Δρ. Καμίλο Κρουζ, «Μια αγελάδα, μια φορά…» [Γιατί να το διαβάσεις!]

Pen«Μια αγελάδα, μια φορά…», ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης που αναμφισβήτητα είναι πηγή έμπνευσης για πνευματική αφύπνιση. Ένα βιβλίο του Δρ. Καμίλο Κρουζ, που ήρθε τυχαία στα χέρια μου και το ερωτεύτηκα από την πρώτη σελίδα και δεν μπόρεσα να το αφήσω μέχρι να το ολοκληρώσω.

«Μια αγελάδα, μια φορά…»

Το βιβλίο του Δρ. Καμίλο Κρουζ ξεκινάει με ένα μύθο, που έχει σαν κεντρικό πρόσωπο μια αγελάδα και σαν ουσία, την αποδέσμευση από ο,τι μας κρατάει δέσμιους σε μια ζωή που δεν μας αξίζει. Ο συγγραφέας, ονομάζει σαν αγελάδες τις δικαιολογίες, τους φόβους, τις προφάσεις, τις κακές συνήθειες, τις λανθασμένες πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να δράσουμε για να διεκδικήσουμε τη ζωή των ονείρων μας. Η μετριότητα και όχι η αποτυχία είναι ο εχθρός της επιτυχίας. Όπως και το καλό είναι ο εχθρός του άριστου.

Τι μπορεί να μας οδηγήσει στην μετριότητα όμως;

Η εμμονή σε αυτές τις «αγελάδες» μετά από χρόνιες συμπεριφορές. Αντιλήψεις, όπως: «υπάρχουν και χειρότερα», «δεν μπορώ να αλλάξω», «δεν έχω χρόνο», «είμαι πολύ μεγάλος για να ξεκινήσω κάτι καινούργιο» κ.ά., μπορούν να μας εγκλωβίσουν σε μια κακή σχέση ή σε μια μέτρια δουλειά ή και να υιοθετήσουμε μη λειτουργικές συμπεριφορές. Μπορούν να μας κρατήσουν στο ίδιο σημείο για χρόνια χωρίς να θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στη ζωή μας, γεμίζοντας τον εαυτό μας με αυτές τις δικαιολογίες.

Ή να πιστεύουμε πως για τίποτα δε φταίμε εμείς. Να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους και όχι στον εαυτό μας. Να θεωρούμε για την αποτυχία μας κάποιον άλλο υπαίτιο, την κοινωνία ή τους ανθρώπους πους μας περιβάλλουν. Κάνεις, όμως, δεν είναι υπαίτιος για τη δική σου αποτυχία. Ο μόνος υπαίτιος είσαι εσύ και πως έχεις μάθει να αντιδράς στις εξωτερικές συνθήκες.

  • Σύμφωνα με τον Δρ Κρουζ αυτό είναι το πρώτο βήμα της αλλαγής, να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας. Μετά είναι να αντιληφθούμε ποιες δικαιολογίες μας κρατούν δέσμιους. Να τις αναγνωρίσουμε. Και να βρούμε τρόπους να τις εξαλείψουμε, όπως λέει, «να σκοτώσουμε τις αγελάδες μας.» Οι πεποιθήσεις μας, μας κάνουν ότι είμαστε και είμαστε πάντα, αυτό που πιστεύουμε πως είμαστε. Και αυτό είναι που μας καλεί να αναλογιστούμε, αν αυτές οι πεποιθήσεις μας είναι σωστές…

Ένα βιβλίο που σίγουρα προσφέρει πολλούς προβληματισμούς μα και λύσεις. Ένα βιβλίο που μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για να διεκδικήσει κάποιος σε κάθε τομέα της ζωής του την αλλαγή που επιθυμεί.

Ο συγγραφέας:

Ο Δρ. Καμίλο Κρουζ είναι συγγραφέας είκοσι και πλέον βιβλίων, τα οποία έχουν διαβαστεί από 1 εκατομμύριο αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει μπεστ σέλερ διεθνώς. Στα βιβλία του, όπως και στις διαλέξεις και στα σεμινάριά του, ο Δρ. Κρουζ καθοδηγεί ανθρώπους όλων των κατηγοριών από στελέχη πολυεθνικών, ηγέτες κοινοτήτων και επιχειρηματίες μέχρι φοιτητές, πως θα πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

 

Κριτική βιβλίου & Σύνταξη: Γεωργία Μαυρίδου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γεωργία Μαυρίδου

Δείτε Επίσης

«Γινάτι»: Το συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου

Το «Γινάτι» είναι ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, με πρωτότυπους και αληθινούς χαρακτήρες. Πρόκειται για ένα …

«Το βασίλειο», του Jo Nesbo: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

Αν είσαι λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας, τότε αυτό το καλοκαίρι πρέπει, οπωσδήποτε, να διαβάσεις «Το …

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Αυτά τα Χριστούγεννα ας κάνουμε ένα δώρο στους καλούς μας φίλους που όχι μόνο θα …

Τι μπορεί να σημαίνει η επιστροφή σε μια πόλη που δεν σε θέλει;

«Η επιστροφή» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας» και διαδραματίζεται κυρίως …

Verified by ExactMetrics