lions

Λέων με Λέων: Μια σχέση «φωτιά με φωτιά, χημεία ζημιά!»

PenΗ απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Υπάρχει αρκετή δόση ρομαντισμού, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το Λιοντάρι μας είναι ίσως από τα πιο εγωκεντρικά ζώδια. Σε αυτή τη σχέση, λοιπόν, είναι λογικό να υπάρξουν διαπληκτισμοί και κανείς από τους δυο να μην υποχωρεί λόγω εγωισμού.

Για να δούμε, όμως, είναι εφικτή η αρμονική συνύπαρξη αυτών των δύο;

Αρχικά, το λιοντάρι μας είναι ηγετική μορφή. Συγκεκριμένα θέλει όλα τα φώτα πάνω του, θέλει να κλέβει την παράσταση και πάνω από όλα για να το επιτύχει αυτό προκαλεί. Για να σας δώσω να καταλάβετε είναι ο άνθρωπος που θέλει επιβεβαίωση και προσοχή ανά 3 δευτερόλεπτα, αλλά είναι αξιαγάπητος.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για σχέση, ειδικά αν σου αρέσει ο παλιός κλασσικός ρομαντισμός, τότε είναι ιδανικός για σένα. Θα σε περιποιείται και θα σε λούζει με δώρα και προσοχή. Κατά βάθος να ξέρεις πως είναι πολύ ευαίσθητος και πληγώνεται πολύ εύκολα. Ζηλεύει πολύ και είναι ιδιαίτερα κτητικός, μην πειράξεις την ιδιοκτησία του γιατί από ευαίσθητη ψυχούλα, μπορεί να γίνει ένα άγριο τέρας.

Πολλές φορές γίνεται εγωιστής και κλειστόμυαλος και πιστέψτε με όταν του καρφωθεί κάτι στο μυαλό δεν του βγαίνει, γίνεται πιο πεισματάρης και από τον Ταύρο. Ειδικά αν τον πληγώσεις δεν αλλάζει γνώμη για σένα, κυριολεκτικά είναι σαν να προσπαθείς  να μιλήσεις με έναν τοίχο, διότι ούτε συγχωρεί εύκολα και δεν δέχεται τίποτα.

Αγαπάει με υπερβολή.

Από την άλλη είναι πολύ ευγενικός και αγαπά υπερβολικά το ταίρι του. Ναι θα κάνει τα πάντα για σένα και αν του δίνεις προσοχή  και του/της λες πόσο όμορφος/η είναι (με το μαλακό όμως, θα το ματιάσεις το παιδί) θα έχεις μια υγιή και μακροχρόνια σχέση.

Ποιά χαρατηριστικά μπορούν να κάνουν ένα Λέων να ερωτευτεί:

Αυτά που ερωτεύεται πολύ ο Λέων, αλλά και ψάχνει σε έναν ερωτικό σύντροφο είναι η αυτοπεποίθηση, ο δυναμισμός, ο αυθορμητισμός και η καλοσύνη (εννοείται και να κάνεις καθημερινά κομπλιμέντα). Όταν βρει αυτά τα χαρακτηριστικά σε έναν σύντροφο τότε θα είναι απόλυτα ευτυχισμένος.

Είναι πιστό το Λιοντάρι;

Όσον αφορά την αφοσίωση του στις σχέσεις θα λέγαμε πως εξαρτάται από το αν έχει βρει αυτό που τον ολοκληρώνει και τον εκφράζει. Αν δεν του δίνεις σημασία πήρε τα κουβαδάκια του και πήγε σε άλλη παραλία. Βέβαια όλα και όλα πώς τόλμησες να μην πεις στον/την Βασιλιά/ισσα ότι είναι όμορφος/η σήμερα; Να  μην αναρωτιέσαι διότι θέλει συνεχή επιβεβαίωση.

Λέων με Λέων;

Όσον αφορά τη σχέση Λέων με Λέων από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Είναι αυτοί οι δυο φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον ή έχουμε πολλές αναταράξεις και σκαμπανεβάσματα;

Διότι όπως λέει και το λαϊκό άσμα: «Φωτιά με Φωτιά χημεία ζημιά σε καίω με καις σε θέλω με θες ξανά και ξανά».

Αυτοί οι δύο είναι το ζευγάρι που αποκαλώ on – off,  μια έτσι και μια αλλιώς. «Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε», είναι η φράση που τους περιγράφει απόλυτα!

Συχνούς τσακωμούς που δύσκολα κάνει κάποιος από τους δυο το πρώτο βήμα για ανακωχή (ναι μιλάμε για πόλεμο, γιατί οι τσακωμοί τους είναι ιδιαίτερα εκρηκτικοί. Όμως πέρα από τις διαφορές τους καταφέρνουν να βρίσκονται ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Είναι εξίσου τρυφεροί ο ένας απέναντι στον άλλον και πάντα κυριαρχεί η αγάπη και ο έρωτας και ας έχουν τις διαφορές τους.

Επιζητούν και οι δυο την ανεξαρτησία τους και δεν φοβούνται να τολμήσουν να ρισκάρουν για κάτι που θέλουν…

Έλα όμως που η πολύ ανεξαρτησία κάνει έξαλλο το αρσενικό λιονταράκι μας, αλλά και η λέαινα δεν πάει πίσω! Είναι εξίσου κτητική και ζηλιάρα (και ας ισχυρίζεται το αντίθετο) και θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το λιοντάρι της. Τέλος, ο άντρας Λέων λατρεύει τον αυθορμητισμό, την αυτοπεποίθηση αλλά και την αυθάδεια της λέαινας και εκείνη σαγηνεύεται από την κυριαρχία και τα ρομαντικά συναισθήματά του.

 Τα δυο Λιοντάρια στο κρεβάτι…

Αχχ από την τόση φωτιά κάηκα!

Μα τι φλογερό πάθος είναι αυτό, τι ισχυρά συναισθήματα έρωτα υπάρχουν, πραγματικά φαινομενικό. Για τα Λιοντάρια το σεξ είναι μια ιεροτελεστία, μια πράξη αγάπης εννοείται και με μια πινελιά παιχνιδιού. Σε έναν λέοντα αρέσουν οι εναλλαγές αν και προτιμά κλασσικές και αγαπημένες στάσεις.

Είναι ανοιχτός στα πάντα αρκεί να έχει τον κατάλληλο σύντροφο. Σε έναν σεξουαλικό παρτενέρ ένα αρσενικό λιοντάρι ψάχνει μια γυναίκα με πρωτοβουλία που να παίρνει και σεξουαλικά ρίσκα.

Η λέαινα από την άλλη θέλει έρωτα, καλά θέλει και τα παιχνίδια αλλά όση αυτοπεποίθηση και δυναμισμό να διαθέτει, είναι πιο εκτεθειμένη και ευαίσθητη στο σεξ. Της αρέσουν τα συναισθήματα, η τρυφερότητα και ο έρωτας. Είναι χαμηλών τόνων μερικές φορές και θέλει αργό και συναισθηματικό σεξ. Όμως υπάρχουν και φορές που νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση και θέλει κάτι πιο διασκεδαστικό.

Συμπερασματικά στο σεξ ταιριάζουν απόλυτα! Ο ένας συμπληρώνει τη διαφορετικότητα του άλλου, ανακαλύπτουν μαζί διάφορες πτυχές του σεξ και εξερευνούν όμορφα συναισθήματα!

 Τί γίνεται μόλις ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας…

Όλα καλά όλα ωραία στη σχέση και στο σεξ, αλλά στον γάμο κομματάκι δύσκολο. Αρχικά, για να φτάσει ένα λιοντάρι να παντρευτεί ένα άλλο λιοντάρι κάτι συμβαίνει. Διότι ο τόσος εγωισμός μπορεί να γίνει μη υποφερτός. Εφόσον έφτασαν σε αυτό το σημείο εκτός από το να ευχηθούμε καλούς απογόνους να ευχηθούμε τα γυαλικά του σπιτιού να μείνουν σώα και ανέγγιχτα.

Με τις καθημερινές εξόδους του αρσενικού λιονταριού η λέαινα αρχίζει να υποψιάζεται διάφορα και μπορεί να γίνει λίγο υπερβολική). Αλλά πέραν αυτού οι τσακωμοί τους είναι πολύ συχνοί και ως Drama Queens και οι δυο, άντε τώρα να περιμένεις ποιος από τους δυο θα υποχωρήσει.

Στην προκειμένη περίπτωση ο γάμος δεν βλέπω να κρατά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός αν υπάρξει συμβιβασμός και περιορίσουν και οι δυο την ζήλια τους.

Εν αντιθέσει τα θετικά του γάμου αυτού είναι, ότι ο έρωτας και η αγάπη είναι σίγουρο πως δεν θα φύγουν ποτέ!

Το λιοντάρι μας δεν θα αποβάλλει τον ρομαντισμό του, όσος χρόνος και να περάσει ποτέ. Δεν θα ξεχνάει επετείους, ποτέ δεν θα σταματήσει να κάνει δώρα και πάντοτε θα κάνει την σύζυγό του να νιώθει σημαντική.

Πώς είναι ως γονείς τα λιοντάρια;

Ως γονείς θα έλεγα πως είναι υπερπροστατευτικοί. Ειδικά η μητέρα λέαινα μπορεί από την αγάπη της να γίνει καταπιεστική. Αλλά και ο Λέων πατέρας θα φροντίζει τα παιδιά του και θα τα κακομαθαίνει παίρνοντάς τους δώρα.

Σαν οικογένεια θα κάνουν πολλά ταξίδια και θα επισκέπτονται μουσεία και τα συναφή, γιατί το Λιοντάρι είναι λάτρης των εμπειριών, αλλά και της τέχνης. Το πιο σημαντικό είναι πως η αγάπη τους θα είναι υπερβολική!

Τα αρνητικά, όμως, είναι ότι ο πατέρας Λέων είναι πεισματάρης και θα προσπαθήσει να περάσει κάποια δικά του θέλω στα παιδιά του. Από την άλλη πλευρά, η μητέρα λέαινα μπορεί να περιορίζει τις πολλές εξόδους στα παιδιά και να είναι λίγο κλειστόμυαλη, όταν τα παιδιά της θα προσπαθήσουν να την πείσουν για κάτι.

Συμπέρασμα;

Μια σχέση «φωτιά με φωτιά, χημεία ζημιά!»

 

 

Σύνταξη: Μαρίλια Λιαποπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Μαρίλια Λιαποπούλου

Είμαι η Μαρίλια Λιαποπούλου και λατρεύω να ασχολούμαι με τα ζώδια. Αγαπώ τα ταξίδια και οτιδήποτε vintage . Έμπνευσή μου; Τα συναισθήματά μου!

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics