Κάρυστος: Ο πρώτος δήμος που δίνει δωρεάν tablet, internet και εκτυπωτές σε όλους τους μαθητές

Κάρυστος: Ο πρώτος δήμος που δίνει δωρεάν tablet, internet και εκτυπωτές σε όλους τους μαθητές

Pen

«Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας», λέει ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος στο protothema.gr

«Μα γιατί έχουν ως δεδομένο, τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, ότι εγώ οφείλω να έχω στο σπίτι μου υπολογιστή και εκτυπωτή για τα μαθήματα του σχολείου; Γιατί πρέπει να μπω στη διαδικασία να αγοράσω tablet για το παιδί; Γιατί στη δύσκολη αυτή συγκυρία να πρέπει να χαλάσω ένα σκασμό χρήματα για όλα τα παραπάνω;».

Τα εν λόγω ερωτήματα απασχολούν το τελευταίο διάστημα πολλούς γονείς δεδομένου ότι σε ολόκληρη τη χώρα τα μαθήματα γίνονται πλέον διαδικτυακά. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι οικογένειες που στερούνται ακόμη και τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με τα «γιατί» να διογκώνουν ακόμη περισσότερο το όλο θέμα.

Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος

Ο πρώτος Δήμος της χώρας που έδωσε άμεσες και δραστικές απαντήσεις στο όλο ζήτημα είναι ο Δήμος Καρύστου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος ο οποίος πριν από λίγες ώρες έγραψε στην ιστοσελίδα του στο fb:«Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ο Δήμος Καρύστου θα παρέχει δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω, ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας.

Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

#είμαστε_μαζί #μένουμε_σπίτι».

https://www.facebook.com/raviolos/photos/a.669366237219559/669364623886387/?type=3

Οι μαθητές της Καρύστου αγγίζουν στο σύνολό τους τούς 500 με κάποια από τα παιδιά αυτά να αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε tablet ή υπολογιστή.

Προκειμένου να αποφευχθούν γραφειοκρατικά θέματα, οι διευθυντές των σχολείων έχουν ήδη προχωρήσει στην καταγραφή αιτημάτων ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα όλα τα παιδιά του Δήμου θα έχουν στα χέρια τους tablet, έντυπο υλικό καθώς και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος στο protothema.gr:

«Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας. Ο Δήμος  Καρύστου και εγώ προσωπικά αποφασίσαμε να σταθούμε  δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας με έμπρακτο τρόπο. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων». 

Όταν υπάρχουν δήμαρχοι που λαμβάνουν τόσο δραστικά και άμεσα μέτρα, όταν οι ίδιοι «χρηματοδοτούν» την εκπαίδευση των παιδιών μας κι όταν τα λόγια τους μεταμορφώνονται από θεωρία σε πράξη, τότε όλοι μπορούμε να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας!

 

Πηγή: protothema.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Με ένα κλικ θα βλέπουμε ποια σχολεία στην περιοχή μας είναι κλειστά

Με ένα κλικ θα βλέπουμε ποια σχολεία στην περιοχή μας είναι κλειστά

Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμα στο covid19.gov.gr, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος …

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά!

Σχολική χρονιά 2020-2021: Φέτος όλα θα είναι διαφορετικά

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Φέτος, όμως, όλα είναι διαφορετικά! Σε λίγες μέρες το κουδούνι …

Αν οι μαθητές δεν ολοκληρώσουν τη σχολική ύλη της τάξης που φοιτούν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ύλης της επόμενης τάξης;

Κατά πόσο επηρεάζει τους μαθητές για την επόμενη σχολική χρόνια, η μισοτελειωμένη φετινή ύλη;

 Οι πασχαλινές διακοπές τελείωσαν και κάτω από άλλες συνθήκες οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αυτές …

Ν. Κεραμέως για πανελλαδικές: Η εξεταστέα ύλη θα είναι αυτή που έχουν διδαχθεί οι μαθητές στη φυσική τάξη

Ν. Κεραμέως για πανελλαδικές: Αυτή θα είναι η εξεταστέα ύλη…

Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο μόνο αν οι ειδικοί απαγορεύσουν την ύπαρξη των υποψηφίων μέσα στην ίδια …

Verified by ExactMetrics