τιμωρος

The Punisher: Ο Τιμωρός που δεν περίμενα να λατρέψω.

Pen Καταρχάς, να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που μου πρότεινε τη σειρά “The  Punisher”. Ο Τιμωρός της Marvel είναι η δεύτερη καλύτερη σειρά στη δική μου λίστα (πρώτο θα είναι για πάντα το Sons of Anarchy).

Στο σημείο αυτό μου γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα.

“Σπυριδούλα, ο τύπος σκοτώνει τον κόσμο εν ψυχρώ”, “Σφάζει μια ντουζίνα από ανθρώπους σε κάθε επεισόδιο, πως γίνεται να σου αρέσει;”. Πριν απαντήσω στα ερωτήματα που μόνη μου έθεσα στον εαυτό μου (forever alone!), να σας πω λίγα λόγια για την σειρά.

Έχουμε τον πρωταγωνιστή Frank Castle, που τον υποδύεται ο John Bernthal, o οποίος είναι ένας σκληροτράχηλος πεζοναύτης. Η οικογένειά του δολοφονείται και ο Frank αρχίζει να σκοτώνει όποιον εμπλέκεται. Βέβαια, βγάζει από τη μέση και όποιον άλλον κακό βρεθεί στο δρόμο του. Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρετε για την υπόθεση, αν δεν έχετε δει τη σειρά.

Μην βιαστείτε και πείτε “εντάξει, μια ακόμα σειρά με σκοτωμούς”, καθώς δεν είναι έτσι. Φυσικά και υπάρχει πολύ αίμα και θάνατος, όμως κάτι άλλο κέρδισε εμένα. Αυτός ο τύπος με την βαριά φωνή και την νεκροκεφαλή στο αλεξίσφαιρό του, έχει κώδικα ηθικής. Έχει τον δικό του κώδικα ηθικής και είναι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτόν. Δεν μιλάμε για έναν ήρωα με υπερδυνάμεις που δεν ματώνει και φοράει κολάν. Μιλάμε για έναν θνητό που θα έδινε τη ζωή του για τους δικούς του και για όσα πιστεύει.

Ίσως η λέξη “ηθική”  να χτυπάει άσχημα όταν χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που δολοφονεί, έστω και αν δολοφονεί κακούς. Αλλά η ηθική δεν είναι καλή ή κακή… είναι διαφορετική για τον καθένα.

Εμένα λοιπόν αυτό με κέρδισε στην σειρά. Η αφοσίωση του ήρωα στον κώδικα ηθικής του, ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ η όχι με αυτόν τον κώδικα. 

Από εμένα η σειρά παίρνε 10/10.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Tσουκαλά Σπυριδούλα

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: variety.com

Περί Σπυριδούλα Τσουκαλά

Πεισματάρα. Πιστή και αφοσιωμένη στις ιδέες εκείνες που θα κερδίσουν την ψυχή μου. Ψάχνω το μοναδικό τριαντάφυλλο στον κόσμο, πάντα το μοναδικό. Μόλις μάθατε και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics