Παρασκευή , Νοέμβριος 16 2018
Αρχική / Συνταγές / Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλο, νόστιμα και ζουμερά.
σουβλάκια κοτόπουλο , ζουμερά και νόστιμα

Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλο, νόστιμα και ζουμερά.

PenΑπολαύστε τα υπέροχα μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλο. Είναι ζουμερά, λαχταριστά και πεντανόστιμα! Αποτελεί, ιδανική υγιεινή επιλογή για κύριο γεύμα, συνοδευόμενα με σαλάτα. Θεωρείται ελαφρύ και εντυπωσιακό πιάτο για μπουφέ αλλά και θρεπτικό γεύμα για παιδιά. Η μαρινάδα είναι αυτή που απογειώνει σε γεύση τα σουβλάκια κοτόπουλο και τα κρατάει ζουμερά.  Αυτό το γεύμα, θα μείνει αξέχαστο σε μικρούς και μεγάλους

Υλικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καλαμάκια για σουβλάκια
  • Πίτες για σουβλάκια

Εκτέλεση:

Αρχικά, πλένουμε καλά τα στήθη κοτόπουλο και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια, κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια (προσπαθούμε να τα κόψουμε στο ίδιο μέγεθος περίπου για να ψηθούν ομοιόμορφα). Επιπροσθέτως, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη μαρινάδα. Πιο συηκε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και να ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στη μαρινάδα, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Αφού, έχουν περάσει 3 ώρες, μουλιάζουμε για λίγο τα ξύλινα καλαμάκια και κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα καρέ. Ύστερα, βγάζουμε από το ψυγείο το κοτόπουλο και φτιάχνουμε τα σουβλάκια. Περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια ένα κομμάτι κοτόπουλο και ένα κομμάτι πιπεριά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° βαθμούς πάνω-κάτω στις  αντιστάσεις. Καλό θα ήταν να τα  σκεπαστούν με αλουμινόχαρτο ή να τοποθετηθούν σε ταψάκι με σχαρίτσα στη μεσαία σκάλα του φούρνου για 25′  λεπτά περίπου. Αναμφισβήτητα, ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει και με το μέγεθος το οποίο κόψαμε το κοτόπουλο. Σαφώς, ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί καλά χαράζοντας ένα σουβλάκι με ένα μαχαίρι. Τέλος, σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα ή σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ψήνουμε τις πίτες. Τις κόβουμε στα 4 και τις σερβίρουμε με τα σουβλάκια.

* Εάν δεν έχουμε μουστάρδα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κέτσαπ. Τόσο η μουστάρδα, όσο και η κέτσαπ περιέχουν ξύδι που μαλακώνει το κρέας και του δίνουν ωραία γεύση.

* Για έξτρα γεύση στο ζουμερό γεύμα, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φέτες μπέικον.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like : Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Μπανανοψωμάκια ιδανικά σνακ

Banana bread (μπανανοψωμάκια) ιδανικά σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Τα μπανανοψωμάκια (banana bread) είναι μια ιδανική επιλογή για σνακ για παιδιά αλλά και για …