Υλικά για τις κοτομπουκιές:
- Στήθος κοτόπουλο (περίπου 700 γρ.)
- Μισό φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1,5 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 3/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
Για τη σως γιαουρτιού:
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. καρότο τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Στην συνέχεια, για την προετοιμασία των κοτομπουκιών θα χρησιμοποιήσουμε 3 πιάτα βαθιά. Στο ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Στο άλλο πιάτο χτυπάμε τα αυγά και στο τελευταίο, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Σε ένα δίσκο, ή ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι κοτόπουλο το αλευρώνουμε με το μείγμα αλευριού και τα τινάζουμε.Έπειτα, τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά, τα τινάζουμε καλά και μετά τα κυλάμε στο μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας. Τα τοποθετούμε μετά στη λαδόκολλα που έχουμε στρώσει και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.
Αφού περάσουν τα 30′ τα ψήνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι, ή τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. Εάν τα τηγανίσουμε τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Τέλος, ετοιμάζουμε και τη σως γιαουρτιού. Χτυπάμε σε μπλέντερ ή μούλτι όλα τα υλικά για τη σως, εκτός από το γιαούρτι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά με το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μικρά μυστικά.
- Οι κοτομπουκιές μπορούν να γίνουν και με κομμένο φιλεταρισμένο μπούτι από κοτόπουλο.
- Αντί για σως γιαουρτιού, μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σως μαγιονέζας-μουστάρδας.
Καλή σας όρεξη!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot