Παρασκευή , Νοέμβριος 16 2018
Αρχική / Συνταγές / Banana bread (μπανανοψωμάκια) ιδανικά σνακ για μικρούς και μεγάλους!
Μπανανοψωμάκια ιδανικά σνακ

Banana bread (μπανανοψωμάκια) ιδανικά σνακ για μικρούς και μεγάλους!

PenΤα μπανανοψωμάκια (banana bread) είναι μια ιδανική επιλογή για σνακ για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Είναι θρεπτικά, πεντανόστιμα και δεν περιέχουν ζάχαρη παρά ελάχιστο μέλι αντί αυτής. Γλυκό όσο πρέπει, θρεπτικό όσο δεν γίνεται. Επίσης είναι μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή πρόταση για παιδικό πάρτι είτε σαν ατομικά μπανανοψωμάκια είτε σαν μπανανόψωμο.

Υλικά:

  • 3 μπανάνες ώριμες
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού μέλι
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Μισό κ.γ σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 +1/4 φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ.
  • Μισό φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δεν χρειάζεται μίξερ. Με ένα αυγογδάρτη μπορεί να γίνει το ανακάτεμα. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο μαζί με τη βανίλια και την κανέλα. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο στο μπολ και ανακατεύουμε. Έπειτα πολτοποιούμε τις 2,5 μπανάνες με ένα πιρούνι. Τη μισή μπανάνα που θα μείνει την κόβουμε στη μέση και μετά σε ροδέλες και τη φυλάμε στην άκρη. Προσθέτουμε και τις πολτοποιημένες στο μείγμα, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα και τις σταγόνες κουβερτούρας . Ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα ή λαδωμένα φορμάκια για ψήσιμο και βουτάμε τις ροδέλες μπανάνας σε κάθε μπανανοψωμάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25′-30′ (ανάλογα το φούρνο) στους 170°.

  • Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να τρυπήσουμε ένα. Εάν βγει στεγνή, το μπανανοψωμάκι είναι έτοιμο.
  • Μπορούμε εάν μας αρέσει να προσθέσουμε στα μπαχαρικά μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλο (1/4 κ.γ.) για έξτρα άρωμα.
  • Εάν δεν επιθυμούμε ατομικά μπανανοψωμάκια αλλά μπανανόψωμο (banana bread) ψήνουμε το μείγμα αυτό σε μακρόστενη φόρμα και προσθέτουμε πριν το ψήνουμε από πάνω μισή μπανάνα κομμένη στη μέση κατά μήκος, για εντυπωσιακή εμφάνιση.

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες

Ψητή γλυκοπατάτα και βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας.

Η γλυκοπατάτα είναι μια τροφή πολύτιμη για τον οργανισμό μας. Πλούσια σε βιταμίνες Β, C …