Σάββατο , Απρίλιος 20 2019
Αρχική / Εκπαίδευση / Book Corner / Ένα βιβλίο γεμάτο σοφία που σίγουρα έχει πολλά να σου χαρίσει.
Βιβλίο το μυστικό.

Ένα βιβλίο γεμάτο σοφία που σίγουρα έχει πολλά να σου χαρίσει.

PenΈνα βιβλίο που γράφτηκε παραπάνω από μια δεκαετία πριν αλλά παραμένει πάντα επίκαιρο. Στη σύγχρονη κοινωνία κατακλυζόμαστε από πλήθος πληροφοριών, υποχρεώσεων και ζούμε σε φρενήρης ρυθμούς.

Καθημερινά κάνουμε πάνω από 60.000 σκέψεις, στη πλειοψηφία τους αρνητικές. Αυτές οι σκέψεις συνοδεύονται από τα αντίστοιχα αρνητικά συναισθήματα, απογοήτευση, θλίψη, άνοια, άγχος. Αυτό που μας κάνει ξεκάθαρο αυτό το βιβλίο είναι πως η ζωή μας είναι ο καθρέφτης των επίμονων σκέψεων, των φαντασιώσεων μας και των συναισθημάτων μας.

Ένα αρνητικό μυαλό λοιπόν δε μπορεί παρά να σου δώσει μια αρνητική ζωή.

Και ένα θετικό μυαλό μια θετική ζωή. Αυτός είναι και ο νόμος της έλξης. Ελκύουμε πάνω μας ότι συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε εντονότερα βιώνοντας τα αντίστοιχα συναισθήματα. Για αυτό πρέπει να επιλέγουμε προσεχτικά που επενδύουμε τις σκέψεις μας, μα και τα συναισθήματα μας.

Η  Rhonda Byrne είναι μια γυναίκα που χρόνια πριν βίωσε την απόλυτη χρεωκοπία. Μέχρι που μπήκε στη ζωή της το μυστικό μέσω ενός βιβλίου που της χάρισε η κόρη της. Έκτοτε μέσα από μια μεγάλη έρευνα που έκανε, και μέσα από πλήθος συνεργατών που βρήκε στην πορεία κατάφερε να γράψει το μυστικό, και τα βιβλία της σειράς που ακολούθησαν.

Μέσα από αυτό το βιβλίο δεν κατάφερε μόνο να φτιάξει τη ζωή της αλλά και να γνωστοποιήσει σε εκατομμύρια κόσμο τη δύναμη του μυστικού.

Το βιβλίο είναι γεμάτο από θρησκευτικά εδάφια, από αποφθέγματα μεγάλων προσωπικοτήτων που όλα έχουν σαν κοινό τους πυρήνα τη δύναμη της σκέψης, της πίστης, και της ευγνωμοσύνης.

Το δυνατότερο κλειδί για να κερδίσεις τη ζωή που επιθυμείς είναι να είσαι ευγνώμων για τη ζωή που ήδη έχεις, όσα αγαθά και αν έχεις, ότι και αν σου λείπει. Το δεύτερο κλειδί είναι η πιστή, η ακλόνητη πίστη πως μπορείς να κερδίσεις όσα επιθυμείς. Ακόμα και αν κάτι δεν το κρατάς στα χέρια σου να πιστεύεις πως σου ανήκει. Και φυσικά κύριο συστατικό όλων είναι η αγάπη.

Η δυνατή αγάπη για τον εαυτό μας, για τη ζωή, για ότι ποθούμε.

 

Σύνταξη: Γεωργία Μαυρίδου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like: Nancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Γεωργία Μαυρίδου

Γεωργία Μαυρίδου

Δείτε Επίσης

Ένα παραμύθι για μια μοναχική λεύκα.

Ένα παραμύθι για τον έρωτα ανάμεσα σε δυο διαφορετικούς κόσμους.

“Πάντα κοντά της θα γυρίζω. Για μας η αγάπη είναι τόσο ταιριαστή! Και έτσι θα …