Υλικά:
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Καλαμάκια για σουβλάκια
- Πίτες για σουβλάκια
Εκτέλεση:
Αρχικά, πλένουμε καλά τα στήθη κοτόπουλο και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια, κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια (προσπαθούμε να τα κόψουμε στο ίδιο μέγεθος περίπου για να ψηθούν ομοιόμορφα). Επιπροσθέτως, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη μαρινάδα. Πιο συηκε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και να ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στη μαρινάδα, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Αφού, έχουν περάσει 3 ώρες, μουλιάζουμε για λίγο τα ξύλινα καλαμάκια και κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα καρέ. Ύστερα, βγάζουμε από το ψυγείο το κοτόπουλο και φτιάχνουμε τα σουβλάκια. Περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια ένα κομμάτι κοτόπουλο και ένα κομμάτι πιπεριά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° βαθμούς πάνω-κάτω στις αντιστάσεις. Καλό θα ήταν να τα σκεπαστούν με αλουμινόχαρτο ή να τοποθετηθούν σε ταψάκι με σχαρίτσα στη μεσαία σκάλα του φούρνου για 25′ λεπτά περίπου. Αναμφισβήτητα, ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει και με το μέγεθος το οποίο κόψαμε το κοτόπουλο. Σαφώς, ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί καλά χαράζοντας ένα σουβλάκι με ένα μαχαίρι. Τέλος, σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα ή σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ψήνουμε τις πίτες. Τις κόβουμε στα 4 και τις σερβίρουμε με τα σουβλάκια.
* Εάν δεν έχουμε μουστάρδα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κέτσαπ. Τόσο η μουστάρδα, όσο και η κέτσαπ περιέχουν ξύδι που μαλακώνει το κρέας και του δίνουν ωραία γεύση.
* Για έξτρα γεύση στο ζουμερό γεύμα, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φέτες μπέικον.
Καλή σας όρεξη!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Follow & Like : Nancy’s Blog