
Υλικά:
- Ένα πακέτο πέννες
- Μία κονσέρβα μανιτάρια
- 1 κρέμα γάλακτος
- 2 ποτήρια του νερού γάλα
- 2 αβγά
- 10 φέτες μπέικον
- 500 γρ. κίτρινα τυριά (τριμμένα)
- Μια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Το πρώτο στάδιο της συνταγής, είναι το βράσιμο των ζυμαρικών. Αφού τα βράσετε και τα σουρώσετε τα αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα με λίγο λάδι, ώστε να μην κολλήσουν. Στην συνέχεια, σοτάρετε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια, με την πιπεριά και το μπέικον τα οποία θα έχετε κόψει μικρά κομματάκια. Τα αφήνετε ελάχιστα, ίσα να πάρουν λίγο χρώμα.
Στο μεταξύ, μέσα στα ζυμαρικά προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, και το μείγμα που έχετε σοτάρει. Έπειτα, θα χτυπήσετε τα δυο αβγά, με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, και τα μπαχαρικά. Μόλις βάλετε το μείγμα στο πυρέξ, περιχύνεται επάνω το γάλα που έχετε χτυπήσει. Τέλος, ρίχνεται λίγο τυρί τριμμένο, για να δημιουργηθεί κρούστα.
Ψήνετε το σουφλέ σας στους 200 βαθμούς στον αέρα, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Πρόταση σερβιρίσματος.
Ιδανική επιλογή, για να σερβίρετε το σουφλέ μανιταριών είναι με πράσινη σαλάτα. Επίσης, μπορείτε να το συνοδεύσετε με σως γιαουρτιού.
Καλή σας απόλαυση!
Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot