Δευτέρα , 17 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / Κοινωνικά / Η αληθινή φιλία είναι σπάνια σαν το διαμάντι! Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της;
Αληθινή φιλία σπάνια σαν διαμάντι

Η αληθινή φιλία είναι σπάνια σαν το διαμάντι! Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της;

Pen Η λέξη φιλία είναι τόσο μικρή, αλλά η σημασία της είναι τεράστια. Στο άκουσμά της μπορεί να σε κάνει χαρούμενο. Αναρωτιέσαι, όμως, αν υπάρχει αληθινή φιλία…

Και αν υπάρχει, τί σημαίνει αληθινή φιλία?

Κάθε μέρα σχεδόν γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, με κάποιους από αυτούς ταιριάζεις από την πρώτη στιγμή και αισθάνεσαι σαν να τους ξέρεις πολλά χρόνια, με άλλους βρίσκεις ομοιότητες στην πορεία και με κάποιους άλλους όσο και να προσπαθείς δεν βγάζει πουθενά.

Φίλος είναι αυτός που ήρθε στην ζωή σου, σου είπε «είμαι εδώ για σένα» και όταν χρειάστηκε, στο απέδειξε!

Οι υπόλοιποι είναι απλά γνωστοί!

Οι πραγματικοί φίλοι λειτουργούν ως πρότυπα, είναι για εσένα οικογένεια, ξέρουν τα μυστικά σου, γνωρίζουν τα γούστα σου, με μια ματιά σου ξέρουν πώς αισθάνεσαι, σε έχουν δει να κλαις, αλλά και να γελάς με την ψυχή σου.

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να έχει στην ζωή του αληθινούς φίλους, διότι:

Από τους αληθινούς φίλους θα πάρεις αγάπη χωρίς να την ζητήσεις. Θα στην προσφέρουν εκείνοι με τον τρόπο τους. Είναι η παρέα σου στη διασκέδαση, μαζί διοργανώνετε τα καλύτερα πάρτι και η κάθε σας έξοδος είναι μοναδική.

«Είμαι εδώ για σένα.»

Στα δύσκολα δεν είσαι ποτέ μόνος, θα έχεις πάντα την στήριξη, την βοήθεια και την συμπαράσταση που χρειάζεσαι. Είναι δίπλα σου για να σε ενθαρρύνουν όταν πρόκειται να κάνεις οτιδήποτε, αλλά και για να σε αποτρέψουν όταν αυτό δεν είναι καλό για σένα.

Σε ακούνε πραγματικά.

Όταν αρχίζετε μια συζήτηση για ένα δικό σου πρόβλημα, δεν θα σου απαντήσει μονολεκτικά και θα γυρίσει στο δικό του πρόβλημα. Αντίθετα θα καθίσει και θα σε ακούσει με προσοχή, θα κάνει διάλογο μαζί σου και θα σου πει την γνώμη του, όποια και αν είναι αυτή. Ένα είναι σίγουρο οι συζητήσεις μαζί τους δεν είναι ποτέ μονόπλευρες!

Είσαι πάντα ο εαυτός σου.

Μαζί τους δεν φοβάσαι αν θα γίνεις «ρεζίλι» κάνοντας αστεία πράγματα. Πάντα είστε αυθόρμητοι και θα βγάζετε τις πιο αστείες φωτογραφίες!

Μην αλλάξεις αυτό που είσαι.

Το κυριότερο από όλα είναι ότι δεν σου ζητάνε να αλλάξεις κάτι από τον εαυτό σου για να σε κάνουν παρέα, σε αγαπάνε για αυτό που είσαι πραγματικά, σε αποδέχονται και σε εκτιμούν γι’αυτό που είσαι. Για εκείνους είσαι μοναδικός με όλες τις ιδιαιτερότητες που έχεις! Μπορεί να έχετε διαφορετικό στυλ, να ακούτε διαφορετικό είδος μουσικής, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την φιλία σας, το αντίθετο μάλιστα! Σας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε μαζί καινούργια πράγματα και να περνάτε υπέροχα.

Συγχώρεση.

Στην αληθινή φιλία μεγάλο ρόλο παίζει και η συγχώρεση. Όταν θα έρθεις σε αντιπαράθεση με τον φίλο σου θα πρέπει να έχεις την δύναμη και το κουράγιο να τον συγχωρέσεις και να δείξεις κατανόηση.

Είστε διαφορετικά άτομα, αλλά όταν είστε μαζί, δημιουργείτε τον «τέλειο άνθρωπο».

Τέλος, η αληθινή φιλία είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά και δώρα στη ζωή μας! Είναι ένα δώρο θεού για το οποίο ο άνθρωπος οφείλει να αισθάνεται χαρούμενος και ευγνώμων.

 

Σύνταξη: Ζηνοβία Φωτεινού

Περί Ζηνοβία Φωτεινού

Είμαι η Ζηνοβία και κάνω ένα από τα πιο όμορφα επαγγέλματα, είμαι Παιδαγωγός! Αγαπάω πολύ το να διαβάζω και να γράφω για διάφορα πράγματα.. Λατρεύω τα ταξίδια, γιατί μπορείς να ανακαλύψεις καινούργια μέρη και πράγματα και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που είναι ειλικρινής και συμβιβασμένοι με τον εαυτό τους!

Δείτε Επίσης

Αξίζει να υπάρχουν, θλιμμένα παιδικά ματάκια τα Χριστούγεννα;

Αξίζει να υπάρχουν θλιμμένα παιδικά ματάκια τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Έχεις αναρωτηθεί, τι μπορείς να κάνεις για να δώσεις χαμόγελα στα μικρά …

«Με λένε Μυρτώ και είμαι ζωντανή, σε πείσμα όλων αυτών που θα τους βόλευε να έχω πεθάνει»

Η Μυρτώ, πριν από 9 χρόνια και κάτι, έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας στην Πάρο. Θύτης …

Μίκης Θεοδωράκης – Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

Μίκης Θεοδωράκης – Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

Πέθανε σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Η Ελλάδα, αλλά …

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κάηκε, μαζί με τις ψυχές μας

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κάηκε, μαζί με τις ψυχές μας

Πέρασαν 14 χρόνια από το ολοκαύτωμα του 2007 που έλαβε χώρα στο τόπο της Αρχαίας …