Πανεύκολη και γρήγορη κοτόπιτα και λαχταριστά σφολιατίνια

Πανεύκολη και γρήγορη κοτόπιτα και λαχταριστά σφολιατίνια

Pen Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς να αξιοποιήσουμε λίγο κοτόπουλο που μας περίσσεψε από την προηγούμενη. Άλλες φορές θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας με κάποιο ορεκτικό, όμως θέλουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο! Σας έχω προτείνει, ήδη, τη σαλάτα ceasar’s και στο σημερινό άρθρο θα σας προτείνω την πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη κοτόπιτα.

Υλικά

1 κοτόπουλο ψητό ή βραστό που μας έχει περισσέψει (περίπου 1 ½ φλιτζάνι) ή μισό στήθος ή ένα φιλέτο

1 κρέμα γάλακτος κανονική ή light ( 200 ml)

5 φέτες μπέικον

Μισή κόκκινη πιπεριά

2 φλιτζάνια κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας

2 φύλλα σφολιάτας

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο σουσάμι

 

Εκτέλεση

Βράζω το κοτόπουλο. Το αφήνω λίγο να παγώσει. Το τεμαχίζω σε μικρές μπουκίτσες και αλατοπιπερώνω ανάλογα με την προτίμησή  μου. Σε περίπτωση που έχει περισσέψει κοτόπουλο απλά το κόβω σε μικρά κομματάκια.

Το αφήνω στην άκρη και βουτυρώνω το πυρέξ. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγω λίγο περισσότερο το έτοιμο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετώ στο βουτυρωμένο πυρέξ. Σκορπίζω το ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, συνεχίζω με το μπέικον και την κόκκινη πιπεριά, τα οποία έχω ψιλοκόψει.

Στη συνέχεια, βάζω τις μπουκίτσες κοτόπουλου και καλύπτω με το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο έχω ανοίξει με τον πλάστη. Κόβω όσο φύλλο περισσεύει (προτείνω στη συνέχεια πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε), χαράζω τα κομμάτια, περιχύνω με την κρέμα γάλακτος ώστε να πάει παντού και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.

Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200°C για περίπου 30-40 λεπτά. Αφήνω να παγώσει ελαφρώς, ώστε να μην διαλύεται το κομμάτι κόβοντας το και σερβίρω.

Tips για το φύλλο σφολιάτας που περίσσεψε:

1) Σε περίπτωση που το φύλλο ήταν φρέσκο, κι όχι κατεψυγμένο, μπορώ να το καταψύξω και να το χρησιμοποιήσω κάποια άλλη φορά.

2) Σε περίπτωση που το φύλλο ήταν κατεψυγμένο, μπορώ να φτιάξω μικρά λαχταριστά σφολιατίνια. Απλώνω το περισσευούμενο φύλλο και μπορώ να πασπαλίσω με κανέλα και καστανή ζάχαρη ή με μερέντα. Αν προτιμώ τα αλμυρά, πασπαλίζω είτε με τυρί είτε με σουσάμι. Διπλώνω το φύλλο και κόβω σε λωρίδες, στριφογυρίζω καθεμιά λωρίδα και ραντίζω με λίγο βούτυρο.

Ψήνω στον αέρα στους 200°C για 8 λεπτά περίπου.

Δοκιμάστε τη λαχταριστή κοτόπιτα και ετοιμάστε μερικά σφολιατίνια για τον καφέ, το τσάι σας και για το σχολείο των μικρών μας φίλων!

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Επιμέλεια: Γεωργία Μαυρίδου

Like us on facebook  &  follow us on instagram

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών! Σήμερα, θα φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με γεύση και μυρωδιά, …

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Σήμερα, θα φτιάξουμε μία εύκολη και νόστιμη σαλάτα, με απλά υλικά που …

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια, μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά! Ένα υπέροχο γλυκό, …

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Η σημερινή μας πρόταση είναι πένες με λουκάνικο και πιπεριές! Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά …

Verified by ExactMetrics