Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Αυξέντιος Καλαγκός επίγειος φύλακας άγγελος

Αυξέντιος Καλαγκός: Έχει σώσει αφιλοκερδώς 15.000 παιδικές καρδιές!

PenΤο όνομά του είναι Αυξέντιος Καλαγκός. Είναι γιατρός παιδοκαρδιοχειρουργός, αλλά πιο πολύ είναι ένας επίγειος φύλακας άγγελος. Σώζει καθημερινά τις ζωές των φτωχών παιδιών, χωρίς αμοιβή! Η μοναδική αμοιβή του είναι, να βλέπει το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των άπορων οικογενειών που χειρουργεί.

Ο Αυξέντιος Καλαγκός από πολύ μικρός είχε βρει τον επαγγελματικό του προσανατολισμό! Το έτος 1967, ο κ. Καλαγκός πήρε στα χέρια του, τυχαία, μια εφημερίδα, η οποία αναφερόταν στην πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποίησε ο Κρίστιαν Μπάρναρντ. Από τότε ενθουσιάστηκε με την ιδέα να σώζει ζωές, κάτι που όπως αποδείχτηκε τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή. Μεταξύ των άλλων η φιλανθρωπία ήταν μια βιωματική εμπειρία που είχε από την οικογένειά του. Ο πατέρας του ήταν Παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα εξέταζε δωρεάν τους φτωχούς.

Στην ηλικία των 23 ετών ο Αυξέντιος Καλαγκός αποφοίτησε από  την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης. Ενώ, στα 40 του χρόνια πήρε τον τίτλο του «Τακτικού καθηγητή!»

Εφεύρεση «Kalangos Ring»:

Το «Kalangos Ring» θεωρείται ως το πρωτοποριακό «δαχτυλίδι» που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, της ακροπλαστικής. Πρόκειται για μεγίστης αξίας εφεύρεση με την οποία ο Αυξέντιος Καλαγκός έχει σώσει χιλιάδες παιδιά.

Το πρόγραμμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous.»

To «Coeurs pour tous» ήταν Ελβετικός οργανισμός, ο οποίος αναδιαμορφώθηκε από τον ίδιο τον Αυξέντιο Καλαγκό και την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα του νοσοκομείου «HUG.» Ο άνθρωπος αυτός επινόησε την φράση: «Καρδιές για όλους», όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη(1998).

Το μεγαλείο της ψυχής του είναι εκείνο που του δίνει δύναμη και ώθηση να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και να σώζει αφιλοκερδώς παιδικές ζωές άπορων οικογενειών! Οι χώρες που έχει επισκεφθεί για τα περιστατικά δεν μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πιο συγκεκριμένα, έχει ταξιδέψει σε: Μαρόκο, Αλγερία, Μαυρίκιο, Σενεγάλη, Λίβανο, Συρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ινδία, Βιετνάμ, Σερβία, Ερυθραία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα.

Μεταξύ των άλλων, μία φορά τον μήνα βρίσκεται στην Αθήνα για να είναι κοντά στα περιστατικά που τον χρειάζονται!

Coeurs pour Tous Hellas:

 Το Ελληνικό παράρτημα του Αυξέντιου Καλαγκού «Kαρδιές για όλους» και της επιστημονικής του ομάδας έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 15.000 άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια. Το Ίδρυμα συστάθηκε το 2015 και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά μη κερδοσκοπικός! Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα έχει υποστηρικτές και φορείς που συνεισφέρουν σημαντικά στα οικονομικά για την υλοποίηση της μεγάλης εκστρατείας για τα παιδιά με καρδιοπάθεια.

Ο «φύλακας άγγελος» των παιδιών έχει θυσιάσει πολλές στιγμές από την οικογένειά του. Η πίστη του στον Θεό, όμως, είναι εκείνη που δίνει νόημα στην ζωή του!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγές: www.real.gr, www.mesaralive.gr, www.coeurspourtoushellas.gr, www.cretanmagazine.gr

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

ζητω το οχι

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940, ζήτω το Έθνος, ζήτω το «ΟΧΙ»!

Η 28η Οκτωβρίου 1940, είναι μια μεγάλη ημέρα για την ιστορία της Ελλάδας. Αυτή η …

Hermes massage: Το μασάζ στα καλύτερά του

Hermes: Το μασάζ στα καλύτερά του

Το μασάζ έχει αναδειχθεί σε μεγάλη τάση στους τρόπους θεραπείας των σωματικών τραυματισμών τα τελευταία …

15 Αυγούστου: Η κοίμηση της Θεοτόκου

15 Αυγούστου: «Το Πάσχα του καλοκαιριού» γιορτάζει η Παναγιά μας!

Η Θεοτόκος, μετά τον Σταυρικό θάνατο του Υιού της και Θεού ημών διέμενε στο σπίτι …

12 Ιουλίου: Ο Άγιος Παΐσιος παρέδωσε την αγία του ψυχή στον Κύριο

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στην …