Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Αρχική / Αφιερώματα / Θέμης Αδαμαντίδης: Ο άνθρωπος που μίλησε «Στην καρδιά» μας!
Αδαμαντίδης

Θέμης Αδαμαντίδης: Ο άνθρωπος που μίλησε «Στην καρδιά» μας!

PenΟ Ευθύμιος Αδαμαντίου, ο γνωστός σε όλους Θέμης Αδαμαντίδης μίλησε με τον τραγούδι του «Στην καρδιά» μας. Το τελευταίο διάστημα, αυτό το τραγούδι μας έχει κάνει να θυμηθούμε τον παλιό Αδαμαντίδη. Τον τραγουδιστή που άγγιξε κάθε συναίσθημα με την φωνή του. Και ποιος δεν σιγοτραγούδησε το «Μα που να πάω;»

Ο Θέμης από την Καισαριανή.

Γεννήθηκε στην Καισαριανή στις 28 Σεπτεμβρίου. Μόλις έγινε επτά ετών μετακόμισε με τους γονείς του στην Νότια Αφρική και εκεί έμειναν εως τα 13 του χρόνια. Ύστερα, γύρισαν πίσω στην Καισαριανή. Οι συγγενείς του Θέμη ήταν στην πλειονότητα μουσικοί. Με αυτόν τον τρόπο ο Θέμης Αδαμαντίδης από πολύ μικρός είχε επαφή με την καλή λαϊκή μουσική.

Από μικρός ο Θέμης τραγουδούσε στο οικογενειακό και στο φιλικό του περιβάλλον. Στην ηλικία των 14 ετών τραγούδησε σε ένα νυχτερινό κέντρο στην Πλάκα. Εκεί συνεργάστηκε με την Ρένα Εσκενάζυ, την Άννα Χρυσάφη και τον Σπύρο Καλφόπουλο. Στο κέντρο πήγαινε πάντα συνοδευόμενος από την μητέρα του.

Εκείνο το καλοκαίρι του άλλαξε την ζωή.

Ο Θέμης για ένα διάστημα εγκαθίσταται στην Σουηδία, όπου μετά από τρία χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα. Ήταν καλοκαίρι όταν οι γονείς του, δήλωσαν συμμετοχή στην τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Να η ευκαιρία». Εκεί κάνει του πάντες να παραμιλάνε. Τους εντυπωσιάζει με την φωνή του και στην ηλικία των 21, βγάζει τον πρώτο του δίσκο από την ΕΜΙ, με τίτλο «Αγάπησέ με».

«Ο απόλυτος έρωτας», δεν λείπει ποτέ από την ζωή του!

Ο Θέμης έχει τον έρωτα στην κορυφή της ζωής του. Ο έρωτας άλλωστε, του χάρισε το δώρο της πατρότητας. Είναι μπαμπάς τεσσάρων αγοριών. Τα παιδιά του άλλωστε είναι η δύναμή για να προχωράει μπροστά.

Οι συνεργασίες που τον «σημάδεψαν». 

Ο Θέμης Αδαμαντίδης έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η συνεργασία, σταθμός στην ζωή και στην καριέρα του, ήταν εκείνη με τον Στέλιου Καζαντζίδη με τον οποίο έγιναν και κουμπάροι. Επίσης ο Δημήτρης Μητροπάνος, ήταν ένας άνθρωπος «παληκαράς», όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξη του ο Θέμης. Όταν συνεργαζόντουσαν, ο ένας ένιωθε τον άλλον.

Θέμης

Δισκογραφία:

  • 1980 :«Αγάπησέ με»
  • 1982 :«Πονάμε όσοι αγαπάμε»
  •   1982:«Τα Βοριαδάκια (Συμμετοχή)»
  •  1983: «Δεν ήσουν ένα όνειρο» 
  • 1984: «Μια αλήθεια»
  • 1986 :«Δεν τελειώνουνε οι νύχτες»
  • 1987: «Ακόμα σ΄αγαπώ»
  • 1988: «100%» 
  • 1989: «Η Φαντασία μου»
  • 1991: «Επιμένω γιατί σ΄αγαπώ»
  • 1992: «Καλώς όρισες κοντά μου»
  • 1993:  «Φίλοι»
  • 1995:  «Ερωτική διαδρομή»
  •  1996: «Απόλυτος έρωτας»
  • 1998: « Χρυσές Επιτυχίες»
  • 1999:  «Βαβέλ»
  •  1999:  «Μα που να πάω»
  • 2000: «Αξέχαστες Επιτυχίες»
  • 2000:«Πού βρίσκεσαι»
  • 2002:  «18 Μεγάλες Επιτυχίες»
  • 2002:  «2 Lp-1 Cd» 
  • 2002: « Συνήθης Ύποπτος»
  • 2003 : «Ζεϊμπέκικα»
  • 2004:« Best Of »
  • 2004 :«Σώμα με σώμα»
  •  2005: «Γεννήθηκα να σ΄αγαπώ» 
  •  2005: « Ματωμένα χείλη» 
  •  2005: « Ο Στέλιος του Σεπτέμβρη»
  •  2006: «Σε πρώτο πλάνο»
  •   2007: «Τσιφτετέλια & Συρτά»
  •   2008: «36 Μεγάλες Επιτυχίες» 
  •   2008: «Δώδεκα φεγγάρια» 
  •  2009: «Στα 9/8» 
  •  2009: «Το Λαικό τραγούδι» 
  • 2010:«Μα που να πάω (3 Cd) »
  •   2010: «Καράβια τα όνειρα μου» 
  •   2011: «Θέμης Αδαμαντίδης (4 Cd)»
  • 2016: «Όλα τα μπορώ»
  • 2017: «Επιβάλλεται»
  • 2017: «Απωθημένα»
  • 2018: «Για χατήρι σου»
  • 2018: «Μάζεψέ τα και φύγε»

 

Μέσα από τα τραγούδια του Θέμη, μάθαμε ότι: «Στην καρδιά» δεν πρέπει να έχουμε «απωθημένα», αλλά «επιβάλλεται» να ζήσουμε τον «απόλυτο έρωτα»!

 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγή: www.kratisinow.gr popaganda.gr & wikipedia.org

Πηγή φωτογραφιών: AdamantidisThemisOfficial

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

 

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Εργατική Πρωτομαγιά: Η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας που κατέληξε σε αιματοχυσία

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η …

Christ is risen.

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα- ημέρα Λαμπρής είναι ημέρα χαράς για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, γιατί …

Αποκαθήλωση και επιτάφιος.

Την Μεγάλη Παρασκευή, όλη η πλάση πενθεί

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα πένθιμη, ημέρα μελαγχολίας, γιατί πάσχει όλη η φύση, ημέρα άκρας …

Τα γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης.

Τα Ιερά γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης [Εικόνες]

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Μεγάλη Πέμπτη είναι ιερή ημέρα και εορτάζονται τέσσερα γεγονότα. Το νίψιμο …