Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021
Αρχική / Εκπαίδευση / Book Corner / Διαβάσαμε και σου προτείνουμε το απόλυτο ερωτικό μυθιστόρημα!

Διαβάσαμε και σου προτείνουμε το απόλυτο ερωτικό μυθιστόρημα!

Pen

Υπάρχουν πολλών ειδών βιβλία. Προσωπικά αγαπώ ιδιαίτερα τα ερωτικά μυθιστορήματα. Γι’ αυτό επέλεξα να διαβάσω «Το σπίτι των σκιών» της Χρυσηίδας Δημουλίδου, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερο ερωτικό μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της Ειρήνης και του Κωνσταντίνου. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, φυγαδεύεται στον Καναδά. Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη και αποφασίζει να την αγοράσει. Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, θα της φανερώσουν πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα που μέχρι πρότινος αγνοούσε.

Γιατί να διαβάσετε αυτό το ερωτικό μυθιστόρημα!

Όσοι αγαπούν τα ερωτικά μυθιστορήματα θα καταλάβουν αμέσως την ιδιαιτερότητα που έχει το συγκεκριμένο. Πέραν από τον κεραυνοβόλο έρωτα, τη φιλία, τις αξίες και το ήθος που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι, μεταφερόμαστε σε μια άλλη εποχή όπου ακόμα και το λάθος βλέμμα ήταν κατακριτέο. Το γεγονός ότι αλλάζουν οι χρονικές περίοδοι και από το 1938 μεταφερόμαστε στο σήμερα και από την Ελλάδα στην Αμερική δίνει έναν άλλον αέρα στην ερωτική ιστορία που δεν την άγγιξε ο χρόνος. Εξάλλου είναι πολύ όμορφο συναίσθημα η αγάπη και ο έρωτας που οι άνθρωποι του σήμερα τα ξεχνάμε.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου έχει την ικανότητα όση φαντασία και να χρησιμοποιήσει στα βιβλία της ο αναγνώστης, να νιώσει ότι όλα είναι δυνατόν να συμβούν αρκεί να το πιστέψεις.

Οι περιγραφές «του σπιτιού των σκιών», καθώς και της Αθήνας πριν τον πόλεμο… είναι φανταστικές! Πολλές φορές ένιωσα να μπαίνω εγώ η ίδια μέσα στο σπίτι και να περιφέρομαι στους χώρους που με τόση γλαφυρότητα τους περιγράφει. Όσο το διάβαζα ξέφυγα για λίγο από τον τόπο και το χρόνο και  μεταφερόμουν σε ένα άλλο μέρος, σε αυτό που εξελισσόταν μπροστά μου. Ένιωσα την ενέργεια και τον κρύο αέρα του φαντάσματος.

Πραγματικά άξιζε κάθε λεπτό του χρόνου μου που αφιέρωσα στο διάβασμα αυτού του βιβλίου και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Αν λατρεύεις τα αστυνομικά μυθιστορήματα, τότε αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσεις! 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γραμμένου Δήμητρα

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Δήμητρα Γραμμένου

Δήμητρα Γραμμένου
Είμαι η Δήμητρα και έχω σπουδάσει μηχανικός υλικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Η γραφή για μένα είναι δημιουργία. Μια μορφή τέχνης. Όνειρό μου είναι να γίνω συγγραφέας.

Δείτε Επίσης

Μπορεί ένα πάθος να είναι ολέθριο;

Μπορεί ένα πάθος να είναι ολέθριο;

Η Κύπρια συγγραφέας κα Νικόλ-Άννα Μανιάτη Μανιάτη επέστρεψε με νέο αισθηματικό μυθιστόρημα που ο τίτλος …

«Η αγαπημένη των θεών» : Το συναισθηματικό μυθιστόρημα της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη που κόβει την ανάσα

Η αγαπημένη συγγραφέας του αναγνωστικού κοινού κα Ρένα Ρώσση- Ζαΐρη, έχει δομήσει με τέτοιον τρόπο …

«Τσιχλόφουσκα» : Το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Ειρήνης Βαρδάκη για γερά αναγνωστικά στομάχια

«Τσιχλόφουσκα» : Το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Ειρήνης Βαρδάκη για γερά αναγνωστικά στομάχια

«Τι κοινό έχει μια γυναίκα που αγγίζει κάθε επιφάνεια στο μετρό της Αθήνας με τα …

Αν θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να διαχειρίζονται σωστά τα συναισθήματά τους, διαβάστε αυτό το βιβλίο!

Όταν απέκτησα παιδί κατάλαβα ότι τίποτα πια δε θα είναι εύκολο. Τότε έπεσε στα χέρια …