
Υλικά για τη σαλάτα του Καίσαρα!
- 1 μεγάλο μαρούλι,
- 1 φιλέτο κοτόπουλο ή μισό στήθος κοτόπουλου,
- 1 σως για σαλάτα Caesar,
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι (προαιρετικά),
- μισή κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- λάδι,
- 1 βραστό αυγό (προαιρετικά),
- 5 παξιμάδια ολικής άλεσης ή φρυγανιές ή 1 κούπα κρουτόν.
*Το κρουτόν παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα κόβοντας ψωμί του τοστ σε κυβάκια και ψήνοντας στον αέρα στους 200 βαθμούς για 10′.
Εκτέλεση:
Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το αφήνουμε να παγώσει λίγο.Ύστερα το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Όσο βράζει το φιλέτο,ετοιμάζουμε το μαρούλι. Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα του και τοποθετούμε σε λεκάνη με νερό και ξίδι τουλάχιστον για 10 λεπτά. Φυλάσσουμε στην άκρη τα μικρά φύλλα μαρουλιού (καρδιά) για τη διακόσμηση της σαλάτας μας. Κόβουμε το μαρούλι είτε πολύ λεπτό χρησιμοποιώντας μαχαίρι είτε σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας. Ύστερα, τοποθετούμε το κομμένο μαρούλι, το κομμένο φιλέτο σε μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτουμε τα παξιμάδια σπασμένα με τα χέρια μας.
Στη συνέχεια, βάζουμε το καλαμπόκι και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι και λάδι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε, αν θέλουμε, να ανακατέψουμε τα υπάρχοντα υλικά. Αν δεν επιθυμούμε, ανακατεύουμε μια και καλή στο τέλος. Στρώνουμε προσεκτικά και ομοιόμορφα τη σως και διακοσμούμε με τα κομματάκια βρασμένου αυγού και τα μικρά φύλλα μαρουλιού. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.
Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!
Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου