Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Αρχική / Εκπαίδευση / Book Corner / Η περιπέτεια ενός αξιαγάπητου γάτου που θα σας συγκινήσει.
Η σχέση του γάτου με τον Σατόρο

Η περιπέτεια ενός αξιαγάπητου γάτου που θα σας συγκινήσει.

PenΤο χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου είναι ένα παγκόσμιο best seller. Κεντρικός του ήρωας ο γάτος Νάνα.

Ο Νάνα ναι ένας αδέσποτος γάτος ατίθασος και σπιρτόζος. Μέχρι που ένα ατύχημα στάθηκε η αφορμή για να βρει το αφεντικό του τον Σατόρου.

Ο Σατόρου όταν ήταν παιδί είχε έναν γάτο τον Χάτσι που έμοιαζε πολύ στον Νάνα.

Όταν είδε τον Νάνα χτυπημένο δε μπόρεσε να αντισταθεί και τον πήρε σπίτι του μέχρι να γιατρευτεί. Η σχέση τους που δημιουργήθηκε όμως ήταν τόσο στενή και τρυφερή που δεν κατάφερε να τον αφήσει και πάλι στον δρόμο. Μέχρι που μια μέρα ένα έκτακτο γεγονός, που δεν μας αποκαλύπτεται παρά στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, θα αναγκάσει τον Σατόρου να ψάξει να βρει άλλη στέγη για τον Νάνα. Γράφει σε τέσσερις παιδικούς τους φίλους και τους ζητάει να γνωρίσουν τον γάτο του και να τον υιοθετήσουν.

Εκεί ξεκινάει και το ταξίδι του Νάνα.

Μέσα από τις επισκέψεις αυτές γίνεται μια ιστορική αναδρομή στα παιδικά χρόνια του Σατόρου. Οι φίλοι του αν και έχουν να τον δουν χρόνια υποδέχονται εγκάρδια και τον ίδιο και τον γάτο του.

Αυτό το βιβλίο μας δίνει δυνατά μηνύματα  για τις παιδικές φιλίες που κρατάνε ακόμα και αν η ζωή μας οδηγεί σε διαφορετικούς δρόμους κάποιες φορές. Αλλά και τη δυνατή σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί με ένα κατοικίδιο και τον πόνο που βιώνουμε όταν χρειαστεί να το αποχωριστούμε.

Η ιστορία μας μας δίνεται μέσα από τα μάτια του Νάνα, και η αφήγηση του είναι σπιρτόζικη και χιουμοριστική.

Θα μπορέσει τελικά ο Σατόρου να αποχωριστεί τον Νάνα; Και ποιο είναι το μυστικό που του κρύβει; Ένα ευχάριστο ανάγνωσμα με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλείσιμο.

Η Χίρο Αρικάουα γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1972 στο Κόουτσι της Ιαπωνίας. Γνώρισε επιτυχία με το πρώτο της μυθιστόρημα The Salt Town αποσπώντας το βραβείο Dengeki Novel. Το μυθιστόρημα της Το Χρονικό ενός πολυταξιδεμένου Γάτου είναι best seller στην Ιαπωνία και εξελίσσεται σε αναπάντεχη διεθνή επιτυχία, με προοπτική να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

 

Σύνταξη: Γεωργία Μαυρίδου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Γεωργία Μαυρίδου

Γεωργία Μαυρίδου

Δείτε Επίσης

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις για τις «Μαγεμένες;»

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις για τις «Μαγεμένες;»

Διαβάζοντας το βιβλίο της κας Κόντζογλου «Οι μαγεμένες», γνώρισα ένα κομμάτι της ιστορίας μας, το …