Υλικά:
- 3 μπανάνες ώριμες
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζανιού μέλι
- 1 στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. κανέλα
- Μισό κ.γ σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 +1/4 φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ.
- Μισό φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δεν χρειάζεται μίξερ. Με ένα αυγογδάρτη μπορεί να γίνει το ανακάτεμα. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο μαζί με τη βανίλια και την κανέλα. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο στο μπολ και ανακατεύουμε. Έπειτα πολτοποιούμε τις 2,5 μπανάνες με ένα πιρούνι. Τη μισή μπανάνα που θα μείνει την κόβουμε στη μέση και μετά σε ροδέλες και τη φυλάμε στην άκρη. Προσθέτουμε και τις πολτοποιημένες στο μείγμα, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα και τις σταγόνες κουβερτούρας . Ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα ή λαδωμένα φορμάκια για ψήσιμο και βουτάμε τις ροδέλες μπανάνας σε κάθε μπανανοψωμάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25′-30′ (ανάλογα το φούρνο) στους 170°.
- Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να τρυπήσουμε ένα. Εάν βγει στεγνή, το μπανανοψωμάκι είναι έτοιμο.
- Μπορούμε εάν μας αρέσει να προσθέσουμε στα μπαχαρικά μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλο (1/4 κ.γ.) για έξτρα άρωμα.
- Εάν δεν επιθυμούμε ατομικά μπανανοψωμάκια αλλά μπανανόψωμο (banana bread) ψήνουμε το μείγμα αυτό σε μακρόστενη φόρμα και προσθέτουμε πριν το ψήνουμε από πάνω μισή μπανάνα κομμένη στη μέση κατά μήκος, για εντυπωσιακή εμφάνιση.
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος
Follow & Like: Nancy’s Blog