Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022
Αυξέντιος Καλαγκός επίγειος φύλακας άγγελος

Αυξέντιος Καλαγκός: Έχει σώσει αφιλοκερδώς 15.000 παιδικές καρδιές!

PenΤο όνομά του είναι Αυξέντιος Καλαγκός. Είναι γιατρός παιδοκαρδιοχειρουργός, αλλά πιο πολύ είναι ένας επίγειος φύλακας άγγελος. Σώζει καθημερινά τις ζωές των φτωχών παιδιών, χωρίς αμοιβή! Η μοναδική αμοιβή του είναι, να βλέπει το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των άπορων οικογενειών που χειρουργεί.

Ο Αυξέντιος Καλαγκός από πολύ μικρός είχε βρει τον επαγγελματικό του προσανατολισμό! Το έτος 1967, ο κ. Καλαγκός πήρε στα χέρια του, τυχαία, μια εφημερίδα, η οποία αναφερόταν στην πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποίησε ο Κρίστιαν Μπάρναρντ. Από τότε ενθουσιάστηκε με την ιδέα να σώζει ζωές, κάτι που όπως αποδείχτηκε τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή. Μεταξύ των άλλων η φιλανθρωπία ήταν μια βιωματική εμπειρία που είχε από την οικογένειά του. Ο πατέρας του ήταν Παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα εξέταζε δωρεάν τους φτωχούς.

Στην ηλικία των 23 ετών ο Αυξέντιος Καλαγκός αποφοίτησε από  την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης. Ενώ, στα 40 του χρόνια πήρε τον τίτλο του «Τακτικού καθηγητή!»

Εφεύρεση «Kalangos Ring»:

Το «Kalangos Ring» θεωρείται ως το πρωτοποριακό «δαχτυλίδι» που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, της ακροπλαστικής. Πρόκειται για μεγίστης αξίας εφεύρεση με την οποία ο Αυξέντιος Καλαγκός έχει σώσει χιλιάδες παιδιά.

Το πρόγραμμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous.»

To «Coeurs pour tous» ήταν Ελβετικός οργανισμός, ο οποίος αναδιαμορφώθηκε από τον ίδιο τον Αυξέντιο Καλαγκό και την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα του νοσοκομείου «HUG.» Ο άνθρωπος αυτός επινόησε την φράση: «Καρδιές για όλους», όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη(1998).

Το μεγαλείο της ψυχής του είναι εκείνο που του δίνει δύναμη και ώθηση να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και να σώζει αφιλοκερδώς παιδικές ζωές άπορων οικογενειών! Οι χώρες που έχει επισκεφθεί για τα περιστατικά δεν μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πιο συγκεκριμένα, έχει ταξιδέψει σε: Μαρόκο, Αλγερία, Μαυρίκιο, Σενεγάλη, Λίβανο, Συρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ινδία, Βιετνάμ, Σερβία, Ερυθραία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα.

Μεταξύ των άλλων, μία φορά τον μήνα βρίσκεται στην Αθήνα για να είναι κοντά στα περιστατικά που τον χρειάζονται!

Coeurs pour Tous Hellas:

 Το Ελληνικό παράρτημα του Αυξέντιου Καλαγκού «Kαρδιές για όλους» και της επιστημονικής του ομάδας έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 15.000 άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια. Το Ίδρυμα συστάθηκε το 2015 και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά μη κερδοσκοπικός! Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα έχει υποστηρικτές και φορείς που συνεισφέρουν σημαντικά στα οικονομικά για την υλοποίηση της μεγάλης εκστρατείας για τα παιδιά με καρδιοπάθεια.

Ο «φύλακας άγγελος» των παιδιών έχει θυσιάσει πολλές στιγμές από την οικογένειά του. Η πίστη του στον Θεό, όμως, είναι εκείνη που δίνει νόημα στην ζωή του!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγές: www.real.gr, www.mesaralive.gr, www.coeurspourtoushellas.gr, www.cretanmagazine.gr

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Στ. Κάλαχαν: Επιβίωσε 76 ημέρες στον ωκεανό- Συγκλονιστική ιστορία

Κάλαχαν: Επιβίωσε μετά από 76 ημέρες στον ωκεανό – Συγκλονιστική ιστορία

Ο Στήβεν Κάλαχαν είναι ένας σπουδαίος ναυπηγός, που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει αμέτρητα σκάφη και …

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Μαύρη σοκολάτα: 7 λόγοι να την επιλέξεις όταν θες να φας γλυκό!

«Όταν ψάχνεις για ένα γλυκό σνακ, ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα …

Ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιο σου

Ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιο σου

Η μόδα αλλάζει, οι προτιμήσεις μας το ίδιο, οπότε μένουν οι παρακάτω διαχρονικές ιδέες για …