
Υλικά:
8 αβγά
100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
150 γραμμάρια φυτίνη
1 φλυτζάνα γάλα
1 αμμωνία
3 βανίλιες
Μια κόκκινη φαρίνα
Μισό κιλό αλεύρι Αλατίνη
Εκτέλεση:
Αρχικά, χτυπάμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε τα ασπράδια, για να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο σιγά σιγά. Έπειτα, ζεσταίνουμε λιγάκι το γάλα και βάζουμε μέσα την αμμωνία και το περιχύνουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην ζύμη μας το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με την φαρίνα. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και εύπλαστη. Πλάθουμε σε ότι σχέδια θέλουμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Μικρά μυστικά.
Αν επιθυμούμε αλείφουμε τα κουλούρια μας με λίγο κρόκο αυγού στην επιφάνεια πριν τα ψήσουμε, για να πάρουν χρυσό και ρόδινο χρώμα!
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!
Συνταγή: Ράνια Καλαντζή
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Πηγή φωτογραφίας: www.pandespani.com