Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Ράδιο Αρβύλα, Έλλη Στάη, διαμάχη.

Η Έλλη Στάη, οι «Ράδιο Αρβύλα» και η σάτιρα που έφερε διαμάχη.

PenΜία εκρηκτική ατμόσφαιρα επικρατεί από την Δευτέρα μεταξύ των «Ράδιο Αρβύλα» και της δημοσιογράφου και τηλεπαρουσιάστριας, κας Έλλης Στάη. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που έπαιξαν οι «Ράδιο Αρβύλα» στην εκπομπή τους.

Το βίντεο ήταν από το Δελτίο της Έλλης Στάη στο κανάλι «OPEN» το οποίο φιλοξένησε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν εκτός τηλεοπτικού αέρα οι κάμερες κατέγραφαν τη συνομιλία του Πρωθυπουργού και της δημοσιογράφου λίγο πριν βγουν στον τηλεοπτικό αέρα. Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο web tv του καναλιού και μέχρι τις 10/2 που το πήραν οι συντάκτες των ράδιο αρβύλα για να το σατιρίσουν στην δική τους εκπομπή, ήταν online. 

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής των Ράδιο Αρβύλα:

Η Έλλη Στάη περνά στην αντεπίθεση με ένα αιχμηρό κείμενο.

Με ένα άρθρο μέσω του site της, η παρουσιάστρια πέρασε στην αντεπίθεση. Από ότι φαίνεται δεν εκτίμησε και τόσο την σάτιρα των «Ράδιο Αρβύλα», όσο και αν υποστηρίζει το αντίθετο. Στο κείμενό της  η Έλλη Στάη αρχικά προσπαθεί να μας πείσει για το πόσο γνωρίζει από χιούμορ και το δέχεται. Βέβαια διαβάζοντας το κείμενο είναι φανερός ο εκνευρισμός της , ειδικά σε ένα σημείο του άρθρου στο οποίο αναφέρει τους Ράδιο Αρβύλα σαν «εκπομπή των Κανάκηδων» (με χιούμορ, όπως υποστηρίζει) δείχνει πως μάλλον με την σάτιρα δεν έχει και την καλύτερη σχέση.

Στην συνέχεια δίνει τους 2 λόγους που γράφει ουσιαστικά το κείμενο. Στην ουσία είναι 2 οι κατηγορίες. Η μία κατηγορία πάει προς τον κανάλι που την φιλοξενεί, στο «Open», το οποίο όπως πολύ σωστά κατά την γνώμη μου γράφει «πρέπει να διαφυλάσσει το τηλεοπτικό του προϊόν και τα δικαιώματά του σε αυτό και να εντοπίσει τους υφαρπάζοντες.». Η δεύτερη κατηγορία αφορά την εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα», οι οποίοι όπως υποστηρίζει χρησιμοποίησαν για την εκπομπή τους ένα βίντεο που είναι προϊόν υποκλοπής (υποκλαπείσα διαρροή) και είναι δουλειά άλλων.

Στο τέλος του άρθρου προσπαθεί λίγο ανεπιτυχώς για εμένα, να αυτοσαρκαστεί και να παράγει χιούμορ με τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό.

Οι “Ράδιο Αρβύλα” απαντούν.

Οι “Ράδιο Αρβύλα” απαντούν στην κατηγορία της Έλλης Στάης ότι υπεκλέψαν το βίντεο. Στο κείμενό του ο Αντώνης Κανάκης αναφέρει πως οι ισχυρισμοί για υποκλοπή-κλοπή υλικού είναι αναληθείς και πως μάλλον αυτά που ειπώθηκαν δημόσια, ειπώθηκαν λόγω ελλιπής ενημέρωσης.

Αναφέρει πως η εκπομπή ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει υλικό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί είτε στον τύπο, είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο. Τέλος αναφέρει ότι το βίντεο που χρησιμοποίησαν στην εκπομπή είχε δημοσιευτεί πρώτα, στις 10 Φεβρουαρίου στο webtv του Open. Από εκεί το πήραν οι συνεργάτες της εκπομπής και το έπαιξαν.

Την κα Στάη προσωπικά την έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Πέρα από μια όμορφη γυναίκα, είναι μια γυναίκα δυναμική, πανέξυπνη, μάχιμη δημοσιογράφος και με πολύ καλό ρεπορτάζ.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, θεωρώ πως θα έπρεπε να ψάξει λίγο καλύτερα το τι συνέβη πραγματικά, πριν κατηγορήσει. Θα έπρεπε πρώτα να ψάξει το ίδιο της το «σπίτι» (Οpen) και αν όντως ήταν υποκλοπή ή δημοσιεύτηκε έστω και κατά λάθος.

Δεν μας έχει συνηθίσει και να πω την αλήθεια δεν μου άρεσε που διάβασα ένα αν μή τι άλλο «πειραγμένο» κείμενο- απάντηση από μία τόσο καταξιωμένη δημοσιογράφο, στο οποίο γίνεται ολοφάνερο ότι πειράχτηκε από την σάτιρα. Γιατί αυτό φαίνεται από τις πρώτες κιόλας γραμμές του άρθρου της.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …