Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023

Διαβάσαμε και σου προτείνουμε το απόλυτο ερωτικό μυθιστόρημα!

Pen

Υπάρχουν πολλών ειδών βιβλία. Προσωπικά αγαπώ ιδιαίτερα τα ερωτικά μυθιστορήματα. Γι’ αυτό επέλεξα να διαβάσω «Το σπίτι των σκιών» της Χρυσηίδας Δημουλίδου, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερο ερωτικό μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της Ειρήνης και του Κωνσταντίνου. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, φυγαδεύεται στον Καναδά. Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη και αποφασίζει να την αγοράσει. Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, θα της φανερώσουν πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα που μέχρι πρότινος αγνοούσε.

Γιατί να διαβάσετε αυτό το ερωτικό μυθιστόρημα!

Όσοι αγαπούν τα ερωτικά μυθιστορήματα θα καταλάβουν αμέσως την ιδιαιτερότητα που έχει το συγκεκριμένο. Πέραν από τον κεραυνοβόλο έρωτα, τη φιλία, τις αξίες και το ήθος που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι, μεταφερόμαστε σε μια άλλη εποχή όπου ακόμα και το λάθος βλέμμα ήταν κατακριτέο. Το γεγονός ότι αλλάζουν οι χρονικές περίοδοι και από το 1938 μεταφερόμαστε στο σήμερα και από την Ελλάδα στην Αμερική δίνει έναν άλλον αέρα στην ερωτική ιστορία που δεν την άγγιξε ο χρόνος. Εξάλλου είναι πολύ όμορφο συναίσθημα η αγάπη και ο έρωτας που οι άνθρωποι του σήμερα τα ξεχνάμε.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου έχει την ικανότητα όση φαντασία και να χρησιμοποιήσει στα βιβλία της ο αναγνώστης, να νιώσει ότι όλα είναι δυνατόν να συμβούν αρκεί να το πιστέψεις.

Οι περιγραφές «του σπιτιού των σκιών», καθώς και της Αθήνας πριν τον πόλεμο… είναι φανταστικές! Πολλές φορές ένιωσα να μπαίνω εγώ η ίδια μέσα στο σπίτι και να περιφέρομαι στους χώρους που με τόση γλαφυρότητα τους περιγράφει. Όσο το διάβαζα ξέφυγα για λίγο από τον τόπο και το χρόνο και  μεταφερόμουν σε ένα άλλο μέρος, σε αυτό που εξελισσόταν μπροστά μου. Ένιωσα την ενέργεια και τον κρύο αέρα του φαντάσματος.

Πραγματικά άξιζε κάθε λεπτό του χρόνου μου που αφιέρωσα στο διάβασμα αυτού του βιβλίου και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Αν λατρεύεις τα αστυνομικά μυθιστορήματα, τότε αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσεις! 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γραμμένου Δήμητρα

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Δήμητρα Γραμμένου

Είμαι η Δήμητρα και έχω σπουδάσει μηχανικός υλικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Η γραφή για μένα είναι δημιουργία. Μια μορφή τέχνης. Όνειρό μου είναι να γίνω συγγραφέας.

Δείτε Επίσης

«Γινάτι»: Το συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου

Το «Γινάτι» είναι ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, με πρωτότυπους και αληθινούς χαρακτήρες. Πρόκειται για ένα …

«Το βασίλειο», του Jo Nesbo: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

Αν είσαι λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας, τότε αυτό το καλοκαίρι πρέπει, οπωσδήποτε, να διαβάσεις «Το …

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Αυτά τα Χριστούγεννα ας κάνουμε ένα δώρο στους καλούς μας φίλους που όχι μόνο θα …

Τι μπορεί να σημαίνει η επιστροφή σε μια πόλη που δεν σε θέλει;

«Η επιστροφή» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας» και διαδραματίζεται κυρίως …

Verified by ExactMetrics