σχολείων με κρούσματα Κορωνοϊού

Όσον αφορά την εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία στα οποία έχουν εκδηλωθεί κρούσματα Κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε τα εξής:

  • Ολοκληρώνοντας με τα στατιστικά στοιχεία, θα ήθελα να κάνω μία σύντομη αναφορά και στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί έως και την Κυριακή στα σχολεία μας. Σε σύνολο 14.060 σχολείων είχε ανασταλεί η λειτουργία 7 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, δύο Νηπιαγωγεία, δύο Δημοτικά σχολεία, δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο. Επιπλέον, είχαν κλείσει τμήματα σε 51 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα σε 3 Νηπιαγωγεία, σε 18 Δημοτικά, σε 17 Γυμνάσια και 13 Λύκεια. Δηλαδή, σε σύνολο 14.060 σχολείων, σε 58 είχε υπάρξει κρούσμα, με αποτέλεσμα να κλείσει είτε το σχολείο αυτό, είτε τμήμα αυτού.

  • Όσον αφορά στο γεωγραφικό καταμερισμό των σχολικών αυτών μονάδων, οι περισσότερες βρίσκονται στην Αττική, όπου 5 σχολεία ήταν σε εξ’ ολοκλήρου αναστολή, είχαν δηλαδή κλείσει όλο το σχολείο, ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων. Κλειστά ήταν επίσης ένα σχολείο στο Νομό Καβάλας και ένα σχολείο στο Νομό Ηρακλείου, ενώ σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονταν τμήματα σε 4 σχολεία στο Νομό Τρικάλων, 3 στο Νομό Πιερίας, 2 στο Νομό Καστοριάς και από ένα στους Νομούς Ηλείας, Σερρών και Θεσσαλονίκης.

  • Υπενθυμίζεται ότι σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονταν και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ως προς την ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων, 50 αφορούσαν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό. Η ιχνηλάτηση αποδεικνύει ότι συντριπτικά αυτά προέρχονται και είναι συνδεδεμένες με διακοπές και σε σύνολο σήμερα 79.574 τμημάτων, 71 τμήματα είναι σε αναστολή, ένα ποσοστό δηλαδή 0,09%.

  • Θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμη μία φορά το πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας τόσο των μελών της σχολικής κοινότητας, όσο και των οικογενειών του

 

Πηγή: esos.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά!

Σχολική χρονιά 2020-2021: Φέτος όλα θα είναι διαφορετικά

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Φέτος, όμως, όλα είναι διαφορετικά! Σε λίγες μέρες το κουδούνι …

Αν οι μαθητές δεν ολοκληρώσουν τη σχολική ύλη της τάξης που φοιτούν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ύλης της επόμενης τάξης;

Κατά πόσο επηρεάζει τους μαθητές για την επόμενη σχολική χρόνια, η μισοτελειωμένη φετινή ύλη;

 Οι πασχαλινές διακοπές τελείωσαν και κάτω από άλλες συνθήκες οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αυτές …

Κάρυστος: Ο πρώτος δήμος που δίνει δωρεάν tablet, internet και εκτυπωτές σε όλους τους μαθητές

Κάρυστος: Ο πρώτος δήμος που δίνει δωρεάν tablet, internet και εκτυπωτές σε όλους τους μαθητές

«Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας», λέει ο …

Ν. Κεραμέως για πανελλαδικές: Η εξεταστέα ύλη θα είναι αυτή που έχουν διδαχθεί οι μαθητές στη φυσική τάξη

Ν. Κεραμέως για πανελλαδικές: Αυτή θα είναι η εξεταστέα ύλη…

Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο μόνο αν οι ειδικοί απαγορεύσουν την ύπαρξη των υποψηφίων μέσα στην ίδια …

Verified by ExactMetrics