Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
οπλο

Eσυ πόσο εύκολα θα σκότωνες κάποιον; Μην βιαστείς να απαντήσεις!

Pen

Mα είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι,  αν είναι δυνατόν να σκοτώσουμε! Εντάξει, ναι, υπάρχουν και κάποιοι τρελοί, εγκληματίες, αλλά δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Εμείς είμαστε πολιτισμένοι- δυτικοί άνθρωποι!

Εντάξει, ναι, υπάρχουν κάποιο δυτικοί που αν και «πολιτισμένοι» σκοτώνουν, αλλά εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Αυτοί είναι φασίστες, ναζιστές, τρομοκράτες, τρελοί!

Φασισμός, Ναζισμός, Τρομοκρατία!

Αυτά φταίνε. Παραπλανηθήκαμε κύριοι. Μας έβαλαν το όπλο στο χέρι, τι να κάναμε;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Αν νομίζετε πως κάποια ηλίθια ιδεολογία οδηγεί τους ανθρώπους στο να σκοτώσουν, κάνετε λάθος! Θέλουν να σκοτώσουν. Όλες αυτές οι ιδεολογίες είναι απλά αφορμές. Αφορμές φτιαγμένες από ανθρώπους. Αν δεν ήταν η τρομοκρατία, ο ναζισμός, η ληστεία, θα ήταν κάτι άλλο.

Όλοι έχουμε μέσα μας λίγο σκοτάδι από την γέννησή μας, έχουμε βέβαια και λίγο φως!

Θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς αυτοί που βάζουν ανθρώπους στα τρένα, που γυρνάνε τον αντίχειρα προς τα κάτω γύρω από μια αρένα. Με μια κουκούλα στο πρόσωπο όλοι μας θα μπορούσαμε να είμαστε δήμιοι. Τι μας εμποδίζει; Οι νόμοι; Aς τους βγάλουμε από το τραπέζι.

Όπως στην ταινία «THE PUURGE», έχουμε μια μέρα ελεύθερη από κάθε νόμο. Μπορούμε να κλέψουμε, να βανδαλίσουμε και να….σκοτώσουμε, χωρίς καμία συνέπεια.

Tι έγινε; Μήπως σου ήρθαν δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό; Μήπως σε τρόμαξε το σκοτάδι που κρύβεις μέσα σου;

Βγάλαμε τους νόμους κι όμως κάτι σε κρατάει από το να σκοτώσεις εκείνον που σου έκανε bullying στο σχολείο ή εκείνον που σε απάτησε. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που θα βγουν με τα μαχαίρια, αλλά τι συμβαίνει με αυτούς που αρνούνται;

Mα φυσικά το φως τους είναι δυνατότερο από το σκοτάδι τους. Έχουν και τα δύο μέσα τους, αλλά με νύχια και με δόντια περιορίζουν το σκοτάδι τους, το ελέγχουν!

Μα φυσικά το φως που κρύβουν βαθιά μέσα τους και τους βγάζει από τις σκοτεινές σκέψεις που κάνουν κι αυτοί σαν άνθρωποι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κι αυτοί μέσα τους το σκοτάδι, αλλά σημασία έχει τι επικρατεί στο τέλος. Το φως ή το σκοτάδι; Το καλό ή το κακό; Γι’ αυτό, μια φωτεινή ψυχή δεν θα σκότωνε ακόμα κι αν μια μέρα το σκοτάδι σου της έκρυβε για πάντα το φως της. Τα μάτια της θα είναι πάντοτε ορθάνοιχτα και θα βλέπουν όσα δεν μπορεί να δει ένας που ζει στην πόλη του φωτός, αλλά μέσα του επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι.

Εσύ, τελικά, πόσο εύκολα θα σκότωνες κάποιον;

 

Σύνταξη και Επιμέλεια: Tσουκαλά Σπυριδούλα

Follow &  Like: Nancy’s blog & nancysblogspot

Περί Σπυριδούλα Τσουκαλά

Πεισματάρα. Πιστή και αφοσιωμένη στις ιδέες εκείνες που θα κερδίσουν την ψυχή μου. Ψάχνω το μοναδικό τριαντάφυλλο στον κόσμο, πάντα το μοναδικό. Μόλις μάθατε και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …